Poliția Română - Urmărit internațional de autoritățile americane, depistat de polițiștii români

Nr. 321 din 31 martie 2023
 
URMĂRIT INTERNAȚIONAL DE AUTORITĂȚILE AMERICANE,
DEPISTAT DE POLIȚIȘTII ROMÂNI
 
La data de 29 martie a.c., polițiștii Direcției de Investigații Criminale – Serviciul Urmăriri și luptătorii Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale au depistat, în municipiului București, un bărbat, de 33 de ani, cetățean american, urmărit internațional de autoritățile judiciare americane, pentru comiterea infracțiunilor de conspirație la revoltă și activități de revoltă.
 
Față de persoana menționată, autoritățile judiciare americane au transmis o cerere de arestare provizorie în vederea extrădării, din care rezultă că, în intervalul decembrie 2016 – octombrie 2018, în Districtul Central al Statului California și în alte părți ale S.U.A., bărbatul ar fi conspirat cu alte persoane să se deplaseze la mitinguri cu caracter politic și să folosească tactici de luptă și violență fizică împotriva persoanelor și grupurilor care nu au susținut ideologia lor.
 
Persoana bănuită ar fi una dintre fondatoarele unei organizații care susține ideologia supremației albe, care s-ar fi prezentat public ca fiind un grup pregătit pentru luptă, militând pentru o mișcare naționalistă nouă de supremație și identitate albă.
 
Bărbatul ar fi condus pregătiri de lupte mixte de arte marțiale pentru membrii mișcării, deplasându-se la două mitinguri politice, unde ar fi agresat alte persoane, inclusiv un ofițer de poliție.
 
De asemenea, împreună cu alți reprezentanți ai mișcării, ar fi postat online videoclipuri și imagini cu aceștia, în timp ce efectuau pregătiri militare de luptă corp la corp, intercalate cu imagini și clipuri video în care aceștia agresau persoane la întrunirile politice, însoțite de mesaje în sprijinul ideologiei de supremație a rasei albe.
 
În urma depistării, bărbatul urmărit internațional a fost prezentat procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, care a dispus reținerea sa, iar, la data de 30 martie a.c., un judecător al Curții de Apel București a hotărât arestarea provizorie, în vederea extrădării.
 
În prezent, cetățeanul american se află încarcerat în Arestul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Un cetățean american urmărit pentru conspirație la revoltă a fost prins în România

31 Mar 2023 605

Tânără urmărită internaţional pentru fraude bancare, depistată de poliţişti. Care a fost prejudiciul

22 Feb 2019 1275

Cetăţean turc dat în urmărire internaţională, reţinut la Bucureşti. Ce acuzaţii i se aduc

08 Jun 2017 1853

Urmărit internațional, depistat de polițiști

26 Jan 2016 1177