Descentralizarea Primele propuneri ale aleşilor locali, pe masa MDRAP

COMUNICAT DE PRESĂ
30 aprilie 2013
 
Descentralizarea: primele propuneri ale aleşilor locali, pe masa MDRAP
 
Luni, 29 aprilie, la cea de-a doua întâlnire cu membrii Consiliului Consultativ pentru Regionalizare, care a avut loc la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, asociaţiile administraţiei publice locale și-au prezentat punctele de vedere şi au depus un prim set de propuneri concrete privind descentralizarea administrativă.
 
Reprezentanţii Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România, ai  Asociaţiei Municipiilor din România, ai Asociaţiei Comunelor din România, ai Asociaţiei Oraşelor din România și ai Asociației Primarilor Sectoarelor Municipiului București au discutat cu membri ai Consiliului pentru Regionalizare despre tipul competenţelor şi al inventarului patrimonial care vor trebui transferate către autorităţile publice locale, ca urmare a procesului de regionalizare-descentralizare. Sursele de finanţare şi beneficiarii de la nivel local, modificările care trebuie aduse legislaţiei din domeniul administraţiei publice locale şi viitoarele competenţe ale structurilor descentralizate au fost şi ele dezbătute. La întâlnire au participat şi membri ai Grupului de lucru academic - reprezentanţi ai Academiei Române, cercetători și profesori universitari.
 
Salut propunerile colegilor din administraţia publică şi pe cele ale membrilor grupului de lucru academic care sunt în sală. Vom avea din ce în ce mai multe întâlniri de tipul acesta, pentru că nu suntem aici doar ca să stabilim elementele de care avem nevoie pentru organizarea şi funcţionarea regiunilor, ci şi ca să conturăm profilul viitoarelor regiuni administrativ-teritoriale, bazându-ne pe concluziile studiilor pe care ni le prezentaţi”, a declarat ministrul Liviu Dragnea, preşedinte al Consiliului Consultativ pentru Regionalizare. “Sper să ajungem cât se poate de repede la un acord pe subiectele dezbătute azi, ca să putem finaliza întregul proces înainte de începerea noii generații de programe operaționale, prevăzute pentru perioada  2013-2020. În același timp, sunt conștient că nu putem porni descentralizarea până nu avem punctele de vedere ale administrației locale”, a subliniat ministrul.
 
Până la următoarea reuniune cu Consiliul Consultativ pentru Regionalizare, reprezentanții asociațiilor aleșilor locali se vor întâlni pentru a discuta propunerile avansate și a stabili un set comun de puncte de vedere.
 
 
Serviciul de Comunicare
presa@mdrap.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăria Amzacea, județul Constanța, concesionează mai multe zeci de loturi de teren. Iată ce trebuie să faci

22 Apr 2024 462

Procurorul Cotoară Valentin, delegat șef al Serviciului informații clasificate din DIICOT! Averea și interesele (DOCUMENTE)

22 Apr 2024 467

Teren lângă SRI Constanța, restituit proprietarilor de drept! Ministerul Afacerilor Interne se opune. Decizia Curții de Apel (MINUTA)

16 Apr 2024 3727

Misiune de salvare desfășurată de echipajul Navei „Sar Artemis”. Un marinar a avut nevoie de ajutor (FOTO+VIDEO)

15 Apr 2024 588

UPDATE Accident rutier pe strada Tulcei din localitatea Lumina, județul Constanța

11 Apr 2024 990

UPDATE Mai multe persoane rănite într-un accident în lanț la ieșire din localitatea Ovidiu, județul Constanța (GALERIE FOTO)

11 Apr 2024 2607

LIVE VIDEO. Știri Constanța Incendiu la Hotel Parc din Mamaia. Intervin pompierii (GALERIE FOTO+VIDEO)

10 Apr 2024 3599

Sancțiuni aplicate de jandarmii tulceni la sfârșit de săptămână

08 Apr 2024 423

Accident rutier pe bulevardul 1 Mai din Constanța, în zona Gării CFR (GALERIE FOTO)

06 Apr 2024 1092

Oficial de la MApN despre detonarea din Poligonul Capul Midia!

05 Apr 2024 965

A fost condamnată în primă instanță Mirabela Călin, fost secretar al municipiului Constanța, vrea să anuleze dispoziția primarului Chițac prin care a fost concediată!

04 Apr 2024 644

UPDATE Caz șocant la Constanța! Adolescent de 17 ani decedat după ce a căzut de la etajul unei clădiri în construcție. Minorul fusese dat dispărut (GALERIE FOTO+VIDEO)

04 Apr 2024 4197

UPDATE Autocamion încărcat cu piatră răsturnat în județul Constanța, O victimă, încarcerată (GALERIE FOTO)

04 Apr 2024 1171

Horoscop pentru joi, 04 aprilie 2024. Este o zi animată la serviciu pentru una dintre zodii

04 Apr 2024 838

Autobuz plin cu elevi, cuprins de flăcări în Moldova Nouă! (FOTO)

02 Apr 2024 791