MCSI - Valerian Vreme s-a întâlnit cu Ministrul turc al Comunicaţiilor

Bucureşti, 17 februarie, 2011. Valerian Vreme a avut astăzi, 17 februarie, 2011, o întrevedere cu domnul Binali Yildirim, Ministrul Transporturilor şi Comunicaţiilor din Turcia.

Principalele subiecte de discuţie au fost:

  • Implementarea serviciilor de e-Guvernare: Sistemul Naţional Electronic de Plată Online a Taxelor şi Impozitelor (SNEP), Sistemul Electronic Naţional (SEN), Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP);
  • Programele guvernamentale de combatere a decalajului digital şi implementarea serviciilor de internet în bandă largă (broadband);
  • Strategiile naţionale de trecere de la televiziunea analogică terestră la cea digitală.

"Sperăm că în România veţi avea conexiuni fructuoase care să fie avantajoase atât pentru Turcia, cât şi pentru ţara noastră", a precizat domnul Valerian Vreme în cadrul întâlnirii.

Ministrul român a discutat cu domnul Binali Yildirim despre misiunea MCSI, menţionând că a avut în vedere o strategie care să fie în conformitate cu prevederile Strategiei U.E. 2020 şi ale Agendei Digitale. În acelaşi timp, acesta a menţionat că unul dintre proiectele MCSI va fi acoperirea cu internet în bandă largă a zonelor defavorizate din acest punct de vedere: "Fiecare gospodărie ar trebui să beneficieze de internet de bandă largă, pentru a pregăti instrumentele economice ale deceniului următor".

Ministrul turc a vorbit despre realizările pe care le-a avut Turcia pe componenta de societate informaţională, precizând că a observat evoluţiile majore ale României în domeniul tehnologiei informaţiei.

Domnul Binali Yildirim a precizat că, la nivel naţional, toate şcolile sunt dotate cu calculatoare şi sunt conectate la internet. Dotarea şi conectarea scolilor sunt asigurate prin fondul pentru serviciu universal, colectat de la operatori, care este în valoare de 300 milioane $ pe an. De asemenea, acest fond mai este alocat pentru dezvoltarea proiectelor în domeniul cercetării-dezvoltării şi pentru extinderea infrastructurii de comunicaţii în zonele defavorizate.

Totodată, ministrul turc a subliniat faptul că în ţara sa aplicaţiile informatice de e-Guvernare sunt folosite din ce în ce mai mult. În prezent, la nivel naţional există 225 de servicii de e-Guvernare şi zilnic sunt completate, online, în jur de 2,5 milioane de formulare.

Domnul Binali Yildirim l-a invitat pe ministrul Valerian Vreme în Turcia pentru a discuta mai multe despre o viitoare colaborare în domeniul TIC, iar ministrul Valerian Vreme a propus ca această vizită să aibă şi o componentă de cooperare la nivelul companiilor, prin organizarea unui Forum economic de cooperare Româno-Turc.

Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI) este instituţia care are rolul de a realiza politica Guvernului în sectoarele comunicaţiilor electronice şi audiovizuale, serviciilor poştale, tehnologiei informaţiei şi în domeniul serviciilor societăţii informaţionale şi ale societăţii bazate pe cunoaştere din România. Pentru mai multe detalii despre activitatea MCSI vizitaţi www.mcsi.ro.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Angajări Constanța Post vacant la Școala Gimnazială Nr. 22 „I. C. Brătianu” Constanța

28 Mar 2024 781

Angajări Constanța Termoficare Constanța SRL angajează. Detalii

27 Mar 2024 555

Primăria Orașului Techirghiol, județul Constanța angajează. Ce post este scos la concurs

26 Mar 2024 2363

Ședință CLM Constanța Aleșii locali vor aproba programul de acțiune destinat combaterii riscului de excluziune socială pentru 2024 (DOCUMENT)

25 Mar 2024 333

Centrul Militar Zonal Constanța angajează. Ce post este scos la concurs și cine poate participa

23 Mar 2024 825

Prefectul Silviu Coșa- „Viitorul energetic al Constanței este promițător“

22 Mar 2024 556

Locuri de muncă Constanța Școala Gimnazială nr. 1 Cuza-Vodă angajează îngrijitor

21 Mar 2024 501

Ce sărbătoare este în calendarul ortodox, la data de 21 martie 2024?

21 Mar 2024 1112

Huțucă (PNL) „NATO construiește cea mai mare baza militară din Europa în județul Constanța!"

19 Mar 2024 680

Locuri de muncă Constanța Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” scoate la concurs posturi vacante. Detalii

18 Mar 2024 850

Școala Gimnazială Nr. 29 ,,Mihai Viteazul’’ Constanța angajează. Ce post este scos la concurs

18 Mar 2024 774

Grădinița cu Program Prelungit „Mugurel” Constanța angajeză. Iată postul vacant

18 Mar 2024 844

Postul Paştelui 2024 începe astăzi, 18 martie. Tradiții și obiceiuri românești

18 Mar 2024 1433

Locuri de muncă Constanța Biblioteca Județeană „Ioan N Roman” Constanța face angajări

18 Mar 2024 1046

ANPC anunță că va controla produsele de post, în perioada următoare

17 Mar 2024 567