Participarea ministrului afacerilor interne, Ioan-Dragos Tudorache, la reuniunea Consiliului JAI

Joi, 13 octombrie 2016, ministrul afacerilor interne, domnul Ioan-Dragoș TUDORACHE, va participa la reuniunea Consiliului Justiție și Afaceri Interne care va avea loc la Luxemburg.
 
Principalele teme de discuție vor fi: implementarea Regulamentului privind noua Agenție FRONTEX - Agenția Europeană pentru Poliția de Frontieră și Garda de Coastă, măsurile din domeniul tehnologiei informației legate de gestionarea frontierelor, stadiul îndeplinirii obiectivelor în domeniul migrației și al relocărilor, precum și reforma sistemului european comun de azil.
 
Cu ocazia acestei reuniuni, ministrul român va prezenta contribuția pe care țara noastră o are, la nivel european, în gestionarea fenomenului migrației, subliniind importanța operaționalizării cât mai rapide a noii Agenții, precum și disponibilitatea României de a pune la dispoziția acesteia 75 de polițiști de frontieră pentru rezerva de intervenție rapidă. Totodată, va evidenția susținerea României față de propunerile legislative care vizează măsurile în domeniul tehnologiei informaţiei privind managementul frontierelor.
 
Cu privire la reforma sistemului european comun de azil, ministrul afacerilor interne va sublinia necesitatea adaptării soluțiilor identificate la realitățile din statele membre.
 
În marja reuniunii JAI,  oficialul român va avea o serie de întâlniri cu oficiali ai Comisiei Europene și ai unor state membre, ocazie cu care va aborda dosarul Schengen și alte teme de actualitate de pe agenda europeană.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.