Rowmania Fest 2012 se pregăteşte de start

Rowmania Fest 2012 se pregăteşte de start

3 august 2012


Vineri a avut loc prezentarea, de către echipa Asociaţiei Ivan Patzaichin - Mila 23, la Tulcea, în faţa presei locale şi a partenerilor locali şi judeţeni, a programului ediţiei a doua a Rowmania Fest - Festivalul Internaţional al Bărcilor cu Vâsle. În 2012, Rowmania Fest are ca axă principală competiţia central-europeană Danube Connection, sub sloganul Story and Glory. Această competiţie nautică s-a desfăşurat în iulie 2012, pe apele Dunării, la Viena, Bratislava şi Budapesta, atrăgând în competiţia canotcilor Rowmania de 10+1, zeci de slovaci, unguri şi austrieci.

Între 31 august şi 2 septembrie 2012, timp de trei zile vor fi organizate competiţii nautice, plimbări de exerciţiu cu canotca, dar şi dezbateri despre dezvoltarea rurală, ecoturism şi turism responsabil, un târg de prezentare a proiectelor de dezvoltare durabilă, evenimentele culinare Slow Fish, concerte şi proiecţii de filme.

„Un alt fel de a face lucrurile, şi anume împreună, este necesar şi potrivit mai ales aici, acasă. Echipa noastră a pornit mişcarea Rowmania din Delta Dunării, de la Tulcea, cu peste un an şi jumătate în urmă. Competiţiile nautice pentru comunităţile locale şi cursele internaţionale, promovarea ecoturismului şi a mişcării în natură, proiectele şi discuţiile despre dezvoltare durabilă, evenimentele culturale, preparatele culinare specifice sunt menite să arătăm, împreună cu partenerii noştri locali, că putem să privim spre viitor.“ a spus Ivan Patzaichin, iniţiatorul mişcării Rowmania.

„Judeţul Tulcea are un patrimoniu natural şi cultural unic în tot spaţiul european străbătut de Dunăre. De aceea, Consiliul Judeţean acordă tot sprijinul acestui eveniment, din care face parte şi Danube Connection, program de anvergură, iniţiat în conformitate cu direcţiile stabilite de Strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării, şi care urmăreşte să pună în valoare potenţialul zonei dunărene, prin promovarea unei mişcări eco-culturale“ a declarat Horia Teodorescu, preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea.

Primarul municipiului Tulcea, Constantin Hogea, a afirmat: „Găzduind şi în acest an Rowmania Fest, după succesul de anul trecut, oraşul Tulcea devine un reper în turismul responsabil şi turismul cultural."

Rowmania Fest este inaugurat vineri 31 august, seara, cu sosirea în port, în canotci venite pe apele Dunării, a lui Ivan Patzaichin, însoţit de doi dintre partenerii săi de competiţie, Vasile Dîba şi Toma Simionov, precum şi de competitorul său etern, ungurul Wichmann Tamás. Seara va fi petrecută la concertele Rock and Row şi la proiecţiile de film şi video-art IMyth.

A doua zi, sâmbătă 1 septembrie, va avea loc Concurs internaţional de vâslit în canotci de 10+1 locuri - Danube Connection (etapa aceasta angrenează echipele din Tulcea). Începând cu ora 10:00, se deschide târgul proiectelor de investiţii sociale în Delta Dunării, continuat de o masă rotundă cu două teme. Una privind Grupurile de Acţiune Locală în judeţul Tulcea şi Acţiunea LEADER, precum şi importanţa asocierii în mediul rural. Cealaltă temă, despre ecoturism şi turism responsabil, având ca subiect mişcarea Rowmania, Centrul pilot de Ecoturism de la Crişan şi viitoarea reţea din Delta Dunării şi din România. Un alt moment important din program îl constituie întâmpinarea caiaciştilor şi canoiştilor participanţi la Tour International Danubien, o flotilă de peste 100 de bărci, conduse în port de către lotca lui Paul Condrat de la Jurilovca, ce va arbora marele pavoaz. Echipajele au pornit de la izvoarele Dunării ajungând la Tulcea după un voiaj de două luni. Ziua va continua cu Slow Fish, un eveniment culinar cu şi despre peşte, şi se va încheia cu spectacolul comunităţilor locale, proiecţie de film şi concertele Rock and Row.
Duminică vor avea loc cele mai importante momente ale Festivalului: competiţia pescărească “Ivan Patzaichin” - concurs de vâslit în canotcă, pe Dunăre, între echipele de doi din localităţile Deltei şi Danube Connection - Concurs internaţional de vâslit în canotci de 10+1 locuri - întrecerea între câştigătorii concursurilor similare de 10+1 de la Viena, Bratislava, Budapesta, respectiv Tulcea, la care vor lua parta şi echipaje formate din participanţi la TID).  Seara se va încheia cu concertele Rock and Row.

Evenimentul este organizat de Asociaţia Ivan Patzaichin – Mila 23, cu sprijinul Consiliului Judeţean Tulcea, al Primăriei Municipiului Tulcea, şi al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Un preot a sfințit o curbă în care au avut loc mai multe accidente rutiere grave (VIDEO)

03 Feb 2022 1762

Fost comandant de echipaj și șofer în ISU Dobrogea, în arest. Cererea de eliberare, respinsă (minută)

14 Oct 2021 2453

Un fost angajat al ISU Dobrogea a cerut să fie eliberat din arest

28 Jul 2021 2670

Șef echipaj SMURD Angajat al ISU Dobrogea, arestat pentru agresiune sexuală, racolarea minorilor în scopuri sexuale și coruperea sexuală

30 May 2021 7108

Serviciul de Stare Civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 19 iunie 2018

20 Jun 2018 3418

Doliu în cinematografie. Un cunoscut cineast s-a stins din viață. Împlinise de curând 64 de ani

18 Feb 2018 3598

În plină vară, în România, a nins! Temperaturile au scăzut brusc

12 Aug 2016 6204

Primarul comunei Jilava a fost trimis în judecată pentru luare de mită, spălare de bani și fals în declarații

11 Jul 2016 2731

Riseproject.ro Riseblog - Cu cât ne-a umflat Cocoş preţul analizelor medicale

07 Jul 2016 5702

Accesul câinilor şi vehiculelor pe plajă este interzis

24 Mar 2016 4276

Rolul unui set de TV Plasma din lemn masiv in amenajarea sufrageriei

30 Jan 2016 9454

Iohannis a semnat decretul de trecere în rezervă a rectorului Academiei Navale. Vergil Chițac - „Analizez şi posibilitatea de a candida... Nu am decis sub ce formă“

28 Jan 2016 4088

15 ianuarie – Marele poet naţional Mihai Eminescu omagiat la Cumpăna, de Ziua Culturii Naţionale

13 Jan 2016 3278

Comunicat de presă - DIICOT

07 Jan 2016 2703

Măsuri de prevenire a incendiilor specifice campaniei de recoltare a cerealelor

23 Jul 2015 2784