Întrevederea viceprim-ministrului Liviu Dragnea cu Hoshyar Zebari, ministrul irakian al afacerilor externe

Viceprim-ministrul Liviu Dragnea, ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice, a avut joi, 3 octombrie a.c., o întrevedere cu Hoshyar Zebari, ministrul irakian al afacerilor externe, în cadrul vizitei pe care delegaţia irakiană a efectuat-o în România.
Cei doi demnitari au trecut în revistă domeniile de interes reciproc pentru cele două ţări, din perspectiva consolidării cooperării tradiţionale, şi şi-au exprimat disponibilitatea de a sprijini revitalizarea relaţiilor dintre cele două state, în contextul în care România şi Republica Irak aniversează, anul acesta, 55 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice.

Viceprim-ministrul Liviu Dragnea a transmis ministrului irakian cele mai bune salutări din partea prim-ministrului român şi l-a asigurat de întreaga atenţie pe care Guvernul României o acordă dezvoltării cooperării cu Republica Irak. Liviu Dragnea a apreciat, totodată, că Irakul este un partener important al României în Orientul Mijlociu şi că România susţine reconstrucţia democratică a acestei ţări, ca factor de stabilitate în zonă.
Ministrul Hoshyar Zebari a afirmat că, în procesul de consolidare a democraţiei, Irakul se bazează pe Constituţie şi pe regimul parlamentar şi că ţara sa susţine dialogul, mai ales ca mijloc de soluţionare a situaţiei din zonă. Hoshyar Zebari a subliniat că Irakul are mari perspective de stabilizare şi prosperitate.

În cadrul întrevederii, cei doi oficiali au discutat şi despre efectuarea unui schimb de vizite în viitorul apropiat, prima dintre ele fiind cea a viceprim-ministrului irakian la Bucureşti. În pregătirea acestei vizite, s-a convenit deplasarea în România, cât mai curând, a unei delegaţii tehnice irakiene, formată din reprezentanţi ai ministerelor din Irak.

Cei doi miniştri au subliniat rolul deosebit al colaborării pentru formarea tinerilor specialişti şi al legăturilor dintre autorităţile locale din cele două ţări, ca factori ce pot dinamiza relaţiile în domeniul economic, agricol, al educaţiei şi al administraţiei publice.
În încheiere, viceprim-ministrul Liviu Dragnea a exprimat disponibilitatea ministerului pe care îl conduce, în calitate de minister coordonator al administraţiei publice din România şi al strategiei de dezvoltare regională a ţării, să acorde Irakului expertiză în cele două domenii.
 
Serviciul Comunicare
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Teren lângă SRI Constanța, restituit proprietarilor de drept! Ministerul Afacerilor Interne se opune. Decizia Curții de Apel (MINUTA)

16 Apr 2024 3099

Misiune de salvare desfășurată de echipajul Navei „Sar Artemis”. Un marinar a avut nevoie de ajutor (FOTO+VIDEO)

15 Apr 2024 540

UPDATE Accident rutier pe strada Tulcei din localitatea Lumina, județul Constanța

11 Apr 2024 933

UPDATE Mai multe persoane rănite într-un accident în lanț la ieșire din localitatea Ovidiu, județul Constanța (GALERIE FOTO)

11 Apr 2024 2540

LIVE VIDEO. Știri Constanța Incendiu la Hotel Parc din Mamaia. Intervin pompierii (GALERIE FOTO+VIDEO)

10 Apr 2024 3507

Sancțiuni aplicate de jandarmii tulceni la sfârșit de săptămână

08 Apr 2024 402

Accident rutier pe bulevardul 1 Mai din Constanța, în zona Gării CFR (GALERIE FOTO)

06 Apr 2024 1029

Oficial de la MApN despre detonarea din Poligonul Capul Midia!

05 Apr 2024 943

A fost condamnată în primă instanță Mirabela Călin, fost secretar al municipiului Constanța, vrea să anuleze dispoziția primarului Chițac prin care a fost concediată!

04 Apr 2024 628

UPDATE Caz șocant la Constanța! Adolescent de 17 ani decedat după ce a căzut de la etajul unei clădiri în construcție. Minorul fusese dat dispărut (GALERIE FOTO+VIDEO)

04 Apr 2024 3189

UPDATE Autocamion încărcat cu piatră răsturnat în județul Constanța, O victimă, încarcerată (GALERIE FOTO)

04 Apr 2024 1124

Horoscop pentru joi, 04 aprilie 2024. Este o zi animată la serviciu pentru una dintre zodii

04 Apr 2024 810

Autobuz plin cu elevi, cuprins de flăcări în Moldova Nouă! (FOTO)

02 Apr 2024 775

Motociclist implicat într-un accident rutier la intrare în Constanța dinspre Lazu (GALERIE FOTO+VIDEO)

01 Apr 2024 1553

Accident rutier în Constanța la intersecția străzilor Mircea cel Bătrân cu Nicolae Iorga (GALERIE FOTO+VIDEO)

01 Apr 2024 1181