Întâlnirea ministrului Cătălin Drulă cu federațiile sindicale de la SNTFM CFR Marfă S.A.

La inițiativa ministrului Cătălin Drulă a avut loc astăzi, 28 aprilie 2021, întâlnirea cu reprezentanții organizațiilor sindicale semnatare ale contractului colectiv de muncă de la nivelul CFR Marfă.

Discuțiile purtate cu reprezentanții Alianței Federațiilor Tehnice Feroviare și ai Federației Naționale Feroviare Mișcare Comercial Vagoane s-au axat pe identificarea soluțiilor pentru rentabilizarea CFR Marfă precum și cu privire la măsurile ce vor fi luate în următoarea perioadă în cadrul planului de restructurare adoptat la nivelul societății.

Ministrul Drulă a subliniat faptul că ”doar printr-un parteneriat activ între Minister, conducerea societății și sindicate vom putea să salvăm CFR Marfă.
Deciziile haotice luate în ultimii ani, numirea în vârful conducerii societății a unor persoane fără a ține cont de criteriile de competență și profesionalism sunt doar câteva dintre cauzele care au afectat dezvoltarea CFR Marfă. Nu este normal ca o societate care în 2003-2004 era ”perla” companiilor din subordinea Ministerului să ajungă în situația de astăzi. Văd că noua conducere a implementat deja o serie de măsuri, iar rezultatele încep să se vadă: avem pentru prima dată, după mult timp, un buget prognozat pe profit.

Sunt pași în direcția pe care ne-o dorim. Este vital pentru societate să fie închise ”robinetele” prin care se pierdeau banii și să își consolideze poziția pe piață. Din păcate, din cauza deciziilor greșite din anii precedenți, conducerea societății  a fost nevoită să ia și măsuri precum disponibilizarea de personal. Este o măsură radicală, dar necesară și vrem ca în parteneriat cu organizațiile sindicale să derulăm acest proces într-un mod transparent, cu criterii clare și cu respectarea prevederilor referitoare la protecția socială. Am reiterat și discuțiile pe care le-am purtat la Bruxelles, cu doamnele Comisar, pe tema acestei companii naționale de interes strategic. Am fost bucuros că oficialii de la Comisia Europeană au înțeles situația reală în care se află această companie și au apreciat planurile de restructurare și returnare a ajutorului de stat, pe care le-am prezentat”


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Sorin Grindeanu „Portul Constanţa, sub mandatul meu, nu va fi privatizat sub nicio formă“

24 Nov 2021 810

Extinderea cheurilor danelor 10 și 12 din zona Midia, în linie dreaptă. Ce va presupune

22 Nov 2021 778

S-a semnat Contractul de finanțare pentru elaborarea „Strategiei de dezvoltare a transporturilor navale”. În ce constă și cine este beneficiarul

09 Nov 2021 577

Valentin Răducu Preda, fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor, va fi pus în libertate

01 Nov 2021 1172

Un fost secretar de stat din Ministerul Transporturilor, pus în libertate la Medgidia. DNA Constanța se opune

19 Oct 2021 1479

Ordin, în transparență decizională „Sarea în activitatea de deszăpezire este eficientă numai pentru temperaturi la suprafața drumului mai mari de -7 grade C”

12 Oct 2021 640

Accident feroviar la Fetești. Mecanicul era băut. Ministerul Transporturilor dorește modificarea legislației (document)

07 Sep 2021 1388

Proiect Noi taxe directe și indirecte pentru navele din Marea Neagră (document)

03 Sep 2021 655

Proiect Sistem național de raportare a problemelor de pe drumurile din țară. Oricine poate anunța un pericol pe șosea

30 Aug 2021 489

Director nou la ANR! A fost atașat de afaceri interne în mai multe ambasade și a condus Serviciul de Informaţii și IPJ Constanța (document)

25 Aug 2021 6425

Au scăpat de arestul la domiciliu Petre Neacșa, director în Ministerul Transporturilor, și Daniel Manole, fostul șef al ARSVOM, sub control judiciar

23 Aug 2021 1665

Miniștrii Lucian Bode și Barna Tanczos, întâlnire pe tema transporturilor ilegale de deșeuri

17 Aug 2021 764

Ministerul Transporturilor Controale ISCTR spre și dinspre Portul Constanța. Amenzi de peste un milion de lei

07 Aug 2021 1623

Decizie definitivă pentru Petre Neacșa, director în Ministerul Transporturilor, și Daniel Manole, fostul șef al ARSVOM

06 Aug 2021 1965

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, precizări privind antrenamentele echipei României de canotaj

02 Aug 2021 829