Poliția Română - Acțiune a polițiștilor de la transporturi

La data de 7 martie 2023, polițiștii de la transporturi au acționat, la nivel național, pentru prevenirea accidentelor în zona trecerilor la nivel cu calea ferată, pentru reducerea victimizării populației prin accidente produse din cauza nerespectării regulilor de circulație.
 
În cadrul acțiunii, s-au desfășurat activități în zona a 189 de treceri la nivel cu calea ferată, fiind verificate 1.112 vehicule. În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 482 de sancțiuni contravenționale, dintre care 390 de sancțiuni la regimul rutier, iar 86 de sancțiuni au fost aplicate pentru abateri la trecerile la nivel cu calea ferată.
 
De asemenea, polițiștii au aplicat 51 de sancțiuni contravenționale la Legea nr. 61/1991, republicată, pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.
 
Exemple:
 
1. La data de 7 martie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Transporturi Navale Drobeta-Turnu Severin au depistat, în trafic, un bărbat, de 55 de ani, în timp ce conducea un autoturism, iar la trecerea la nivel cu calea ferată de la intrarea în portul Drobeta-Turnu Severin nu a respectat semnificația semnalelor cu lumini roșii și sonore aflate în funcțiune.
 
Bărbatul a fost sancționat contravențional, iar, ca măsură complementară, i-a fost reținut permisul de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru 120 de zile.
 
2. La data de 7 martie a.c., polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Iași – Serviciul Județean de Poliție Transporturi Bacău – Postul de Poliție Transporturi Feroviare Onești au oprit la trecerea la nivel cu calea ferată de pe Secția CF 501 Adjud - Siculeni, de la kilometrul 9 + 400, în comuna Urechești, județul Bacău, o autoutilitară, încărcată cu material lemnos, condusă de un tânăr, de 24 de ani, din județul Bacău.
 
În urma controlului, a reieșit că tânărul figurează în Registrul Agresorilor Sexuali, având deschis un Dosar Electronic de Supraveghere la Secția de Poliție Rurală nr. 10 Ștefan cel Mare, figurând cu Alerta 2 – persoană notificată, care nu s-a prezentat la sediul poliției.
 

Bărbatul a fost condus la sediul Poliției municipiului Onești, unde a fost amprentat, fotografiat, fiindu-i prelevate probe biologice.
 
De asemenea, în urma verificărilor în bazele de date, polițiștii au constatat că autoutilitara nu deține asigurare obligatorie RCA valabilă, fapt pentru care a fost sancționat contravențional cu amendă de 870 de lei pentru lipsa documentelor personale și ale autoutilitarei și cu 1.000 de lei, conform Legii nr. 132/2017, dispunându-se totodată și reținerea plăcuțelor de înmatriculare.

 
În urma verificării efectuate în aplicația SUMAL, privind legalitatea documentelor de însoțire a materialului lemnos transportat, s-a constatat că deși transportul de material lemnos deținea aviz de însoțire valabil, tânărul a transportat, în cursul ultimului an calendaristic, mai mult de 20 de metri cubi de material lemnos, această faptă constituind o contravenție la regimul silvic.
 
Tânărul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 5.000 de lei, dispunându-se, totodată, confiscarea materialului lemnos transportat (3,41 metri cubi de lemn de esență carpen și fag, în valoare de aproximativ 1.000 de lei), care a fost predat Ocolului Silvic Căiuți.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.