Liceenii pot scăpa de anumite probe la BAC

Bucureşti, 06 iunie 2017
Comunicat de presă
Liceenii pot scăpa de anumite probe la BAC
 
70 000 de elevi şi-au echivalat până în prezent proba de Competenţe Digitale de la Bacalaureat cu ECDL. Liceenii care deţin ECDL PROFIL BAC nu mai susţin această probă.
Profilul ECDL pentru BAC se adresează elevilor care doresc să echivaleze proba de Competenţe digitale din cadrul Bacalaureatului cu certificarea internaţională European Computer Driving Licence. 
ECDL este cel mai răspândit standard global de certificare a competenţelor digitale, recunoscut în peste 100 de ţări, cu 15 milioane de persoane înregistrate în program. În afara Europei, certificarea este cunoscută sub numele ICDL (International Computer Driving Licence).
 
Dovezile arată că expunerea la tehnologie nu poate fi sinonimă cu abilitatea de a o folosi, iar mitul Nativ Digital este fals. Dacă tinerii nu au acces la educaţie digitală în mod formal şi structurat, s-ar putea ca niciodată să nu deblocheze pe deplin potenţialul tehnologiei digitale pentru ei ca şi cursanţi, angajaţi, antreprenori sau cetăţeni. Tinerii nu deţin competenţe digitale în mod firesc pentru a utiliza tehnologia în siguranţă şi eficient, iar aptitudinile dobândite în mod informal sunt susceptibile de a fi incomplete.
Liceenii sunt incurajati să opteze pentru instruire şi certificare IT la standard internaţional, în situaţia în care, astăzi, aptitudinile IT sunt obligatorii pentru a face faţă cerinţelor de pe piaţa muncii, iar România ocupă în continuare un loc codaş în Europa când vine vorba de competenţe digitale. Dovedirea competenţelor digitale şi încrederea în propriile abilităţi pot fi asigurate cel mai bine prin obţinerea unei certificări la standard internaţional, cu aplicabilitate globală.
 
ECDL PROFIL permite candidaţilor să îşi construiască un profil în funcţie de propriile nevoi. În acest fel, este posibilă certificarea ECDL exact pe competenţele pe care un anumit job sau program de studiu le cere.
Profilul ECDL pentru BAC se adresează elevilor care doresc să echivaleze proba de Competenţe digitale din cadrul Bacalaureatului cu Permisul ECDL. Începând cu anul școlar 2009 – 2010, în România s-a introdus proba de Competenţe digitale la Bacalaureat, obligatorie pentru toţi liceenii, la fel ca proba de Competenţe lingvistice. Având deja Permisul ECDL PROFIL BAC, elevii pot solicita în clasa a XII-a echivalarea probei de competenţe digitale, aşa cum dacă deţin un certificat internaţional pentru o limbă străină pot să nu mai susţină proba de Competenţe lingvistice. Mai mult, programa pentru evaluarea competenţelor digitale şi cea pentru obţinerea ECDL PROFIL BAC corespund materiei pe care liceenii o parcurg în cadrul orelor de TIC din programa şcolară pentru clasele a IX-a şi a X-a. Astfel, ei se pot pregăti chiar în cadrul orelor de la şcoală pentru obţinerea unei certificări cu recunoaştere internaţională.
 
ECDL ROMANIA
Operatorul Naţional al licenţei ECDL în România, cu o reţea de 800 de Centre de Testare acreditate pe întreg teritoriul ţării, ECDL ROMANIA asigură tuturor oportunitatea de a obține și de a-și certifica competențele digitale.

Aproape 300 000 de candidaţi s-au înscris în programul ECDL  la nivel naţional şi au fost eliberate mai mult de 200 000 de Permise ECDL în România.
Calitatea şi reputaţia ECDL în lume sunt construite în 20 de ani de experienţă în a asigura programe de certificare în 40 de limbi vorbite pe glob. Succesul ECDL se bazează pe inovarea continuă şi pe angajamentul pentru metodologii riguroase de testare şi  aderarea consecventă la standardele ECDL de calitate.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.