Comunicat de presă - Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa

Compartimentul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:
 
La data de 29.02.2016, Parchetul de pe lângă  Judecătoria Constanţa a sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Constanţa cu propunere de luare a măsurii arestării preventive faţă de inculpatul M.U., reţinut, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat, punerea în circulaţie a unui vehicul neînmatriculat şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Din probele administrate până în acest moment în cauză s-a reţinut faptul că la data de 28.02.2016, în intervalul orar 09.30 – 10.00, inculpatul M.U. a pătruns pe poarta neasigurată în curtea locuinţei persoanei vătămate G.A. din oraşul Ovidiu, de unde, prin folosirea de chei potrivite, a sustras autovehiculul marca ARO 243, de culoare verde, neînmatriculat în circulaţie, pe care apoi l-a condus pe raza oraşului Ovidiu, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.