Condamnat la viaţă merge la Shanghai şi la Cluj

SIFF şi TIFF
Condamnat la viaţă merge la Shanghai şi la Cluj


Filmul românesc cu Gérard Depardieu şi Harvey Keitel, în regia lui Bogdan Dreyer, Condamnat la viaţă / A Farewell to Fools a fost selecţionat Festivalul Internaţional de Film de la Shanghai (SIFF), secţiunea “Panorama”. Ajuns la ediţia a 16-a, SIFF va avea loc anul acesta în perioada 15-23 iunie.

De asemenea, pelicula va fi prezentă şi la cea de-a 12-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), secţiunea “Romanian Days”, care se va desfăşura în perioada 31 mai- 9 iunie.

Despre Condamnat la viaţă

Condamnat la viaţă (A Farewell To Fools) este o adaptare după nuvela “Moartea lui Ipu”, de Titus Popovici şi a avut premiera pe 15 martie 2013.

Este primul film românesc care aduce laolaltă nume mari din cinematografia naţională şi internaţională, precum Gérard Depardieu, Harvey Keitel, Laura Morante, Alexandru Bindea, Gheorghe Visu, Daniela Nane, Nicodim Ungureanu şi copilul Bogdan Iancu. Regia este semnată de Bogdan Dreyer, iar scenariul de Anuşavan Salamanian. Filmul este produs de Giuliano Doman (Family Film).

Filmările au avut loc în principal în zona Sighişoara (Satul Saschiz, Mureş), scenele de interior fiind filmate într-o casă veche din centrul Capitalei, în studiourile Family Film şi la Mogoşoaia.

-----------------------------

Despre SIFF


Shanghai International Film Festival (SIFF) a fost înfiinţat în 1993 şi este singurul festival de film de serie A din China acreditat de Federaţia Internaţională a Asociaţiilor Producătorilor de Film (FIAPF), organizaţie care reglementează festivalurile internaţionale de film. Laolaltă cu Tokyo International Film Festival, SIFF este unul dintre cele mai mari festivaluri de film din Asia. Premiul cel mare se numeşte Golden Goblet (Pocalul de aur) şi anul trecut a fost obţinut de Khosro Masumi pentru filmul The Bear.

International Film Panorama, pentru care a fost selectat şi Condamnat la viaţă / A Farewell to Fools, este o secţiune în afara Competiţiei şi include subsecţiunile: Official Selection, Tribute to masters, View China, Global Village şi Spectrum. Filmele prezentate aici sînt diferite ca stil, iar scopul este acela de a informa atît publicul cît şi media în legătură cu noutăţile din cinematografia mondială.

Anul acesta, preşedintele juriului SIFF va fi regizorul Tom Hooper (premiul OSCAR pentru cea mai bună regie: The King’s Speech).

-----------------------------

Despre TIFF

Înfiinţat în 2002, TIFF este primul festival internaţional de film de lung-metraj din România.

Ediţia din 2012 a adunat nu mai puţin de 240 de filme din 46 de ţări, atrăgând peste 67.000 de spectatori în cele zece zile de festival.

De-a lungul celor 11 ediţii, TIFF s-a putut mândri şi cu prezenţa a numeroase personalităţi de marcă ale cinematografiei mondiale, pe care le-a onorat cu premiul pentru întreaga carieră. Printre acestea, se numără Julie Delpy, Michael Radford, Annie Girardot, Udo Kier, Vanessa Redgrave, Franco Nero, Nicolas Roeg, Catherine Deneuve, Claudia Cardinale, Wim Wenders, Jacqueline Bisset sau Geraldine Chaplin.

La TIFF au fost văzute pentru prima dată în România filmele care au marcat boom-ul filmului românesc din ultimii ani: Occident (r. Cristian Mungiu), Moartea domnului Lăzărescu (r. Cristi Puiu), A fost sau n-a fost (r. Corneliu Porumboiu), Cum mi-am petrecut sfârşitul lumii (r. Cătălin Mitulescu), Hârtia va fi albastră (r. Radu Muntean), Legături bolnăvicioase (r. Tudor Giurgiu), California Dreamin’ (nesfârşit) (r. Cristian Nemescu), pelicula lui Cristian Mungiu, 4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile, câştigătorul Palme D'Or în 2007, Amintiri din epoca de aur (r. Cristian Mungiu, Ioana Uricaru, Constantin Popescu Jr, Răzvan Mărculescu şi Hanno Hofer), Poliţist, adjectiv (r. Corneliu Porumboiu), Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu (r. Andrei Ujică), Marţi, după Crăciun (r. Radu Muntean), filme prezentate în programul Festivalului de la Cannes 2010, Principii de viaţă (r. Constantin Popescu), Loverboy (r. Cătălin Mitulescu), Morgen (Marian Crişan), sau Periferic (r. Bogdan George Apetri).


Cea de-a XII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania va avea loc în Cluj-Napoca în perioada 31 mai - 9 iunie 2013.


-----------------------------


Condamnat la viaţă - sinopsis


Ultimele zile ale celui de-al doilea război mondial într-o localitate din Transilvania. Un soldat german este găsit mort la marginea unui sat de către un băiat de 11 ani (Bogdan Iancu). Nu se ştie cine este vinovatul, iar ofiţerii germani ameninţă că îi vor executa pe cei mai importanţi zece membri ai comunităţii dacă făptaşul nu se va preda. Ca să scape, aceştia din urmă încearcă să-l convingă pe Ipu, „nebunul satului” (Gérard Depardieu), să-şi asume el vina, în schimbul promisiunii unei înmormântări fastuoase şi a unor recompense pentru familia lui.



-----------------------------



Referinţe online:



SIFF - site oficial (en.)
SIFF 2013 - official trailer



Condamnat la viaţă - trailer HD
Condamnat la viaţă - site oficial
Condamnat la viaţă - pagina de Facebook
Condamnat la viaţă - pe IMDb
Family Film - site oficial


-----------------------------



Condamnat la viaţă este produs de Family Film şi co-produs de Daniel Zuta Filmproduktion şi Minds Meet BVBA (Belgia), cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, Media-Tique, TVR1, United Media Services, Mediaedgia Romania, Mindshare Media, The Media Partnership, Starcom Mediavest Group, BV McCann Erickson, Eurimages Council of Europe.






Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Teren lângă SRI Constanța, restituit proprietarilor de drept! Ministerul Afacerilor Interne se opune. Decizia Curții de Apel (MINUTA)

16 Apr 2024 3391

Misiune de salvare desfășurată de echipajul Navei „Sar Artemis”. Un marinar a avut nevoie de ajutor (FOTO+VIDEO)

15 Apr 2024 543

UPDATE Accident rutier pe strada Tulcei din localitatea Lumina, județul Constanța

11 Apr 2024 937

UPDATE Mai multe persoane rănite într-un accident în lanț la ieșire din localitatea Ovidiu, județul Constanța (GALERIE FOTO)

11 Apr 2024 2546

LIVE VIDEO. Știri Constanța Incendiu la Hotel Parc din Mamaia. Intervin pompierii (GALERIE FOTO+VIDEO)

10 Apr 2024 3521

Sancțiuni aplicate de jandarmii tulceni la sfârșit de săptămână

08 Apr 2024 402

Accident rutier pe bulevardul 1 Mai din Constanța, în zona Gării CFR (GALERIE FOTO)

06 Apr 2024 1038

Oficial de la MApN despre detonarea din Poligonul Capul Midia!

05 Apr 2024 944

A fost condamnată în primă instanță Mirabela Călin, fost secretar al municipiului Constanța, vrea să anuleze dispoziția primarului Chițac prin care a fost concediată!

04 Apr 2024 629

UPDATE Caz șocant la Constanța! Adolescent de 17 ani decedat după ce a căzut de la etajul unei clădiri în construcție. Minorul fusese dat dispărut (GALERIE FOTO+VIDEO)

04 Apr 2024 3268

UPDATE Autocamion încărcat cu piatră răsturnat în județul Constanța, O victimă, încarcerată (GALERIE FOTO)

04 Apr 2024 1125

Horoscop pentru joi, 04 aprilie 2024. Este o zi animată la serviciu pentru una dintre zodii

04 Apr 2024 812

Autobuz plin cu elevi, cuprins de flăcări în Moldova Nouă! (FOTO)

02 Apr 2024 775

Motociclist implicat într-un accident rutier la intrare în Constanța dinspre Lazu (GALERIE FOTO+VIDEO)

01 Apr 2024 1562

Accident rutier în Constanța la intersecția străzilor Mircea cel Bătrân cu Nicolae Iorga (GALERIE FOTO+VIDEO)

01 Apr 2024 1183