Cozma Adrian, trimis in judecata pentru lovituri cauzatoare de moarte

La data de 28.07.2010 Parchetul de pe lângă Tribunalul  Tulcea a definitivat cercetările în cauza privind pe inculpatul COZMA  ADRIAN, din loc. Carcaliu, jud. Tulcea, faţă de care s-a dispus trimiterea în judecată pentru comiterea infracţiunii de lovituri cauzatoare de moarte.

În fapt, s-a reţinut că în după-amiaza zilei de 12.07.2010, fraţii  F.V. şi F.I. s-au întors din străinătate la locuinţa lor din localitatea Carcaliu. Deoarece au fost alertaţi de mai multe persoane din localitate cu privire la faptul că inculpatul Cozma Adrian şi prietenii acestuia intenţionează să le incendieze autoutilitara pe care cei 2 fraţi o foloseau pentru transportul de pasageri şi colete în străinătate, pe la miezul nopţii, cei 2 fraţi,  s-au decis  să stea în curtea locuinţei lor pentru a păzi vehiculul. Datorită distanţei mari de la care veneau, din Italia, şi fiind foarte obosiţi, pe la orele 0,01 cei doi fraţi s-au hotărât să se deplaseze în localitate, să vadă dacă inculpatul Cozma  Adrian şi amicii săi se află prin localitate, iar dacă nu se aflau, să se odinească.

Într-o intersecţie din localitatea Carcaliu au auzit voci şi s-au pus pe marginea drumului să aştepte pentru a vedea cine era în zonă. În acest timp, unul din prietenii inculpatului Cozma Adrian, care a stat de vorbă cu amicii săi în intersecţie, s-a decis în jurul orelor 4,30 să plece spre casă şi ajungând în locul unde fraţii F.V. şi F.I. păzeau, a fost lovit de aceştia. Persoana agresată s-a întors la amicii săi, cărora le-a povestit ce s-a întâmplat, unul dintre aceştia apelându-l telefonic pe inculpat, căruia i-a comunicat că bănuia  că de fapt inculpatul era aşteptat pentru a fi bătut. Deoarece existau conflicte mai vechi între cele două tabere şi bănuind că el a fost aşteptat pentru a fi bătut, Cozma Adrian s-a alăturat grupului deja format, şi împreună  i-au atacat pe fraţii  F.V. şi F.I., încăierare în care inculpatul Cozma Adrian a lovit victima F.V., de 27 ani, cu o bucată de lemn pregătit anterior de la o bancă din zonă şi cu un cuţit. După loviturile aplicate victimei F.V., Cozma Adrian s-a deplasat la cel de-al doilea frate, respectiv F.I., pe care, cu acelaşi cuţit, l-a tăiat în regiunea nării stângi, aplicându-i şi alte lovituri.

A fost solicitat sprijinul echipajelor de ambulanţă, care nu au făcut decât să constate decesul victimei F.V., iar fratele său, F.I., a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale.

La necropsie s-a constatat  că moartea lui F.V. a fost violentă şi s-a datorat şocului traumatic şi hemoragic, consecinţa hemoragiei externe survenită în urma unei plăgi înjunghiate la nivelul coapsei stângi, cu secţionarea venei femurale, iar între leziunile identificate pe corpul victimei şi deces, a existat raport direct de cauzalitate.

Faţă de înv.Vlădilă Ştefan Robert, Ţepeluş Alexandru, Procop Adrian, Condrat Daniel şi făptuitorii Cozma Adrian, Panait Andrei, Dogaru Radu, Finoghen Ivan şi Nichiforov Mihai, a fost disjunsă cauza, în vederea continuării cercetărilor de parchetul competent, pentru comiterea infracţiunilor de încăierare şi  asociere pentru săvârşirea de infracţiuni.

La data de 13.07.2010 inculpatul  COZMA ADRIAN a fost reţinut pe o perioadă de 24 de ore, iar la data de 14.07.2010 a fost prezentat Tribunalului Tulcea cu propunerea de arestare preventivă, propunere ce a fost însuşită, dată de la care inculpatul a fost cercetat în stare de arest preventiv.

Cauza a fost trimisă spre competentă soluţionare la Tribunalul Tulcea.

Pedeapsa prevăzută de lege pentru infracţiunea de lovituri cauzatoare de moarte este închisoarea de la 5 la 15 ani.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

PURTĂTOR  DE CUVÂNT AL PARCHETULUI DE PE LÂNGĂ TRIBUNALUL   TULCEA                                

PRIM -PROC. ADJ.  LAURA SUBŢIRELU


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

bobo

04 May, 2011 20:34

bn lea facut si asa k robert e preten cu mn ceilalti sai bage la bulau inafara de robert

bubulinu

03 Mar, 2011 23:51

Si ca intotdeauna,cel care a comandat toata treba scapa basma curata. Panait Andrei,fiul "marelui primar"de Carcaliu,zis intangibilul nu pateste nimic,drept pentru care vor mai trebui sa scape si altii pe langa el. Fura ,da in cap,jefuieste etc.sub atenta indrumare a primului porc de Carcaliu,de la una din casele primarului se ridica bunuri furate cu remorca,dar din nou pentru a mia oara nu se stie cum au ajuns acele bunuri la primar,probabil Carcaliul este "ZONA CREPUSCULARA" NIMIC NU E CE PARE A FI.

Articole asemanatoare

Tenis de masă LPS „Nicolae Rotaru“ Constanța, vicecampioană națională la categoria Under-15 (DOCUMENT)

29 Mar 2024 351

CSM Constanța baschet Echipa Under-16, succes categoric cu Fly OC Constanța (GALERIE FOTO)

29 Mar 2024 299

Organizația de tineret a PSD Murfatlar a trecut în corpore la filiala PNL din localitate

28 Mar 2024 938

Volei. CSM Constanța Cristian Imhoff - „Suntem cam dezamăgiți că nu am acces în semifinale, dar continuăm lupta“ (GALERIE FOTO)

28 Mar 2024 668

Handbal CSM Constanța - Steaua, în sferturile Cupei României

28 Mar 2024 531

Rugby CSM Constanța Under-20 a urcat pe locul doi, după victoria cu LPS Suceava (GALERIE FOTO)

28 Mar 2024 437

Handbal CS Medgidia, învinsă în Cupa României de CSM București (GALERIE FOTO)

28 Mar 2024 459

Academia Navală Mircea cel Bătrân Constanța Echipa de volei, medaliată la Campionatul Militar (GALERIE FOTO)

28 Mar 2024 527

Volei. CS Medgidia, înaintea turneului final Vicențiu Dumitrescu - „Obiectivul nostru e să promovăm în prima ligă“ (GALERIE FOTO)

27 Mar 2024 612

Un nou meci eveniment CSM Constanța joacă împotriva MK All Stars, echipa militarilor americani de la Mihail Kogălniceanu

27 Mar 2024 502

Volei. Miercuri, 27 martie 2024 Intrare liberă la meciul CSM Constanța - Rapid București

27 Mar 2024 433

Ianis Hagi și Florin Tănase, marcatorii României în amicalul contra Columbiei. Tricolorii, de la 0-3 la 2-3! (GALERIE FOTO)

26 Mar 2024 908

Doliu în sportul din România. S-a stins din viață o mare sportivă

26 Mar 2024 2189

26 martie 2024, amical România - Columbia. La ce oră începe și ce televiziune îl transmite

26 Mar 2024 959

Rezultate CSM Constanța Rareș Ștefan, 14 goluri în victoria handbaliștilor juniori 1 cu LPS Vaslui (GALERIE FOTO)

26 Mar 2024 545