Întrevederea ministrului apărării naţionale cu ambasadorul Germaniei în România

Ministrul apărării naţionale, Gabriel Leş, l-a primit vineri, 17 februarie, la sediul ministerului, pe Cord Meier-Klodt, ambasadorul Germaniei în România. În cadrul întrevederii, cei doi oficiali au abordat perspectivele intensificării cooperării bilaterale în domeniul apărării, precum şi în cadrul Alianţei Nord-Atlantice şi la nivelul Uniunii Europene.
Ministrul Leş a punctat cele mai importante repere ale cooperării bilaterale şi a subliniat faptul că România rămâne ferm angajată în implementarea deciziilor adoptate la Summit-ul de la Varşovia, accentuând asupra importanţei Mării Negre în ecuația de securitate euro-atlantică şi pe deciziile adoptate la Bruxelles, la recenta reuniune ministerială NATO în această direcţie. În acest context, a insistat asupra acţiunilor de realizare a prezenţei avansate a NATO în regiune, mulţumind părţii germane pentru sprijinul acordat în implementarea iniţiativelor concrete ale României.
  Pe dimensiunea Politicii de Securitate şi Apărare Comună, au fost evidenţiate poziţiile  naţionale cu privire la implementarea concluziilor Consiliului European din decembrie 2016 în domeniul securităţii şi apărării. În acest sens, accentul a fost pus pe problematicile curente, aflate în dezbatere la nivelul UE, în contextul implementării Strategiei Globale, precum şi pe colaborarea celor două ţări în perspectiva pregătirii, la nivel naţional, a preluării Preşedinţiei Consiliului UE de către România în primul semestru al anului 2019.
Ambasadorul german a subliniat stadiul avansat al cooperării bilaterale în domeniile securităţii şi apărării şi a reconfirmat angajamentul autorităţilor de la Berlin pentru intensificarea relaţiilor de cooperare practică militară, în special prin participarea la exerciţii multinaţionale şi la iniţiativele de dezvoltare a capabilităţilor în context NATO şi UE.
 

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Întâlnirea premierului Sorin Grindeanu cu ambasadorul Germaniei

14 Feb 2017 1383