Ministerul Apararii Nationale

Proiectul de lege privind reglementarea situatiei juridice a unor imobile din judetul Iasi a fost aprobat de Guvern

COMUNICAT DE PRESĂ

Proiectul de lege privind reglementarea situaţiei juridice a unor imobile situate în judeţul Iaşi, iniţiat de Ministerul Apărării Naţionale, a fost aprobat de Guvernul României în şedinţa de miercuri, 18 august. Actul normativ va fi transmis Parlamentului în vederea adoptării.

Prin această iniţiativă legislativă se reglementează transmiterea unei părţi dintr-un imobil din domeniul public al statului şi din administrarea Ministerului Apărării Naţionale, cu o suprafaţă de 25,59 ha, în domeniul public al judeţului Iaşi şi în administrarea Consiliului Judeţean Iaşi, pentru realizarea obiectivului de investiţii „Dezvoltarea şi modernizarea Aeroportului Internaţional Iaşi”.

Astfel, se asigură posibilitatea modernizării Aeroportului Iaşi în concordanţă cu standardele de calitate ale Uniunii Europene, proiect benefic atât pentru comunitate, cât şi pentru instituţia militară, prin care se dezvoltă activitatea de transport aerian în regiunea Moldovei. Studiile de piaţă prognozează în viitorii 15 ani o creştere a traficului pe aeroport de până la 1,5 – 2 milioane de pasageri pe an, ceea ce face absolut necesare reabilitarea suprafeţei de mişcare aeronautică actuală la un indice de portanţă superior şi extinderea pistei de aterizare-decolare la 3000 m.

Totodată, actul normativ reglementează transmiterea unei suprafeţe de teren de 9 ha, aflat în extravilanul comunei Holboca, din domeniul public al judeţului Iaşi şi din administrarea CJ Iaşi în domeniul public al statului şi în administrarea M.Ap.N. pentru nevoi ale ministerului. CJ Iaşi va asigura, prin fonduri proprii, realizarea obiectivului de investiţii, respectiv construcţii, instalaţii, căi de acces, împrejmuiri şi utilităţi necesare pe terenul în suprafaţă de 9 ha, în vederea redislocării şi funcţionării în condiţii corespunzătoare a unei unităţi militare ce aparţine Ministerului Apărării Naţionale.

Referitor la importanţa acestui proiect de dezvoltare a Aeroportului Internaţional Iaşi, ministrul apărării naţionale Gabriel Oprea declara la Iaşi, pe 5 august, în cadrul întâlnirii cu preşedintele Consiliului Judeţean, Constantin Simirad: „În cazul aeroportului de la Iaşi, Ministerul Apărării Naţionale a privit acest proiect în următoarele dimensiuni: municipiu Iaşi are nevoie de un aeroport modern pentru că Iaşiul  nu este numai capitala culturală a Moldovei, ci trebuie să devină un adevărat pol economic. Este imperios necesar, mai ales într-o perioadă de criză, să ajutăm toate regiunile, să creştem capabilităţile economice. Proiectul aeroportului din Iaşi este foarte important, nu numai pentru pentru judeţul Iaşi, ci pentru toată Moldova şi pentru România. Ministerul Apărării Naţionale duce această politică de sprijinire a comunităţilor, a administraţiei publice în general, indiferent de culoarea politică, pentru a contribui la dezvoltarea României”.

Biroul de Presă al M.Ap.N.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

„Să atragem copiii spre mişcare şi sport“ Cursa „Campionii Şcolii“, lansată în premieră la „Maratonul Nisipului“, de la Mamaia

21 Mar 2019 295

Revista presei locale

19 Mar 2019 439

Liga a 5-a Speranţa Castelu, învinsă pe teren propriu de Sportul Tortoman

19 Mar 2019 459

Constanța. Încălțăminte în valoare de zeci de mii de euro, reținută de inspectorii vamali

16 Mar 2019 390

Revista presei locale

15 Mar 2019 386

Crahul din educaţie, criticat în Parlament de deputatul Robert Turcescu „Doi ani, patru miniştri, niciun rezultat!“ (video)

13 Mar 2019 634

Simona Halep joacă astăzi în optimi la Indian Wells

12 Mar 2019 797

Judeţul Constanţa. Liga a 5-a Speranţa Castelu a învins liderul Litoral Corbu şi l-a egalat la puncte

12 Mar 2019 757

Doliu în sport A murit Ioan Anton, fostul mare portar al FC Farul Constanța

11 Mar 2019 2762

Indian Wells La ce televiziune poate fi urmărit meciul de diseară Simona Halep - Katerina Kozlova

10 Mar 2019 698

Județul Constanța Iată meciurile din etapa a 17-a a Ligii a 5-a de fotbal

09 Mar 2019 791

Nu lipseşte nici „Gaşca Zurli“ „Martie - sport şi educaţie în familie“, eveniment la Constanţa, cu momente sportive, artistice şi de promovare

07 Mar 2019 668

Atenție șoferi! Restricții de circulație în zona Sala Sporturilor din Constanța

05 Mar 2019 1281

Sala de sport de la Ciobanu, club privat de fitness pentru apropiaţii primarului! Inspectorii Curţii de Conturi, sfidaţi de primarul PSD

05 Mar 2019 716

Unde s-a relaxat Simona Halep, înainte de plecarea în America și ce mesaje a primit din partea fanilor

01 Mar 2019 686