Comunicat de presă - Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa(II) 2 Noiembrie 2015

Compartimentul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele: 

La data de 31.10.2015, Parchetul de pe lângă  Judecătoria Constanţa a sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Constanţa cu propunere de luare a măsurii arestării preventive faţă de inculpatul minor A. D.-C., cercetat în stare de reţinere, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune.

Din probele administrate până în acest moment în cauză s-a reţinut faptul că în ziua de 30.10.2015, în jurul orelor 12.00, persoane necunoscute au contactat-o telefonic pe persoana vătămată Z. I. din municipiul Constanţa ocazie cu care s-au prezentat în mod mincinos ca fiind fiul acesteia şi respectiv un medic din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Constanţa şi au indus-o în eroare cu privire la faptul că fiul său a fost victima unui accident de circulaţie, iar pentru plata intervenţiei chirurgicale este necesară o sumă mare de bani, sens în care persoana vătămată a înmânat inculpatului minor A. D.-C. care s-a prezentat la domiciliul său şi s-a recomandat ca fiind curierul medicului, sumele de 8.000 euro şi 96.000 lei, ce au fost recuperate in totalitate în urma depistării inculpatului de către organele de poliţie în timp ce se deplasa către municipiul Galaţi.

 Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Constanţa a respins propunerea formulată şi a dispus luarea faţă de inculpat a măsurii arestului la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile.

 Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.