Ședință operativă la MAI în urma atenționărilor hidrologice

 
Luni, 7 martie a.c., la sediul M.A.I., a avut loc o videoconferință cu prefecții, condusă de ministrul afacerilor interne, Petre Tobă, în cadrul căreia au fost discutate măsurile preventive dispuse în contextul avertizărilor hidrologice emise în această dimineață de către Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor, pentru zona de sud-vest a țării.
 
Ministrul Petre Tobă a cerut prefecților și reprezentanților structurilor teritoriale cu responsabilități în gestionarea situațiilor de urgență, din județele vizate (Caraș-Severin, Timiș, Gorj, Mehedinți, Dolj, Hunedoara și Alba), să monitorizeze permanent cotele apelor din zona de competență și să ia măsurile specifice în cazul în care se înregistrează creșteri ale debitelor de natură să pună în pericol siguranța populației.
 
De asemenea, ministrul afacerilor interne a cerut ca la nivel teritorial să fie făcute evaluări pornind de la experiența anilor anteriori și să se acorde o atenție deosebită zonelor în care au fost probleme, iar dacă se impune să se ceară sprijin uman și logistic din județele limitrofe.
 
În județele în care se pot înregistra situații deosebite, vor fi activate Grupele operative sau Comitetele pentru Situații de Urgență. Oficialul M.A.I. a subliniat necesitatea colaborării eficiente atât între structurile teritoriale de profil, cât și cu Centrul Operațional de Comandă al Ministerului Afacerilor Interne, cerând prefecților și șefilor structurilor M.A.I. să raporteze de îndată orice problemă.
 
Totodată, ministrul afacerilor interne a menționat că Inspectoratul General de Aviație are pregătite elicoptere pentru monitorizarea debitelor cursurilor de ape aflate sub atenționări și pentru salvarea oamenilor, dacă situația din teren o impune.
 
La videoconferință au participat reprezentanți ai instituțiilor cu responsabilități în gestionarea situațiilor de urgență din cadrul Ministerului Transporturilor, Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Ministerului Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri, Ministerului Sănătății, Ministerului Energiei, Administrației Naționale de Meteorologie și ai Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor, precum și secretari de stat și șefi ai structurilor centrale din Ministerul Afacerilor Interne.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Terenurile afaceristului Secărea Verdict în așteptare pentru PUZ-ul din strada Belvedere, Constanța! Curtea de Apel amână pronunțarea

29 Mar 2024 133

Acțiuni ale polițiștilor în județul Constanța. Au fost aplicate sancțiuni

29 Mar 2024 167

În județul Constanța Atenție, se oprește apa la robinete din cauza unor lucrări de întreținere a rezervoarelor de apă în mai multe localități!

29 Mar 2024 232

Trafic îngreunat pe podul de la ieșire din Ovidiu, județul Constanța! Mai mult porumb, împrăștiat pe șosea (GALERIE FOTO+VIDEO)

29 Mar 2024 393

ISU Argeș - Incendii

29 Mar 2024 119

DSVSA Constanța va dispune măsuri specifice pentru producerea, depozitarea, transportului şi valorificării cărnii și lactatelor pentru Sărbătorile Pascale

29 Mar 2024 219

LIVE VIDEO+TEXT Ana Hotels Europa Eforie își redeschide porțile, după un proces de modernizare! (GALERIE FOTO+VIDEO)

29 Mar 2024 503

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie - partea întâi - ziua 4. 29 martie 2024. Zilele de primăvară au energia intensă a adolescenților

29 Mar 2024 236

Tenis de masă LPS „Nicolae Rotaru“ Constanța, vicecampioană națională la categoria Under-15 (DOCUMENT)

29 Mar 2024 351

Alertă meteo! ANM a transmis o informare de intensificări ale vântului. Vizată, toată țara

29 Mar 2024 377

Femeie agresată sexual într-o ambulanţă SMURD! Fost paramedic condamnat

29 Mar 2024 383

Durata contractului este de 12 luni Primăria Constanța cumpără 130 de camere video

29 Mar 2024 320

CSM Constanța baschet Echipa Under-16, succes categoric cu Fly OC Constanța (GALERIE FOTO)

29 Mar 2024 299

Investigația Parchetului European pentru remorchere! Cristian Antohi, directorul Tehnorex International, care a livrat vasele – „Toate probele au fost superioare Caietului de sarcini“ (DOCUMENTE)

29 Mar 2024 449

În weekend România trece la ora de vară! Când se dă ceasul cu o oră înainte

29 Mar 2024 500