Autoritatea Vamală RomânăBunuri în valoare de 430.000 lei reținute de inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanţa

COMUNICAT DE PRESĂ
Bunuri în valoare de 430.000 lei reținute de inspectorii vamali din cadrul
Biroului Vamal de Frontieră Constanţa


În data de 27.03.2023, inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanţa – Direcția Regională Vamală București au efectuat controlul fizic asupra mărfurilor aflate într-un container sosit din China, pentru o societate comercială cu sediul în Ucraina. Ca urmare a controlului, inspectorii vamali au reținut un număr de aproximativ 4.000 bucăți șepci din material textil susceptibile de a aduce atingere drepturilor de proprietate intelectuală pentru mărcile „New York Yankees”, „Los Angeles Dodgers” și „The North Faces”.
Valoarea totală a bunurilor reținute, dacă ar fi fost comercializate pe piaţă la preţ de vânzare cu amănuntul al unui produs original, este de aproximativ 430.000 lei.
Conform prevederilor Regulamentului European nr. 608/2013 și Legii nr.344/2005 privind unele măsuri pentru asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală în cadrul operaţiunilor de vămuire, autoritatea vamală a reţinut bunurile susceptibile de a fi contrafăcute, în vederea trimiterii spre expertizare, la finalizarea cazului urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.


Biroul Comunicare, Relații Publice și Mass Media


 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ce au descoperit inspectorii vamali constănțeni într-un container sosit din China (FOTO)

29 Mar 2023 1240