Comunicat - Arestare preventivă - tentativă de omor ş.a. - PT Alba

Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

            Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba au dispus, la data de 5 ianuarie 2016, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul TIMAR GHEORGHE NICU sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă de omor sub forma violenţei în familie, distrugere şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

            La aceeaşi dată, inculpatul, aflat în stare de reţinere, a fost prezentat cu propunere de arestare preventivă judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Alba, care a admis cererea şi a dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele acestuia pentru o perioadă de 30 de zile.

            Din referatul cu propunere de arestare preventivă a rezultat faptul că, în noaptea de 03/04.01.2016, în jurul orei 23:00, inculpatul Timar Gheorghe Nicu, fiind în stare de ebrietate, aflându-se la domiciliul conjugal situat în municipiul Alba Iulia, judeţul Alba, în urma unor discuţii contradictorii pe care le-a avut cu soţia sa, a încercat să-i suprime viaţa acesteia, respectiv a lovit-o cu pumnii în zona feţei şi a corpului, a strâns-o de gât încercând să o stranguleze, de mai multe ori, a încercat să o dea cu capul de pereţi, cauzându-i leziuni care necesită pentru vindecare 8 - 9 zile de îngrijiri medicale. Ulterior, inculpatul a lovit cu un topor pereţii apartamentului distrugând şi obiecte de mobilier.

            De asemenea, în momentul în care a intrat în scara blocului, înainte de producerea incidentului, inculpatul a spart un geam, tulburând ordinea şi liniştea publică.

            Investigaţiile au fost efectuate cu sprijinul ofiţerilor de poliţie din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia.
            Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.