Peste 195 kilograme de peşte confiscate de poliţiştii de frontieră tulceni

Poliţiştii de frontieră tulceni au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând trei cetăţeni români care transportau, cu două autoturisme , cantitatea de 197 kilograme peşte, fără documente justificative.
 
● În data de 23.05.2015, în jurul orei 09.50, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Tulcea aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu în zona localităţii Baia, l-a depistat pe S. Marius în vârstă de 43 de ani în timp ce transporta, cu un autoturism marca Ford Focus Turnier, cantitatea de 164 kilograme peşte proaspăt din specia caras, fără a deţine documente justificative.
 
● În data de 24.05.2014,]n jurul orei 14.10,  un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Isaccea a oprit pentru control, pe raza localităţii Isaccea, un autoturism marca Ford Tranzit, în care se aflau C. Costel în vârstă de 36 de ani şi C. G. Marian în vârstă de 47 de ani, domiciliaţi pe raza judeţului Vaslui.
În urma verificării autoturismului, a fost descoperită cantitatea de 33 kilograme de peşte din speciile fitofag şi scrumbie, pentru care cei doi bărbaţi nu au putut prezenta documente de provenienţă.
 
În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cantitatea de 197 kilograme peşte, care a fost predată spre valorificare unor societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale,  iar persoanelor în cauză le-au fost întocmite actele de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „deţinere şi transport a peştelui fără documente legale”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 64 din O.U.G. 23/2008, modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.
 
Purtător de cuvânt al S.T.P.F. Tulcea       
 Inspector principal de poliţie
 AGIGHIOLEANU NATALIA
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Doi constănţeni, salvaţi de poliţiştii de frontieră tulceni Se aflau pe o barcă în derivă, pe Lacul Sinoe

09 Oct 2014 1964