Vizita Ministrului de Stat al Turciei, Zafer Çağlayan

intalnire_ministru_elena_udrea_zafer_caglayan.jpgMinistrul Turismului, Elena Udrea, a primit astăzi, la sediul Guvernului, vizita Ministrului de Stat al Turciei, Zafer Çağlayan. Cu această ocazie, cei doi miniştri au susţinut necesitatea de a îmbunătăţi colaborarea în domeniul turismului dintre cele două ţări, cu beneficii pentru ambele părţi.

"Din punctul de vedere al dezvoltării turismului, România se află într-un moment asemănător celui în care statul turc a decis să crească investiţiile în acest domeniu. Având în vedere experienţa relevantă a Turciei în turism, precum şi faptul că Guvernul României a stabilit turismul domeniu de importanţă strategică pentru economia naţională, privim Turcia ca pe un model de succes", a declarat ministrul Elena Udrea.

În prezent, în România funcţionează un număr de aproximativ 11.000 firme cu capital turcesc, nivelul investiţiilor turceşti pe piaţa românească ridicându-se la circa 7 miliarde USD. În acest context, Elena Udrea a prezentat principalele măsuri de susţinere a investiţiilor în turismul românesc care urmează să fie propuse de către minister în proiectul viitoarei legi a turismului. Astfel, în proiectul de lege va fi prevăzută posibilitatea de scutire de la plata impozitului pe profit a investitorilor în turism, în funcţie de volumul investiţiilor, şi va fi reglementat parteneriatul public-privat în acest domeniu. Ministrul român a declarat că statul ar putea veni în aceste parteneriate cu teren sau cu infrastructura turistică. Elena Udrea a mai remarcat că firmele româneşti, inclusiv cele cu capital străin, pot accesa fonduri europene, respectiv că din trimestrul patru al acestui an firmele vor fi scutite de la plata impozitului pe profitul reinvestit.

Ministrul de Stat, Zafer Çağlayan, şi-a arătat disponibilitatea de a împărtăşi autorităţilor din România experienţa pe care ţara sa o are în dezvoltarea turismului şi a invitat-o pe Elena Udrea în Turcia. Acesta a apreciat că există un mare interes al comunităţii oamenilor de afaceri din Turcia pentru investiţii în turismul românesc şi a propus ministrului român să le prezinte personal oportunităţile de investiţii.

Ministrul de Stat din Turcia şi delegaţia acestuia au lăudat iniţiativa Ministerului Turismului de a îl alege pe Gheorghe Hagi drept una dintre personalităţile care promovează imaginea României ca destinaţie turistică şi i-au propus Elenei Udrea să îl desemneze pe marele fotbalist drept ambasador al turismului românesc în Turcia.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

a

18 Sep, 2009 10:32

speram ca doamna udrea si cei din ministerul turismului vor gasi si timpul sa finalizeze si sa prezinte saptamana viitoare si noua lege a turismului ce e un an de cind o tot amana si o tot promit !

Articole asemanatoare

#citeșteDobrogea Colonelul Anton Barbieri, un comandant italian pentru flota statului român

19 Mar 2024 1646

Armonia Hospital Constanța Cursul Lamaze, esențial pentru viitoarele mămici

11 Mar 2024 479

Iată de ce a fost delegat Mihai Stanciu procuror șef al DNA Constanța! (DOCUMENT)

08 Mar 2024 3303

Ce oferă experiența la cazinouri online?

28 Feb 2024 375

Descoperă Noul Mitsubishi ASX la Exclusiv Auto Constanța. Discount Minim Garantat de 2.380 € și Ecotichet de 1.000 €

25 Jan 2024 576

Farul Constanța l-a transferat și pe Cristian Ganea (VIDEO)

15 Jan 2024 1072

Prima zi de Crăciun marcată într-un mod inedit la Constanța! Un bărbat a făcut baie în mare (GALERIE FOTO+VIDEO)

25 Dec 2023 2040

In memoriam Aida Abagief, soprana de renume internațional „adoptată” de Constanța

30 Oct 2023 1233

Vina de a fi fericit Din ce motive poate apărea

22 Oct 2023 706

Costinești Imagini unice de la epava navei „Evangelia“! Un vicecampion mondial, Cristian Tranulea, în „expediție“ (GALERIE FOTO)

16 Sep 2023 3562

ISU Dobrogea Constanța „Eduard, o vizită la «eroii lui, pompierii»” (GALERIE FOTO)

02 Aug 2023 978

UPDATE Autoturism înmatriculat în Neamț, blocat în nisip pe plaja din Eforie (VIDEO)

27 Jul 2023 1486

Mamaia în perioada comunistă, detalii inedite de la Arhivele Securității! Filaje și interceptări (FOTO)

06 Jun 2023 2978

Societate comercială angajează muncitori pentru proiecte (șantiere navale și civile) în Italia și Franța

12 May 2023 753

Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale angajează șofer! Care sunt condițiile

11 May 2023 2182