Compartimentul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele

La data de 25.01.2016, Parchetul de pe lângă  Judecătoria Constanţa a sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Constanţa cu propunere de luare a măsurii arestării preventive faţă de inculpatul ARVATU REMUS-VASILE, cercetat în stare de reţinere, pentru săvârşirea în stare de recidivă a infracţiunilor de ultraj, distrugere şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Din probele administrate până în acest moment în cauză s-au reţinut următoarele:

În data de 24.01.2016, în jurul orelor 19.30, inculpatul a condus pe drumurile publice de pe raza localităţii Eforie Nord autoturismul marca BMW cu nr. de înmatriculare TX-0129-XC, fără a poseda permis de conducere şi fiind urmărit în trafic de către autospeciala poliţiei, a intrat în coliziune de mai multe ori cu aceasta, în scopul de a se sustrage opririi la semnalele luminoase al autospecialei.

Echipajul de poliţie a procedat la utilizarea armamentului din dotare, reuşind blocarea autoturismului în trafic la ieşirea din localitate, în dreptul sensului giratoriu situat la intrarea pe autostradă. 

Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Constanţa a admis propunerea formulată şi a dispus arestarea preventivă a inculpatului pe o perioadă de 30 de zile.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.