MAI, măsuri preventive pentru evitarea inundațiilor

 
MAI a luat măsuri preventive pentru evitarea inundațiilor. Ministrul afacerilor interne, Petre Tobă, a cerut atenție maximă în orele următoare în județele unde sunt avertizări de inundații
 
În contextul avertizărilor de inundații emise de către Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), ministrul afacerilor interne, Petre Tobă, a convocat astăzi, 11 ianuarie a.c., la sediul MAI, Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență. Ședința s-a desfășurat în sistem videoconferință cu Prefecturile din județele vizate de avertizările hidrologice.
 
În cadrul ședinței, ministrul afacerilor interne a cerut prefecților din județele vizate de avertizări să convoace comitetele județene pentru situații de urgență și să monitorizeze permanent zonele cunoscute cu risc de inundații. Totodată, acesta a cerut să fie luate toate măsurile de pregătire pentru asigurarea unor intervenții operative, astfel încât populația să nu fie în pericol, să nu existe cazuri de comunități izolate sau de căi de acces blocate din cauza apelor.
 
Personalul operativ al MAI – pompieri, jandarmi, polițiști și polițiști de frontieră -este pregătit să acorde sprijin comitetelor locale pentru situații de urgență pentru a evita situațiile de risc pentru populație, iar în cazul producerii unor inundații să se elimine cât mai repede efectele acestora.
 
Începând cu această noapte și până la expirarea avertizărilor, la sediul prefecturilor și serviciilor deconcentrate cu atribuții în gestionarea situațiilor de urgență, va fi asigurată permanența. Ministrul Petre Tobă a subliniat nevoia unei cooperări active între toate instituțiile de la nivel local cu atribuții în gestionarea situațiilor de urgență.
 
Conform informărilor făcute de către reprezentanții Ministerului Mediului și Apelor Române, au fost deja luate măsuri de prevenire a acumulării unor debite mari de apă care să afecteze comunitățile din zonele atenționate de hidrologi.
 
La ședința operativă organizată la nivelul MAI au participat reprezentanți ai Administraţiei Naţionale de Meteorologie, ai Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, Ministerului Transporturilor și ai altor instituții publice cu atribuții în gestionarea situațiilor de urgență cauzate de fenomenele hidrologice.
 
Potrivit INHGA, începând de astăzi, de la ora 20.00, până mâine, la ora 16.00, sunt așteptate creșteri de debite și niveluri, cu depășiri ale cotelor de apărare, torenți și pâraie cu posibile efecte de inundații locale pe unele sectoare de râuri de pe raza  a 9 județe, respectiv: Maramureș, Satu-Mare, Bistrița-Năsăud, Sălaj, Bihor, Cluj, Arad, Hunedoara și Alba. Totodată, începând din această după-amiază, de la ora 18.00, până miercuri dimineață, 11 județe din nord-vestul țării se vor afla Cod Galben de inundații.

 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie – partea întâi – ziua 3. 28 martie 2024. Valul de energie al eclipselor intensifică energia foarte tulbure

28 Mar 2024 94

Licitații Constanța Îmbunătățirea securității la Școala Gimnazială Nr. 1 Limanu prin sistem de supraveghere video IP (DOCUMENT)

28 Mar 2024 137

Academia Navală Mircea cel Bătrân Constanța Echipa de volei, medaliată la Campionatul Militar (GALERIE FOTO)

28 Mar 2024 299

Asociatul Fortaletza Management SRL, din Constanța, a schimbat obiectul de activitate al societăţii Intermonte SRL

28 Mar 2024 232

Praful saharian în Constanța. Imagini surprinse în această dimineață (FOTO+VIDEO)

28 Mar 2024 929

Calendarul ortodox pomenește un mare și important sfânt la data de 28 martie 2024

28 Mar 2024 422

O școală și două grădinițe din Constanța, fără energie electrică joi. Ce zone mai sunt afectate

27 Mar 2024 670

Mai multe zone din municipiul și județul Constanța, fără energie electrică în perioada următoare. Vezi dacă ești afectat

27 Mar 2024 695

Costin Răsăuțeanu deschide listele PSD pentru Consiliul Local Municipal Constanța

27 Mar 2024 799

#DobrogeaDigitală Măcin în anul 1879 - „Tutunul se cultivă mai în toate satele acestui district“

27 Mar 2024 515

Editorial Timpul nu mai are răbdare cu oamenii

27 Mar 2024 283

Imobiliare Bucureștenii Floriștean și Chirănescu vor să construiască un bloc pe Bulevardul 1 Mai Vechi din Constanța. PUZ-ul a fost lansat în consultare publică (DOCUMENTE)

27 Mar 2024 472

Organizația de Management al Destinației Mamaia-Constanța a bătut palma cu firma impresarului Radu Groza!

27 Mar 2024 541

„Voi candida și voi și câștiga Primăria Năvodari!“ Tribunalul Constanța a respins cererea lui Nicolae Matei, fostul primar din Năvodari, privind reabilitarea (MINUTĂ)

27 Mar 2024 814

Anunțul ANM cu privire la transportul de praf saharian în zona României (FOTO)

27 Mar 2024 491