Comunicat suspendare export lemn 16 Mai 2015

Ref: MMAP supune dezbaterii publice proiectele de OUG privind suspendarea temporară și reglementarea exportului de material lemnos
 
Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor supune dezbaterii publice două proiecte de Ordonanță de Urgență a Guvernului, care vizează reglementări mai stricte în ceea ce privește exporturile de material lemnos, precum și suspendarea temporară a acestora.

Cele două proiecte de act normativ au fost elaborate având în vedere amploarea tăierilor ilegale de pădure din ultimii 10 ani, efectele acestora asupra sănătății și siguranței cetățenilor, precum și impactul asupra mediului. Stoparea tăierilor ilegale vizează interesul public, constituind situaţii de urgenţă şi extraordinare a căror reglementare nu poate fi amânată.
Proiectele de OUG au fost elaborate de un grup de lucru format din experții Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, împreună cu reprezentanți ai Ministerului Justiţiei, Ministerului Afacerilor Externe, Ministerul Finanţelor Publice și Ministerului Economiei, Comerţului şi Turismului.

Cele două proiecte de OUG vor fi supuse aprobării în următoarea Ședință de Guvern. Acestea se regăsesc în anexa prezentului comunicat:
  • Proiectul de Ordonanţă de urgenţă a Guvernului privind suspendarea exportului de material lemnos (Anexa 1);
  • Proiectul de Ordonanţă de urgentă a Guvernului privind  stabilirea unor măsuri pentru monitorizarea exporturilor și a livrărilor intra-comunitare de material lemnos (Anexa 2).

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.