Proiectul de lege privind reglementarea situatiei juridice a unor imobile din judetul Iasi a fost aprobat de Guvern

COMUNICAT DE PRESĂ

Proiectul de lege privind reglementarea situaţiei juridice a unor imobile situate în judeţul Iaşi, iniţiat de Ministerul Apărării Naţionale, a fost aprobat de Guvernul României în şedinţa de miercuri, 18 august. Actul normativ va fi transmis Parlamentului în vederea adoptării.

Prin această iniţiativă legislativă se reglementează transmiterea unei părţi dintr-un imobil din domeniul public al statului şi din administrarea Ministerului Apărării Naţionale, cu o suprafaţă de 25,59 ha, în domeniul public al judeţului Iaşi şi în administrarea Consiliului Judeţean Iaşi, pentru realizarea obiectivului de investiţii „Dezvoltarea şi modernizarea Aeroportului Internaţional Iaşi”.

Astfel, se asigură posibilitatea modernizării Aeroportului Iaşi în concordanţă cu standardele de calitate ale Uniunii Europene, proiect benefic atât pentru comunitate, cât şi pentru instituţia militară, prin care se dezvoltă activitatea de transport aerian în regiunea Moldovei. Studiile de piaţă prognozează în viitorii 15 ani o creştere a traficului pe aeroport de până la 1,5 – 2 milioane de pasageri pe an, ceea ce face absolut necesare reabilitarea suprafeţei de mişcare aeronautică actuală la un indice de portanţă superior şi extinderea pistei de aterizare-decolare la 3000 m.

Totodată, actul normativ reglementează transmiterea unei suprafeţe de teren de 9 ha, aflat în extravilanul comunei Holboca, din domeniul public al judeţului Iaşi şi din administrarea CJ Iaşi în domeniul public al statului şi în administrarea M.Ap.N. pentru nevoi ale ministerului. CJ Iaşi va asigura, prin fonduri proprii, realizarea obiectivului de investiţii, respectiv construcţii, instalaţii, căi de acces, împrejmuiri şi utilităţi necesare pe terenul în suprafaţă de 9 ha, în vederea redislocării şi funcţionării în condiţii corespunzătoare a unei unităţi militare ce aparţine Ministerului Apărării Naţionale.

Referitor la importanţa acestui proiect de dezvoltare a Aeroportului Internaţional Iaşi, ministrul apărării naţionale Gabriel Oprea declara la Iaşi, pe 5 august, în cadrul întâlnirii cu preşedintele Consiliului Judeţean, Constantin Simirad: „În cazul aeroportului de la Iaşi, Ministerul Apărării Naţionale a privit acest proiect în următoarele dimensiuni: municipiu Iaşi are nevoie de un aeroport modern pentru că Iaşiul  nu este numai capitala culturală a Moldovei, ci trebuie să devină un adevărat pol economic. Este imperios necesar, mai ales într-o perioadă de criză, să ajutăm toate regiunile, să creştem capabilităţile economice. Proiectul aeroportului din Iaşi este foarte important, nu numai pentru pentru judeţul Iaşi, ci pentru toată Moldova şi pentru România. Ministerul Apărării Naţionale duce această politică de sprijinire a comunităţilor, a administraţiei publice în general, indiferent de culoarea politică, pentru a contribui la dezvoltarea României”.

Biroul de Presă al M.Ap.N.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cumpărări directe Constanța În satul Moșneni, comuna 23 August, se va construi un teren de sport multifuncțional (DOCUMENT)

16 Apr 2024 370

Fotbal județul Constanța Rezultatele de la Liga a 5-a și clasamentele. CS Peștera a câștigat cu 12-0

15 Apr 2024 919

Cumpărări directe Constanța Alsar Pro Construct SRL a bifat trei contracte cu Primăria Grădina în valoare de peste 300.000 lei (DOCUMENTE)

14 Apr 2024 403

Constanța „Nu te vom uita!“. Competiție memorială în amintirea celui ce a fost Paul Cămui, antrenorul de volei decedat la numai 27 de ani

14 Apr 2024 884

Farul Constanța Pe lângă Louis Munteanu, și Mihai Popescu ar fi pe lista de achiziții a FCSB. Ce a declarat Gheorghe Hagi

12 Apr 2024 1003

ACS Marina aduce la Constanța 4 titluri europene la Ju Jitsu (GALERIE FOTO)

10 Apr 2024 778

Încălțăminte sport contrafăcută în valoare de 6.000.000 lei, reținută de inspectorii vamali în portul Constanța Sud

10 Apr 2024 368

Simona Halep, supusă unui nou control anti-doping

09 Apr 2024 830

Primăria Cumpăna, județul Constanța, demarează proiectul „Consolidare, Extindere, Modernizare, clădire corp A – Liceul Tehnologic Nicolae Dumitrescu, Cumpăna”

09 Apr 2024 527

Fotbal județul Constanța Rezultatele de la Liga a 5-a și clasamentele. AS Viișoara - Constructorul Topraisar, meci cu zece goluri

08 Apr 2024 1184

Sambo Sportivele de la CSM Constanța, pe podium la Cupa Mondială (GALERIE FOTO)

08 Apr 2024 404

Primăria Valu lui Traian, județul Constanța, a cumpărat mobilier pentru sala de sport (DOCUMENT)

06 Apr 2024 1260

1.200 de liceeni din judeţul Tulcea participă la Târgul educaţional „Student #UDJG"

03 Apr 2024 413

A murit, la 98 de ani, Tănase Tănase, cel mai mare antrenor pe care l-a avut voleiul din România. „Drum lin, nea Tică!“

03 Apr 2024 814

Fotbal județul Constanța Rezultatele de la Liga a 5-a și clasamentele. Speranța Castelu, victorie cu 13-0

03 Apr 2024 1783