Corina Cretu "PD-L - dependenta de cianuri dauneaza grav luciditatii!"

Corina Cretu: "PD-L - dependenta de cianuri dauneaza grav luciditatii!"

Europarlamentarul Corina Cretu, vicepresedinte PSD, a interpelat Comisia Europeana cu privire la interzicerea utilizării tehnologiilor de minerit pe bază de cianuri în Uniunea Europeană. Europarlamentarul social-democrat a cerut Comisiei sa precizeze daca intentioneaza sa dea curs solicitarii Parlamentului European de a interzice, pana la sfarsitul acestui an, utilizarea tehnologiilor de minerit pe bază de cianuri în Uniunea Europeană.

"Constat cu regret ca - dupa un an si jumatate de cand Parlamentul European a adoptat rezolutia prin care invită Comisia să propună interzicerea totală a utilizării tehnologiilor de minerit pe bază de cianuri în Uniunea Europeană până la sfârşitul lui 2011 - Comisia Europeana nu a dat curs acestei solicitari. Aceasta lipsa de reactie incurajeaza proiectul minier pe baza de cianuri de la Rosia Montana", a criticat vicepresedintele Comisiei europarlamentare pentru Dezvoltare.

Corina Cretu a subliniat ca pasivitatea Comisiei Europene o face complice cu un proiect in legatura cu care se trag de ani de zile semnale de alarma si care risca sa aiba un impact catastrofal, transfrontalier, asupra mediului. "In conditiile in care lobby-ul industrial poate determina guverne, precum cel roman, sa fie pe cale de a pune in pericol interesele propriilor cetateni, e nevoie de o interdictie generala la nivel european", a declarat Corina Cretu.

Europarlamentarul social-democrat a condamnat incercarile reprezentantilor PD-L de a bloca vizita in Romania a reprezentantilor Comisiei europarlamentare de Petitii, care au fost sesizati  cu privire la riscurile exploatarii de la Rosia Montana. "Noile cote de inversunare atinse de reprezentanti ai PD-L in sustinerea proiectului privat de la Rosia Montana vorbesc de la sine despre cat de dezinteresata este mobilizarea lor, trup si suflet, pentru demararea exploatarii", a atras atentia Corina Cretu.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Dosarul Mineriada Gelu Voican Voiculescu, fost viceprim-ministru, a ajuns la Parchetul General! Ion Iliescu va fi audiat acasă

25 Apr 2024 184

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în competiția electorală, Cătălin Grasa, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța!

24 Apr 2024 604

ZIUA LIVE George Tufă, președintele PNL Cumpăna - „Comuna Cumpăna are o problemă mare de mobilitate” (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 547

Oportunități de investiții norvegiene la Constanța

23 Apr 2024 522

Decizia lui Horia Constantinescu de a demisiona din funcţia de preşedinte al ANPC, în Monitorul Oficial

22 Apr 2024 744

Florin Mitroi, candidatul PNL pentru președinția CCJ vrea să reabiliteze Palatul Copiilor aflat într-o paragină de nedescris (VIDEO)

19 Apr 2024 550

ZIUA LIVE. Claudiu Palaz (ADU) „Fără viziune nu ai ce căuta la CJC ! Altfel, te duci doar pentru secretară, telefon și mașină!" (VIDEO)

16 Apr 2024 657

Horia Constantinescu a demisionat din funcția de președinte al ANPC pentru a candida la Primăria municipiului Constanța

15 Apr 2024 711

Averea și interesele Iuliei-Laura Opariuc-Dan, desemnată președintele Biroului Electoral Județean Constanța

15 Apr 2024 520

ZIUA LIVE Despre maturitate politică. Claudiu Palaz explică de ce candidează la președinția Consiliului Județean Constanța!

15 Apr 2024 578

Alin Burcea este noul președinte ANAT (GALERIE FOTO)

12 Apr 2024 555

Ședință de desemnare a președinților birourilor electorale de circumscripție, la Tribunalul Constanța

12 Apr 2024 777

Avocatul Alexandru Bajdechi, fostul președinte al Asociației Elevilor Constanța, a dat în judecată Ministerul Educației. Cere depăgubiri de zeci de mii de lei

10 Apr 2024 3405

Complexul Cleopatra din Mamaia, deținut de famila lui Vasile Chirondojan, fost consilier local din Constanța, de vânzare. Iată cât cer proprietarii!

02 Apr 2024 14181

Dosarul privind Herghelia Mangalia și lacul Corbu, amânat pentru finele lunii! Se pregătește audierea lui Ionuţ Ţiţimeaua, fost director în CJC

01 Apr 2024 935