Festival International de tango argentinian la Constanta

Festival International de tango argentinian la Constanţa

Mamaia, Constanţa, România, 29 iulie 2010

In perioada 29 iulie – 1 august 2010, şcoala de tango argentinian Tango Mágico organizează primul festival international de tango argentinian la malul Marii Negre, intitulat „Tango del Mar”, desfasurat sub auspiciile Ambasadei Republicii Argentina.

În miezul verii, tangoul argentinian ajunge si la Mamaia. Timp de patru zile lungi şi patru nopţi albe, in cel mai mare centru de evenimente de pe riviera romaneasca, situat in hotelul Golden Tulip din Mamaia, vor avea loc manifestari artistice care promoveaza muzica, dansul si tangoul argentinian. Dansatori de tango din tara si strainatate vor sărbători bucuria de a dansa, de a-si reîntâlni prietenii şi de a cunoaşte oameni noi cu care impărtăşesc aceeaşi pasiune.

Deschiderea oficiala a festivalului are loc la conferinta de presa organizata la hotelul Golden Tulip din Mamaia, joi, 29 iulie, la ora 16.00.

Tot prima zi a festivalului reprezinta momentul ideal pentru a face primii pasi de tango la lectia gratuita de initiere in tango argentinian, organizata special cu aceasta ocazie pe data de 29 iulie, ora 17.00, la acelasi hotel Golden Tulip, Mamaia, principalul partener al evenimentului.

In afara cursului gratuit, vor mai avea loc si seminarii pentru niveluri diferite susţinute de maestri internaţionali: o pereche de profesori din Argentina si alte trei cupluri din Europa: Diego "El Pájaro" Riemer & Mariana Dragone (Argentina), Thierry Le Cocq & Alessia Lyndin (Franta), Murat Elmadağlı (Turcia) & Vera Gogoleva (Rusia), Andrej & Sonja Ivančević (Serbia).

Vor mai fi milongas – petreceri sau serate cu muzica de tango, organizate incepand cu ora 22 joi si duminica la Captain Cook Grill&Pub Mamaia, iar vineri si sambata la centrul de evenimente al hotelului Golden Tulip Mamaia, in cadrul carora vor avea loc dansuri demonstrative ale maestrilor si invitatilor speciali, petreceri pe plaja in timpul zilei, o expozitie de pictura de tango a artistului Iulian Mîţă (la care intrarea este libera) si multe alte surprize. Muzica va fi asigurata de 7 DJ de tango din tara si strainatate invitati cu aceasta ocazie.

Festivalul este deschis tuturor impătimiţilor de mare, soare şi tango, pentru care dansul este un mod de a petrece timpul, un stil de viaţa si un limbaj universal. Şcoala Tango Mágico este convinsa ca situarea orasului Constanta la malul mării reprezinta suficient motiv pentru a atrage numeroşi dansatori din ţară şi din străinătate la viitoarele evenimentele organizate sub egida sa, astfel incat Festivalul Tango del Mar sa devina in scurt timp unul dintre cele mai de succes festivaluri de acest tip din Europa.

Tango Mágico (www.tangomagico.ro), singura şcoală de tango argentinian din Constanţa, s-a deschis pe data de 4 noiembrie 2009 si in prezent isi desfasoara activitatea la studioul de dans situat pe strada Str. I.L. Caragiale, în zona Casa de Cultura. În fiecare miercuri şi vineri incepand cu ora 19.00, şcoala organizează cursuri de tango argentinian pentru începători si intermediari. Nu este nevoie de echipament special, doar de o pereche de pantofi comozi. In plus, prima lectie este gratuita!
Lecţiile sunt urmate de practica, trei ore de dans în care dansatorii sunt incurajaţi să exerseze cele învăţate şi să pună în practică propriile idei în ce priveşte tangoul.

Tango Mágico se adresează tuturor pasionaţilor de muzică, dans sau cultură sud-americană şi mai ales argentiniană, indiferent de vârstă sau domeniu de activitate. Şcoala îşi propune dezvoltarea comunităţii de tango argentinian în Constanţa şi susţine toate manifestările artistice de acest tip de la nivel naţional şi internaţional.

”Tangoul te aşteaptă” să faci primii paşi – alături de Tango Mágico, în Constanţa, in fiecare miercuri si vineri, si doar in aceasta săptămană in Mamaia, joi, 29 iulie, la ora 17.00 la hotel Golden Tulip.

Mai multe informaţii pot fi obţinute accesând site-ul www.tangomagico.ro/tangodelmar

Parteneri: hotel Golden Tulip Mamaia, Captain Cook Grill & Pub, Kalimera Holidays, Inex Style, Prima Rent, Avon Cosmetics. Parteneri media: CTV, Neptun TV, Radio Romania Actualitati, Radio Constanta, Radio Vacanta, Radio Neptun, Radio Sky, Radio Doina, B 24 FUN, ZIUA, Romania Libera, Adevarul, Impact economic, citynights.ro.

Organizator: Şcoala Tango Mágico


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cupa Satelor 2024 Finala fazei pe Euroregiunea Sud - Est, găzduită de Cumpăna. Județul Constanța e reprezentat de CS Victoria Cumpăna

23 Apr 2024 342

ZIUA LIVE Horia Constantinescu, candidatul PSD la Primăria Constanța - „Lucrurile pot fi făcute cu condiția că trebuie să fii pe teren“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Apr 2024 436

Farul Constanța are patru jucători în echipa rundei! Gheorghe Hagi, desemnat antrenorul etapei

23 Apr 2024 533

Din nou pe podiumul național „CSM Constanța menține tradiția rugby-ului constănțean la înălțime!“

23 Apr 2024 358

Rugby Echipa Under-16 de la Tomitanii Constanța, încă o victorie în campionat (GALERIE FOTO)

22 Apr 2024 444

ZIUA LIVE Este nevoie de o intervenție cathartică în Primăria Constanța?

22 Apr 2024 644

Rugby Echipa Under-20 a CSM Constanța, medaliată în Campionatul Național (GALERIE FOTO)

21 Apr 2024 628

CSM Constanța Trei victorii în trei meciuri, iar voleibalistele Under-17 s-au calificat la turneul final (GALERIE FOTO)

21 Apr 2024 673

Farul Constanța Fotbalistele, pe drumul către titlul de campioană. Victorie în deplasare cu Poli Timișoara

21 Apr 2024 725

Volei CS Medgidia, calificată matematic în Divizia A1 (GALERIE FOTO + VIDEO)

21 Apr 2024 494

Handbal CSM Constanța, înfrângere cu Politehnica Timișoara, dar e în continuare favorită la locul doi

20 Apr 2024 771

Daniel Gigi Tatu a sărit din echipa Chițac, în cea a senatorului Felix Stroe!

18 Apr 2024 565

Anglia Fost fotbalist de la Farul Constanța joacă la Draco FC 2022, prima formație românească din orasul Chelmsford. Duminică, meci mare! (GALERIE FOTO + VIDEO)

18 Apr 2024 2570

Baschet Încă o victorie cu FCC UAV Arad, iar CSM Constanța ia o opțiune serioasă în lupta pentru titlul de campioană (GALERIE FOTO)

18 Apr 2024 540

Ministerul Sănătății Concluziile controlului ministrului Rafila la Spitalul Clinic de Urgență Sf. Pantelimon București

17 Apr 2024 543