Au răsunat Munţii Lotrului la „Ziua Lacului Vidra„

Duminica trecută, 25 august, pe plaiurile însorite din zona Complex Vile, judeţul Vȃlcea a avut loc festivalul „Ziua Lacului Vidra” – eveniment care a avut ca scop dezvoltarea şi consolidarea la nivel naţional a turismului intern prin promovarea cu impact naţional a Lacului Vidra, valorificarea resurselor naturale din jurul acestuia şi atragerea unui număr cât mai mare de turişti într-o zonă încă nedescoperită în toată splendoarea ei, străjuită de munţi, unde linistea cu greu poate fi egalată.
 
Cei prezenţi la eveniment au putut să descopere lacul şi locurile din zonă, cu un farmec aparte, încărcate de basme şi legende pe care bătrânii satelor le păstrează în memorie şi sunt întotdeauna pregătiţi să le împărtăşească cu vizitatorii curioşi.
 
„Ziua Lacului Vidra„ a fost un proiect finanţat din fonduri europene care s-a desfăşurat în aer liber, participarea a fost deschisă tuturor celor care au dorit să petreacă puţin timp în mijlocul naturii şi a reprezentat un eveniment autentic contemporan ce a clasat în primul plan prezentul, un prezent modern, susţinut de personaje la modă, concerte, artificii, flori, interactivitate pentru copii şi adulţi etc.
 
Deşi lacul Vidra se află în inima Munţilor Lotrului, acest lucru nu a fost un impediment pentru turiştii care au vrut să cunoască acest colţ de natură feeric şi să petreacă măcar o zi în mijlocul naturii. Drumul montan a oferit celor care şi-au îndreptat paşii în weekendul trecut către aceste plaiuri mirifice, prilejul de a cunoaşte una dintre cele mai frumoase zone montane ale ţării, iar drumurile înguste prin mijlocul vegetaţiei luxuriante au creat senzaţia unei lumi de poveste.
 
Turiştii şi amatorii de natură care si-au dorit să viziteze o destinaţie pentru drumeţie, refacere, odihnă, aventură sau sport au fost asteptaţi într-o zonă care beneficiază de atracţii formidabile: chei, cascade, peşteri, peste 80 de trasee marcate şi întreţinute, posibilitatea practicării alpinismului, pescuitului şi vânătorii sportive, precum şi numeroase puncte belvedere.
Spre seară, iubitorii de muzică şi dans si-au întâlnit artiştii preferaţi: Iris, Vali Craciunescu, Blue Sound Chicago, precum şi ansambluri folclorice şi trupe de muzică din zonă.
 
Organizatorul evenimentului a fost Asociaţia Eco Natura, iar proiectul a fost finanţat prin Regio – Program Operaţional Regional 2007-2013, axa prioritară 5 – Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului, 53 – Promovarea potenţialului turistic şi crearea infrastructurii necesare în scopul creşterii atractivităţii României ca destinaţie turistică.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Teren lângă SRI Constanța, restituit proprietarilor de drept! Ministerul Afacerilor Interne se opune. Decizia Curții de Apel (MINUTA)

16 Apr 2024 3652

Misiune de salvare desfășurată de echipajul Navei „Sar Artemis”. Un marinar a avut nevoie de ajutor (FOTO+VIDEO)

15 Apr 2024 556

UPDATE Accident rutier pe strada Tulcei din localitatea Lumina, județul Constanța

11 Apr 2024 965

UPDATE Mai multe persoane rănite într-un accident în lanț la ieșire din localitatea Ovidiu, județul Constanța (GALERIE FOTO)

11 Apr 2024 2558

LIVE VIDEO. Știri Constanța Incendiu la Hotel Parc din Mamaia. Intervin pompierii (GALERIE FOTO+VIDEO)

10 Apr 2024 3543

Sancțiuni aplicate de jandarmii tulceni la sfârșit de săptămână

08 Apr 2024 408

Accident rutier pe bulevardul 1 Mai din Constanța, în zona Gării CFR (GALERIE FOTO)

06 Apr 2024 1054

Oficial de la MApN despre detonarea din Poligonul Capul Midia!

05 Apr 2024 953

A fost condamnată în primă instanță Mirabela Călin, fost secretar al municipiului Constanța, vrea să anuleze dispoziția primarului Chițac prin care a fost concediată!

04 Apr 2024 636

UPDATE Caz șocant la Constanța! Adolescent de 17 ani decedat după ce a căzut de la etajul unei clădiri în construcție. Minorul fusese dat dispărut (GALERIE FOTO+VIDEO)

04 Apr 2024 3463

UPDATE Autocamion încărcat cu piatră răsturnat în județul Constanța, O victimă, încarcerată (GALERIE FOTO)

04 Apr 2024 1133

Horoscop pentru joi, 04 aprilie 2024. Este o zi animată la serviciu pentru una dintre zodii

04 Apr 2024 823

Autobuz plin cu elevi, cuprins de flăcări în Moldova Nouă! (FOTO)

02 Apr 2024 783

Motociclist implicat într-un accident rutier la intrare în Constanța dinspre Lazu (GALERIE FOTO+VIDEO)

01 Apr 2024 1585

Accident rutier în Constanța la intersecția străzilor Mircea cel Bătrân cu Nicolae Iorga (GALERIE FOTO+VIDEO)

01 Apr 2024 1188