Ministerul Apararii Nationale

Proiectul de lege privind reglementarea situatiei juridice a unor imobile din judetul Iasi a fost aprobat de Guvern

COMUNICAT DE PRESĂ

Proiectul de lege privind reglementarea situaţiei juridice a unor imobile situate în judeţul Iaşi, iniţiat de Ministerul Apărării Naţionale, a fost aprobat de Guvernul României în şedinţa de miercuri, 18 august. Actul normativ va fi transmis Parlamentului în vederea adoptării.

Prin această iniţiativă legislativă se reglementează transmiterea unei părţi dintr-un imobil din domeniul public al statului şi din administrarea Ministerului Apărării Naţionale, cu o suprafaţă de 25,59 ha, în domeniul public al judeţului Iaşi şi în administrarea Consiliului Judeţean Iaşi, pentru realizarea obiectivului de investiţii „Dezvoltarea şi modernizarea Aeroportului Internaţional Iaşi”.

Astfel, se asigură posibilitatea modernizării Aeroportului Iaşi în concordanţă cu standardele de calitate ale Uniunii Europene, proiect benefic atât pentru comunitate, cât şi pentru instituţia militară, prin care se dezvoltă activitatea de transport aerian în regiunea Moldovei. Studiile de piaţă prognozează în viitorii 15 ani o creştere a traficului pe aeroport de până la 1,5 – 2 milioane de pasageri pe an, ceea ce face absolut necesare reabilitarea suprafeţei de mişcare aeronautică actuală la un indice de portanţă superior şi extinderea pistei de aterizare-decolare la 3000 m.

Totodată, actul normativ reglementează transmiterea unei suprafeţe de teren de 9 ha, aflat în extravilanul comunei Holboca, din domeniul public al judeţului Iaşi şi din administrarea CJ Iaşi în domeniul public al statului şi în administrarea M.Ap.N. pentru nevoi ale ministerului. CJ Iaşi va asigura, prin fonduri proprii, realizarea obiectivului de investiţii, respectiv construcţii, instalaţii, căi de acces, împrejmuiri şi utilităţi necesare pe terenul în suprafaţă de 9 ha, în vederea redislocării şi funcţionării în condiţii corespunzătoare a unei unităţi militare ce aparţine Ministerului Apărării Naţionale.

Referitor la importanţa acestui proiect de dezvoltare a Aeroportului Internaţional Iaşi, ministrul apărării naţionale Gabriel Oprea declara la Iaşi, pe 5 august, în cadrul întâlnirii cu preşedintele Consiliului Judeţean, Constantin Simirad: „În cazul aeroportului de la Iaşi, Ministerul Apărării Naţionale a privit acest proiect în următoarele dimensiuni: municipiu Iaşi are nevoie de un aeroport modern pentru că Iaşiul  nu este numai capitala culturală a Moldovei, ci trebuie să devină un adevărat pol economic. Este imperios necesar, mai ales într-o perioadă de criză, să ajutăm toate regiunile, să creştem capabilităţile economice. Proiectul aeroportului din Iaşi este foarte important, nu numai pentru pentru judeţul Iaşi, ci pentru toată Moldova şi pentru România. Ministerul Apărării Naţionale duce această politică de sprijinire a comunităţilor, a administraţiei publice în general, indiferent de culoarea politică, pentru a contribui la dezvoltarea României”.

Biroul de Presă al M.Ap.N.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Finala mare, în nocturnă Cupa României la oină se dispută la Cumpăna, în judeţul Constanţa

16 Jul 2019 418

BC Athletic Constanţa, campioană la Iași, la Palas Streetball Challenge

15 Jul 2019 363

Post vacant scos la concurs de Consiliul Județean Constanța. Ce condiții trebuie îndeplinite

13 Jul 2019 963

Care sunt proiectele admise în urma Concursului Local de Proiecte 2019, derulat de DJST Constanţa

05 Jul 2019 632

Câţi bani au fost alocaţi Primăriei din Corbu, judeţul Constanţa, pentru programele culturale şi de sport

05 Jul 2019 426

Constănţeanul supărat Un grup de sportivi cer permisiunea şi sprijinul autorităţilor pentru reabilitarea parcului de la Palatul Copiilor

03 Jul 2019 3703

Campionatului Național de Navomodele, organizat la Constanţa, aflat la a 30-a ediţie

02 Jul 2019 565

Nuntă ca-n poveşti la Mangalia! A participat şi primarul Cristian Radu Antrenorul Bogdan Ciocănel s-a căsătorit cu Andreea Cabuz. Cine e naş (galerie foto)

29 Jun 2019 9195

Turiștii de pe litoral, instruiți cum să aibă o vacanță în siguranță

28 Jun 2019 470

DJST Constanţa şi partenerii săi, activităţi pentru tineri Festivalul Naţional „Lira Litoralului“ e în desfăşurare la Mangalia

28 Jun 2019 610

Simona Halep joacă astăzi la turneul de la Eastbourne

25 Jun 2019 805

Un fost consilier local PSD va fi despăgubit Încep exproprierile imobilelor situate pe amplasamentul viitoarei Săli Polivalente din Constanța (document)

24 Jun 2019 3997

Revista presei locale

21 Jun 2019 749

„Da, ne vom implica şi vom ajuta echipa“ Consiliul Local şi CJ Constanţa şi-au afirmat sprijinul pentru SSC Farul (galerie foto + video)

21 Jun 2019 2543

LIVE VIDEO Despre viitorul SSC Farul Constanţa. Conferinţă de presă Decebal Făgădău, Horia Ţuţuianu, Ciprian Marica şi Lorand Balint (galerie foto+video)

20 Jun 2019 2531