Colocviul Național de Istorie, ediția a XXIII-a 18 mai 2021

Cu ocazia Zilei Internaționale a Muzeelor, Muzeul Național Cotroceni prezintă publicului lucrările celei de-a XXIII-a ediții a Colocviului Național de Istorie cu participare internațională, în format online.

Manifestarea științifică este structurată pe două mari direcții – Istorie și Patrimoniu Cultural, având următoarele teme:
  • Personalități în istoria României (sec. XV-XX)
  • Personalități culturale
  • Reformele României moderne (sec. XIX-XX)
  • Europa Interbelică – Direcții de evoluție în plan politic, social și economic
  • Patrimoniul cultural medieval
  • Artiști-Colecții-Colecționari
Restaurarea patrimoniului cultural
Prezentările video ale specialiștilor din țară și din străinătate, precum și broșura cu rezumatele comunicărilor în limbile română și engleză, sunt puse la dispoziția publicului larg în secțiunea specială dedicată Colocviului, pe site-ul oficial al Muzeului Național Cotroceni, accesând linkul:
http://www.muzeulcotroceni.ro/comunicate_de_presa/2021/06%2018_mai_colocviul_de_istorie_2021.html
 
Muzeul Național Cotroceni transmite alese mulțumiri tuturor celor care au participat la această ediție a Colocviului Național de Istorie, prin vocea directorului general al instituției, Liviu Jicman: „Sunt sigur că publicul va aprecia profesionalismul și calitatea lucrărilor pentru care suntem recunoscători fiecărui participant care a contribuit la însemnătatea ştiinţifică a acestei ediţii a Colcviului, în anul în care aniversăm trei decenii de activitate a Muzeului Național Cotroceni”.
 
Parteneri media: Radio România, Radio România Cultural, Radio România Actualități, Radio România București FM, Rador, Trinitas, Modernism, Agerpres, Presa de Azi, HYP TV, See Bucharest.
 

Serviciul Relații Publice
Muzeul Național Cotroceni
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Istoria Dobrogei - Bibliografie Eusebiu (sec. III-IV) – „Cronica”, „Istorie bisericească”, „Pregătirea evanghelică”, „Viața împăratului Constantin”, „Către Constantin la treizeci de ani”

19 Apr 2024 334

Muzeul Național de Istorie a României Proiectul expozițional „Avram Iancu. Omul, eroul, legenda, 200 de ani de la naștere”, realizat de BNR

17 Apr 2024 423

LIVE TEXT Elevii de la Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” Constanța susțin concursul de istorie Ion Moiceanu, aflat la prima ediție (GALERIE FOTO)

17 Apr 2024 530

Universitatea „Ovidius” Constanța, gazda lansării volumului „Regionalizarea. Către un model de bună guvernanță a României”, o lucrare despre regiunea Moldova

17 Apr 2024 425

#citeșteDobrogea Istoricul Ion Moiceanu, dascălul care a insuflat elevilor militari spiritul naționalist și iubirea de ȚARĂ (GALERIE FOTO)

16 Apr 2024 1532

Fotografie a lui Nicolae Grigorescu, în expoziția „În jurul „Atacului de la Smârdan”

16 Apr 2024 343

Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” Constanța organizează prima ediție a concursului de istorie Ion Moiceanu

16 Apr 2024 415

Nava de pasageri Scenic Opal a ajuns la Constanța (FOTO)

15 Apr 2024 365

Muzeul Național de Istorie a României „Haina îl face pe om. Șase secole de istorie vestimentară", catalog de expoziție

14 Apr 2024 555

Un bărbat care pretinde că este călugăr vrea să fie primarul Constanței! (VIDEO)

14 Apr 2024 4292

La Muzeul Național de Istorie a României Expoziția „În jurul Atacului de la Smârdan. Pictori ai Războiului de Independență în colecția MNIR", își prelungește perioada de vizitare

13 Apr 2024 368

„Album de familie. Regii și reginele, principii și principesele României", catalog de colecție la Muzeul Național de Istorie a României

11 Apr 2024 364

La Muzeul Național de Istorie a României Expoziția „Artă religioasă. Formă. Conținut. Sens” își prelungește perioada de vizitare

10 Apr 2024 556

Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța a închiriat un spațiu de depozitare. Cine îl pune la dispoziție (DOCUMENT)

09 Apr 2024 460

Muzeul Național de Istorie a României Lansarea atelierelor educaționale din cadrul proiectului „Tradiție în lut – În siajul artiștilor ceramiști”

06 Apr 2024 413