Liviu Dragnea - Romania are toate sansele sa devina un furnizor important de energie in plan regional

Viceprim-ministrul Liviu Dragnea, ministrul dezvoltarii regionale si administratiei publice, a avut astazi, la Bucuresti, o intalnire cu He Yu, presedinte al China General Nuclear Power Holding Corporation (CGNPC).

„Am avut astazi o intalnire importanta cu presedintele companiei China General Nuclear Power, cea mai mare companie din lume in domeniul constructiei de centrale nucleare. Suntem foarte aproape de a finaliza negocierile. Au fost negocieri destul de stranse in toata aceasta perioada, incepand dupa vizita pe care am efectuat-o in martie in China.”, a declarat viceprim-ministrul roman.

Liviu Dragnea a anuntat ca au fost stabilite actiunile pe care cele doua parti le mai au de intreprins in perioada imediat urmatoare: „Lucram la ultimele documente pentru a stabili proiectul de acord de utilizare pasnica a energiei nucleare, pentru a fi notificat Comisiei Europene in termen scurt. Lucram sa realizam un proiect de acord interguvernamental pentru realizarea unitatilor 3 şi 4 de la Cernavoda. Un alt proiect in lucru este amendarea conventiei-cadru de evitare a dublei impuneri intre Romania si China, o conventie semnata in 1992, dar care trebuie adaptata la cerintele actuale”.

„Am intreprins aceasta vizita in Romania special pentru a discuta despre centrala nucleara. Am avut intalniri foarte bune cu ministerele de resort din Romania. Noi vom continua, in perioada urmatoare, convorbirile cu partea romana. CNG va contribui cu toate eforturile la realizarea centralei electrice nucleare din Romania.”, a declarat presedintele CGNPC.

Viceprim-ministrul Liviu Dragnea considera ca independenta energetica a Romaniei este un obiectiv de maxim interes national, iar reactoarele 3 si 4 de la Cernavoda reprezinta unul dintre cele mai mari proiecte romanesti de dupa 1989. „Vorbim si de termocentrala de la Rovinari, unde speram ca, in octombrie, sa demareze efectiv lucrarile, tot un complex energetic, si mai discutam de inca trei hidrocentrale, care sunt in diferite faze de negociere. Romania are toate sansele ca, in anii urmatori, sa devina un furnizor important de energie in plan regional. Exista toate premisele.”, a subliniat viceprim-ministrul.

* * *
Viceprim-ministrul Liviu Dragnea a efectuat o vizita de lucru in China in luna martie 2014. Cu acea ocazie, delegatia romana s-a intalnit cu reprezentantii unor companii din domeniul comunicatiilor si energiei, printre care si China General Nuclear Power Group. Vizita de lucru a avut ca scop evaluarea stadiului de implementare a propunerilor de cooperare aferente intelegerilor dintre Romania si China, semnate in luna noiembrie 2013.


Liviu Dragnea conduce Comitetul interministerial pentru monitorizarea indeplinirii angajamentelor asumate de Romania cu ocazia Reuniunii, la Bucuresti, in 26 noiembrie 2013, a sefilor de Guvern ai Republicii Populare Chineze si statelor Europei Centrale si de Est. Romania si China au semnat, la acea data, acte de colaborare in diferite domenii, de la energie nucleara pana la exportul de produse agricole spre China. Comitetul a fost infiintat in decembrie 2013.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Stroe Felix „Pentru 2024, vreau ca un primar al PSD Constanța sa fie candidatul partidului pentru Consiliul Județean”! (GALERIE GOTO+VIDEO)

22 Dec 2023 1795

Falimentul fermei de porci Salcia SA, care a aparţinut fiului lui Liviu Dragnea, amânat pentru la anul

06 Oct 2023 1425

UPDATE! Liviu Dragnea ar fi avut probleme de sănătate (VIDEO)

25 Sep 2023 1205

Falimentul Fermei Salcia SA amânat pentru luna octombrie

09 Jul 2023 1408

Ferma de porci Salcia SA, care a aparţinut fiului lui Liviu Dragnea, a intrat în faliment!

07 Feb 2023 3529

Moștenirea de milioane de euro de la Constanța a Institutului Pasteur, deținută de un SRL administrat de nașul lui Dragnea Jr., scoasă la licitație de lichidatorul judiciar

25 Jan 2023 3799

Veste bună pentru Liviu Dragnea, fostul președinte al Camerei Deputaților și lider al PSD!

04 Dec 2022 2982

Noul dosar al lui Liviu Dragnea, fostul lider al PSD, a ajuns la instanță!

24 Oct 2022 1416

Liviu Dragnea, trimis în judecată de DNA

17 Oct 2022 1323

Tribunalul București a stabilit când se va pronunța în dosarul lui Liviu Dragnea

13 Oct 2022 1442

Tribunalul București, în pronunțare în dosarul lui Liviu Dragnea!

29 Sep 2022 1637

Liviu Dragnea, fostul președinte al PSD, așteptat în instanță! (RECHIZITORIU)

13 Sep 2022 1584

Insolvența fermei de porci controlată de Dragnea, amânată pentru la anul!

09 Sep 2022 1492

Liviu Dragnea, așteptat azi la Tribunalul București (DOCUMENT)

30 Jun 2022 2048

Liviu Dragnea invitat la ședința BPN a PNȚCD

15 May 2022 2622