Poliția Română - Percheziții la persoane bănuite de trafic de droguri

La data de 12 aprilie 2023, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Cluj, au efectuat 10 percheziții domiciliare, în județul Cluj, în două cauze penale, la persoane bănuite de trafic de droguri de risc și de mare risc și efectuarea de operațiuni cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive.
 
Totodată, au fost puse în aplicare 10 mandate de aducere și audiate 50 de persoane.
 
Din cercetări a reieșit că, din anul 2022 și până în prezent, persoanele bănuite ar fi procurat, manipulat, stocat și distribuit, în mod direct și indirect, droguri de risc și de mare risc, precum și substanțe susceptibile de a produce efecte psihoactive, în județul Cluj.
 
În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate 291 de pungulițe cu droguri de mare risc, 600 de grame de droguri de mare risc, 200 de grame de cannabis și 26 de comprimate de xanax.
 
De asemenea, au fost depistate și ridicate 29.100 de lei, 450 de euro, 17 telefoane mobile, precum și alte bunuri de interes.
 
În baza probatoriului administrat, 8 bărbați au fost reținuti, pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi, 7 dintre aceștia să fie prezentați magistraților, în vederea dispunerii măsurilor preventive.
 
Totodată, față de o femeie, de 32 de ani, a fost luată măsura control judiciar.
 
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.
 

Activitățile au beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, al Direcției Regionale Vamale Cluj și al jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca.
 
Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele bănuite beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Poliția Română Depistați pentru trafic de droguri de mare risc, în Brăila

03 Nov 2023 696

Poliția Română - Două persoane, membrii ai aceleiași familii, bănuite de efectuare de operațiuni cu produse psihoactive și trafic de droguri de mare risc

03 Nov 2023 469

Poliția Română Cercetați pentru operațiuni cu substanțe psihoactive și trafic de droguri de mare risc

03 Nov 2023 488

Poliția Română - Cercetați pentru trafic de droguri și de persoane

29 Mar 2023 455