Raportul Corpului de Control și Inspecție după verificarea modului de gestionare a mărcii STEAUA BUCUREȘTI

Corpul de Control și Inspecție a finalizat verificările dispuse de ministrul apărării naționale cu privire la modul în care a fost gestionată situaţia generată de revenirea în patrimoniul Clubului Sportiv al Armatei (CSA) a mărcii „Steaua Bucureşti”.
Referitor la măsurile administrative subsumate obligației de punere în aplicare a Deciziei civile nr. 3425, a Înaltei Curți de Casație și Justiție, Corpul de control a constatat faptul că la nivelul CSA “Steaua București” măsurile luate (atât cele referitoare la recuperarea prejudiciului, cât și cele privind valorificarea mărcii)  au fost în concordanță cu obligațiile legale ce revin oricărui administrator de bunuri publice patrimoniale.
În privința valorificării mărcii revenite în patrimoniul clubului prin stabilirea, negocierea și încasarea unor taxe de licență, Corpul de Control a reținut motivarea obiectivă a conducerii CSA, conform căreia timpul necesar desfășurării procedurilor de implementare a acestei soluții ar fi putut excede intervalul de cinci ani de protecție a mărcii permis de lege. Ca atare, în vederea păstrării mărcii “Steaua București” în patrimoniul CSA, a fost reținută ca legală și obiectiv justificată soluția alternativă de valorificare a acesteia prin înscrierea unei echipe de fotbal în liga a IV-a, care să promoveze, prin merit sportiv, în ligile superioare, astfel încât promovarea în Liga I să coincidă cu finalizarea lucrărilor de modernizare a stadionului Ghencea.
S-a constatat, de asemenea, că, atât în demersurile de ordin juridic întreprinse până la acest moment în vederea valorificării mărcii, cât și cu privire la pașii de urmat în viitoarele termene ale proceselor în care este parte, Clubul a beneficiat și beneficiază de consilierea de specialitate a Direcţiei pentru relaţia cu Parlamentul şi asistenţă juridică, nefiind identificate situații de obstrucționare a activității juristului CSA în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu, privind activitatea de reprezentare procesuală.
În ceea ce privește declarațiile în mass media ale consilierului juridic al clubului, locotenent-colonel Florin-Costel Talpan, raportul reține faptul că acesta nu a fost mandatat să exprime pozițiile oficiale  ale CSA Steaua sau MApN.
Ministrul apărării naționale a dispus conducerii CSA “Steaua București” măsuri urgente de reorganizare a activității structurii de informare și relații publice a CSA, în vederea asigurării unui proces de comunicare coerentă, unitară și eficientă pentru toate domeniile de activitate ale clubului. În acest sens, clubul va completa, în perioada următoare, prin concurs, schema de personal a structurii de comunicare și va desemna un purtător de cuvânt care să asigure, într-un mod unitar și coordonat, relația cu reprezentanții mass-media.
Printre propunerile înaintate conducerii MApN, cu privire la problematica verificărilor, sunt incluse adoptarea unor măsuri ferme în vederea asigurării unui climat optim de organizare și desfășurare a activităților în cadrul clubului și o evaluare periodică a stadiului de îndeplinire a măsurilor întreprinse privind gestionarea situației generate de revenirea în patrimoniul CSA a mărcii “Steaua București”.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

„Nu se putea un început mai bun“ Farul a învins UTA la exact 36 de ani de când Hagi marca, iar Steaua câștiga Supercupa Europei (GALERIE FOTO)

27 Feb 2023 1546

A jucat nouă ani la Farul Constanța Duelurile lui Cristian Cămui cu „Burebista“. „Marinarii“, aproape de o mult așteptată victorie (galerie foto)

21 Mar 2020 11693

Licitaţia pentru semnele identitare ale FC Farul. Ultima zi pentru plată. Ce se va întâmpla?

19 Jan 2018 2831

FC Steaua și-a schimbat numele în Fotbal Club FCSB SA

30 Mar 2017 3082

Mihnea Motoc, ministrul Apărării, anunţ de ultimă oră despre marca Steaua

01 Nov 2016 2604

Marca Steaua, scoasă la licitaţie

24 Sep 2016 2255

Gigi Becali poate păstra numele echipei de fotbal pe care o finanţează

11 May 2016 2080

Evaluatorul mărcii Steaua a fost arestat pentru corupţie

21 Mar 2016 2070

Marca „Steaua” a fost evaluată la peste 57 milioane de euro

22 Feb 2016 1923

​Gigi Becali, reacţie DURĂ după ce MApN a anunţat că va scoate la vânzare MARCA STEAUA

28 Dec 2015 1911

Ministerul Apărării Naţionale și valorificarea mărcii „Steaua”

28 Dec 2015 2268

CSA vrea să o oblige pe Steaua să își schimbe numele

27 Aug 2015 1919

Ce sumă vrea să plătească Omul care vrea Steaua îi aruncă mănuşa lui Gigi Becali

07 May 2015 1889

Gigi Becali a pierdut definitiv marca Steaua Reacţie virulentă a lui Duckadam la adresa Armatei

26 Apr 2015 2092

Paradox FC Steaua pierde marca STEAUA

24 Apr 2015 2170