MApN - Vizita de lucru a sefului SMG in teatrul de operatii din Kosovo

Generalul-maior Ştefan Dănilă, şeful Statului Major General, a efectuat luni, 14 februarie, o vizită de lucru în teatrul de operaţii din Kosovo, cu ocazia încheierii misiunii Detaşamentului ROFND.

Şeful Statului Major General s-a întâlnit cu comandantul KFOR, generalul-maior Erhard Bühler, cu care a trecut în revistă situaţia de securitate din zona de operaţii a KFOR.

Generalul-maior Bühler a evidenţiat profesionalismul şi determinarea militarilor români în îndeplinirea misiunilor şi a mulţumit ţării noastre pentru întreaga activitate desfăşurată de militarii Detaşamentului ROFND pe parcursul celor 21 de rotaţii succesive în acest teatru de operaţii.

Generalul-maior Ştefan Dănilă i-a conferit „Emblema de onoare a Statului Major General" colonelului Carlo Emiliani, comandantul MNBG-West (Multinational Battle Group-West), sub comanda căruia a acţionat Detaşamentul ROFND.

În cadrul ceremoniei militare desfăşurate în Camp Villaggio din localitatea Pec, şeful Statului Major General a transmis mesajul ministrului apărării naţionale Gabriel Oprea, care a dorit să-i felicite pe toţi militarii care au acţionat în perioada celor 21 de rotaţii ale Detaşamentului pentru modul exemplar în care şi-au îndeplinit importantele sarcini încredinţate.

"În cei nouă ani de prezenţă continuă în acest teatru de operaţii, militarii români au asigurat un mediu stabil de securitate pentru buna desfăşurare a activităţii autorităţilor locale şi centrale şi a organizaţiilor internaţionale. Militarii români care au acţionat în teatrele de operaţii au contribuit decisiv şi la prestigiul pe care ţara noastră l-a dobândit în ultima perioadă. Prin misiunile îndeplinite impecabil de armata sa, România demonstrează încă o dată că este un partener serios şi credibil în comunitatea internaţională. Angajamentele asumate de România în aceste zone extrem de importante pentru securitatea mondială au confirmat şi au consolidat vocaţia ţării noastre de furnizor de securitate, cu efecte benefice cuantificabile pentru prestaţia viitoare a României în structurile şi organismele internaţionale, iar pe de altă parte, la dezvoltarea cooperării între armata noastră şi cele ale statelor membre NATO şi UE, la asigurarea interoperabilităţii cu unităţile aliaţilor," a arătat ministrul Gabriel Oprea.

În mesajul său, ministrul apărării naţionale i-a încredinţat pe militari că este deosebit de mândru că Armata României a participat în teatrele de operaţii cu asemenea structuri, foarte bine pregătite, precum detaşamentele ROFND, care pot raporta astăzi „Kosovo, misiune îndeplinită!"

"Ştiu că misiuni precum paza, securitatea şi supravegherea diferitelor comunităţi, patrularea cu mijloace auto şi pe jos, executarea observării din posturi fixe sau temporare, pe timp de zi şi de noapte, escortarea convoaielor cu persoane, cu materiale, executarea cercetării anumitor obiective sau supravegherea lor temporară, executarea de recunoaşteri în sprijinul forţelor proprii şi în comun cu partenerii străini, asigurarea forţei de reacţie rapidă nu sunt misiuni uşoare şi de aceea am dorit să vă asigur de toată aprecierea şi de întreg respectul meu pentru profesionalismul dovedit", le-a transmis ministrul Gabriel Oprea militarilor din Detaşamentul ROFND, comandaţi de locotenent-colonelul Liviu Stoica.

În încheierea mesajului său, ministrul apărării naţionale Gabriel Oprea a mulţumit tuturor militarilor din ţările aliate şi partenere care au acţionat, de-a lungul timpului, în teatrul de operaţii din Kosovo, pentru sprijinul acordat militarilor români ai Detaşamentului ROFND în îndeplinirea misiunilor.

Biroul de presă


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Firme Constanța Decizii ale Adunării Generale a Acţionarilor Mamaia SA!

28 Mar 2024 161

Știri Portul Constanța Verdict amânat pentru profitul din port! Fondul Proprietatea SA, în așteptare

28 Mar 2024 315

Firme din Constanța Revocări, numiri și prelungiri de mandate ale administratorilor societății Telegondola Mamaia SRL!

21 Mar 2024 557

Acționarii Comcereal SA Tulcea, convocați în adunare generală ordinară. Pe odinea zi, aprobarea indemnizaţiilor membrilor Consiliului de Administraţie

20 Mar 2024 497

Un teren de 10.000 mp și unul de 6.000 mp în atenția acționarilor Transfer de terenuri între CN APM Constanţa și Autoritatea Vamală Română

18 Mar 2024 691

Acţionarii Model Constanța SA decid vânzarea unui teren situat la intrarea în zona peninsulară a municipiului Constanţa

18 Mar 2024 542

Convocare AGA Litoral SA Se aprobă oferta de cumpărare a unui teren intravilan şi a unei construcții situate în Mamaia, zona Club Castel

16 Mar 2024 530

Alianța Dreapta Unită solicită Avocatului Poporului să sesizeze CCR în legătură cu OUG privind comasarea alegerilor europarlamentare și locale

11 Mar 2024 481

Prelungire de mandat pentru unul dintre administratorii din CA-ul Administrației Canalelor Navigabile Constanța

05 Mar 2024 433

Afaceristul George Secărea obține la Tribunalul Constanța convocarea AGA pentru compania Q Seg West SA! Va fi numit un nou administrator (MINUTA)

29 Feb 2024 725

În ședința de Consiliu Local se aprobă bugetul pentru 2024 Mandatele administratorilor de la Termocentrale Constanța au fost prelungite!

28 Feb 2024 585

Firme Constanța Adunare Generală a Asociaților și modificări în contextul decesului unui asociat la Lex Trans SRL

27 Feb 2024 564

Firme Constanța Acționarii Damen Shipyards Mangalia SA, convocați în adunare generală. Ordinea de zi a ședinței, completată la cererea Damen Holding BV

26 Feb 2024 914

Firme Constanța Acționarii Șantierului Naval 2 Mai SA Mangalia, convocați să decidă bugetul de venituri și cheltuieli pentru 2024

24 Feb 2024 716

Firme Constanța Acționarii Brise Grains SA, convocați în AGA și AGEA, vor decide desfiinţarea punctului de lucru din Bucureşti, Gara Herăstrău

22 Feb 2024 585