Vicepremierul Gabriel Oprea a înaintat în grad 22 de veterani de razboi din cadrul MAI

Cu prilejul Zilei Veteranilor de Război,viceprim-ministrul pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, a înaintat în grad 22 de veterani de război din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.   
 
Astfel, potrivit Ordinului viceprim-ministrului pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, 4 ofițeri au fost înaintați în gradul de colonel în retragere,  5 în gradul de locotenent-colonel în retragere, 4 în gradul de maior în retragere, 2 în gradul de căpitan în retragere și 2 în gradul de locotenent în retragere.
Totodată, a fost acordat gradul de sublocotenent în retragere pentru 5 subofițeri ai Ministerului Afacerilor Interne.
 
În contextul manifestațiilor organizate cu ocazia Zilei Veteranilor de Război,
viceprim-ministrul pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, a participat la Adunarea Solemnă a veteranilor, răniţilor, invalizilor şi urmaşilor celor decedaţi ca urmare a participării la cel de-Al Doilea Război Mondial, eveniment organizat împreună cu Ministerul Apărării Naționale și Asociația Națională a Veteranilor de Război, la Palatul Cercului Militar Naţional.
”Cred cu tărie într-o Românie clădită pe valori autentice, dezvoltată pe principii sănătoase, în care patriotismul, credința și loialitatea față de țară sunt principii sfinte pentru fiecare român. Pentru generațiile tinere, dumneavoastră sunteți părinții României moderne. Iar dacă România este astăzi o țară respectată în lume, acest lucru se datorează și sacrificiilor veteranilor de război, acelora care și-au jertfit tinerețea pentru apărarea identității și interesului național”, a subliniat vicepremierul Gabriel Oprea în alocuțiunea sa.
 
În această dimineață, vicepremierul Gabriel Oprea a depus o coroană de flori  la Monumentul Eroilor Patriei, din București.
 
DIRECŢIA INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE                                   
                                              
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE TEXT Forțele Navale Române comemorează Ziua Veteranilor de Război la cimitirul Eroilor din Constanța (GALERIE FOTO+VODEO)

29 Apr 2022 1979

Mesajul premierului Ludovic Orban cu prilejul Zilei Veteranilor de Război

29 Apr 2020 1857

Ziua Victoriei, omagiată la Constanţa. Depunere de flori la Mormântul Ostaşului Sovietic Consulul Federaţiei Ruse, Vladimir Volkov - „Amintire veşnică eroilor războiului!“ (galerie foto)

08 May 2018 2425

Ministrul Apărării Naționale va da startul crosului dedicat veteranilor de război „VeteRUN" - CENTENAR, ediția a 3-a, 2018

05 May 2018 1936

Nu o spunem noi, ci judecătorii Asociaţia Veteranilor de Război din Ministerul de Interne, finanţată nelegal de CJC! (documente)

19 Jun 2017 4662

„VeteRUN”, crosul veteranilor de război - ediţia a II-a

05 May 2017 2063

Urmaşele veteranilor de război, omagiate de MApN

09 Mar 2016 1829

Patru veterani de război, avansaţi în grad

05 May 2015 1522

Veterani de război înaintaţi în grad la MAI

29 Apr 2015 2051