Comunicat de presa - Tranzitia de la gradinita la scoala. Cum ne pregatim copiii?

Specialist în educaţie: “Educaţia copilului prin distracţie este cheia succesului
Tranziţia de la grădiniţă la şcoală. Cum ne pregătim copiii?
 
                 Tranziţia de la un mediu distractiv şi flexibil, aşa cum sunt percepţi anii de grădiniţă, la un mediu mai structurat al şcolii, în care încep să apară reguli din ce în ce mai stricte, reprezintă o provocare pentru părinţi, dar şi o dificultate de adaptare pentru copii. Acela este momentul critic în care un părinte îi poate insufla micuţului dorinţa şi plăcerea de a învăţa, tot prin distracţie, lucru care îi poate stimula nu inteligenţa cognitivă, cât mai ales inteligenţa emoţională.
            În acest context, psihologul clinician Gabriela Bâzâitu va susţine, sâmbătă, 9 aprilie 2016, începând cu ora 10.00, la Centrul Internaţional Helen Doron English din Constanţa, un workshop dedicat părinţilor, în care aceştia vor afla cum îşi pot pregăti psihologic copii pentru viaţa de şcolar. În cadrul evenimentului, specialistul va prezenta toate tehnicile şi metodele ştiinţifice, pe care le foloseşte de 15 ani în lucrul individual cu copilul şi care au condus la creşterea încrederii în sine, la stimularea coeficientului de inteligenţă emoţională şi la optimizarea comportamentului.
Intrarea la workshop-ul “Tranziţia de la grădiniţă la şcoală” este gratuită. Pentru a rezerva un loc, sunaţi la 0723.949.393. Mai multe informaţii pot fi găsite pe www.helendoron.ro.

“În foarte multe cazuri, tranziţia de la grădiniţă către şcoală nu este lină şi se face într-un mod brutal pentru un copil. Acesta iese dintr-un mediu în care învaţă lucruri noi prin distracţie, socializează mult mai mult cu alţi copii, este fericit, zâmbeşte mai mult şi intră într-un mediu foarte rigid, ticsit de reguli stricte, iar dorinţa lui de învăţare scade. Prin acest workshop pe care-l organizăm cu sprijinul doamnei psiholog Gabriela Bâzâitu ne dorim foarte mult să le arătăm părinţilor că distracţia şi educaţia nu reprezintă elemente antagonice, ci sunt complementare. Nu înseamnă că ritmul de învăţare scade într-un mediu mai distractiv, ci din contră, îi creşte interesul copilului pentru acea activitate educativă şi îl implică mai mult în procesul de învăţare. Chiar şi metoda didactică inventată de reputatul profesor britanic Helen Doron se axează pe învăţarea limbii engleze prin activităţi distractive. După 30 de ani de la implementarea metodei şi după mai multe studii realizate, s-a demonstrat că micuţii pot învăţa mult mai eficient dacă îi construim un mediu distractiv de învăţare, deoarece îi putem dezvolta nu numai inteligenţa cognitivă, ci mai ales inteligenţa emoţională, aspect pe care sistemul de educaţie clasic îl neglijează. Prin metodele clasice, observăm că plăcerea pentru învăţare scade destul de mult după primii ani în ciclul primar, şi asta deoarece copii trec destul de brusc de la un mediu de învăţare prin distracţie la un mediu în care procesul educaţional se face printr-un stil mult mai rigid, unde creativitatea şi dorinţa de a învăţa sunt ignorate şi limitează unicitatea fiecărui copil”, declară specialistul în educaţie Ștefania Filip, coordonatorul Centrului Educațional Internațional Helen Doron English.
------------
Helen Doron English este o instituţie internaţională cu un succes de 30 de ani în predarea limbii engleze pentru copii de la 0 la 18 ani. Peste 2 milioane de copii din intreaga lume  vorbesc astăzi engleza datorită Helen Doron English. Centrul Internaţional Helen Doron English din Constanţa a fost nominalizat la Gala “Zece Oameni de Valoare pentru Constanţa”, pentru prestigioasa activitate din domeniul educaţiei copilului.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.