Echipa Constanța – Capitala Tineretului din România 2021-2022 lansează amplul proiect de informare a tinerilor pe diferite teme educative - #ComeToSEAusINFORMED

Echipa Constanța – Capitala Tineretului din România 2021-2022 lansează amplul proiect de informare a tinerilor pe diferite teme educative - #ComeToSEAusINFORMED. Proiectul va fi lansat pe data de 26 februarie și se va finaliza la jumătatea lunii aprilie. Pe parcursul campaniei vom avea discuții deschise și cât se poate de transparente cu actori principali din diferite domenii de interes pentru tineri. Temele abordate vor fi educație sexuală, educație juridică, bullying și incluziune socială, educație financiară și integrarea în societate a tinerilor cu diferite tipuri de dizabilități.

Pe tot parcursul campaniei vor fi înregistrate și urcate pe diferite platforme media (Spotify, Google Podcasts, Breaker, RadioPublic, Apple Podcasts, Anchor), precum și pe canalul nostru de YouTube dedicat Podcast-ului Coffee Talks, 5 ediții speciale. Fiecare dintre ele este menită să contribuie la tabloul de ansamblu al proiectului de informare și conștientizare pe care dorim să-l implementăm.

 shorturl.at/ewyUY
 https://linktr.ee/podcastcoffeetalks
 
Pe data de 4 martie va fi lansat primul podcast. Tema abordată în acesta este una destul de controversată, care a reușit să adune păreri pro și contra la nivel de importanță și impact. Este vorba despre educația sexuală. Subiectul va fi dezbătut pe larg alături de oameni din acest domeniu, respectiv echipa de la IeleSânziene. Vom puncta idei importante din diferite arii ale acestui subiect amplu pentru ca tinerii urmăritori ai podcast-ului nostru să înțeleagă utilitatea și necesitatea acestui tip de informații.

Pe 14 martie se va lansa o ediție necesară tuturor utilizatorilor de platforme social media și nu numai. Podcast-ul 2 deschide discuția educației juridice. Deși acest subiect este considerat a fi “de oameni mari”, el se regăsește în viața cotidiană a tinerilor prin repercusiuni bine de știut, acționând, totodată, și ca safe place al victimelor. Prin urmare ne propunem apropierea publicului de subiect într-un mod fun si aplicat pe interesele arătate ale urmăritorilor.

Nu departe de zona anterioară de discutie, podcast-ul numărul 3 care se va lansa pe data de 24 martie pune în lumină bullying-ul în toate formele acestuia. Acest tip de comportament se observă tot mai des în rândul a diferite categorii de vârstă, afectând victima atât pe moment, cât și pe termen lung. Ne propunem explicarea acestui fenomen, a cauzelor sale și a comportamentului necesar în astfel de situații cu un specialist cunoscut în domeniu din țara noastră.

Luna aprilie începe cu podcast-ul numărul 4, din data de 4, care are ca temă de discuție educația financiară. Cu toții manageriem diferite sume de bani, mai mici sau mai mari, motiv pentru care este important să știm cum să îi gestionăm. Pentru o discuție amplă pe acest subiect vom avea invitat un specialist al domeniului, alături de care vom descifra răspunsul mai multor întrebări de natură financiară.

Ultimul podcast al campaniei #ComeToSEAusINFORMED va apărea pe 14 aprilie și va avea ca subiect de discuție incluziunea tinerilor cu diferite tipuri de dizabilități. Vom afla ce trebuie și ce nu trebuie să facem în ceea ce îi privește pe oamenii dizabilități, cum ajutăm la integrarea lor în societate și unde se produce ruptura care ne determină să abordăm o atitudine neadecvată față de aceștia.

Despre toate acestea, alături de multe alte teme și arii de interes din domeniile prezentate vom discuta în scurt timp. Abonați-vă la canalul nostru de YouTube și urmăriți pagina de Facebook pentru a fi la curent cu parcursul campaniei.

Constanța, 24 februarie 2021

______________________________________________________________________________
Capitala Tineretului din România, care funcționează pe principii similare cu Capitala Europeană a Tineretului (European Youth Capital - www.europeanyouthcapital.org), este cel mai ambițios program național destinat tinerilor, pentru că pune accent pe dezvoltarea ecosistemelor de tineret, în general, și pe dezvoltarea ecosistemelor de tineret urbane, în mod special. În cadrul programului, autoritățile locale colaborează cu organizațiile neguvernamentale de și pentru tineret și cu mediul privat, și îi pun pe tineri în centrul procesului de dezvoltare urbană. Municipiul Constanța a câștigat acest titlu în octombrie 2019.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Exodul continuă. Constanța, orașul cu cei mai nefericiți tineri. „Domnule primar, ce faceți pentru noi?”

02 Jun 2022 2053

Atletism Sportivi de pe litoral, pe podium la Cupa RMA și la Campionatul Municipal din București (GALERIE FOTO + DOCUMENT)

27 Jan 2022 2833

DJST Constanţa desfăşoară prima ediție a proiectului „Reprezentativitate la nivel de tineret”

21 Oct 2021 2003

Primăria Constanța cumpără servicii de organizare pentru „Summitul Tinerilor, Ediția 2021”

15 Oct 2021 1725

Universitatea „Ovidius” din Constanța organizează primul maraton de vaccinare dedicat tinerilor

11 May 2021 2059

„Constanța - Capitala Tineretului din România 2021-2022” inaugurează prima galerie de artă colaborativă de la malul mării

01 May 2021 2524

#ConstanțaEsteBine. Studenție-n pandemie Puternica influență a stagiilor de practică și a voluntariatului asupra viitorului loc de muncă

21 Dec 2020 2628

Este Ziua Tineretului. Constanța, orașul câștigător al titlului „Capitala Tineretului din România”, ediția 2020-2021

12 Aug 2020 1903

#ConstantaEsteBine Echipa “Constanța- Capitala Tineretului din România” ajută 2000 de elevi din județul Constanța să se protejeze împotriva COVID-19 (galerie foto)

03 Jun 2020 3154

#ConstantaEsteBine Echipa “Constanța - Capitala Tineretului din România” demarează o campanie de donații intitulată “Safety Kit pentru educație”

09 May 2020 7367

Epidemia de coronavirus a dat peste cap preluarea de către Constanța a titlului de Capitală a Tineretului din România. Ce se întâmplâ cu proiectul #ComeToSEAus?

04 May 2020 2556

Constanţa, Capitala Tineretului din România Un autobuz supraetajat al CT Bus poartă mesajul #ComeToSEAus prin municipiu

05 Mar 2020 5398

București Primăria Municipiului Constanța participă la Târgul de Turism al României

19 Feb 2020 2287

Tinerii din Constanța care au câștigat competiția „Capitala Tineretului din România" „A fost o luptă strânsă și multă muncă în spate" (galerie foto)

30 Oct 2019 1915

Constanța, „Capitala Tineretului din România” TNL Constanța felicită echipa care a manageriat proiectul #CometoSEAus

29 Oct 2019 2398