Daciana Sârbu a participat, la Bruxelles, la atelierul de lucru la nivel înalt al Organizației Mondiale a Sănătății, dedicat politicilor de nutritie

Efectele dezastruoase pe care opțiunile alimentare greșite le pot avea asupra sanatătii trebuie explicate mai clar, nu doar către publicul larg, ci si in rândul decidenților politici europeni, care nu sunt încă suficient de informați în legătura cu acest subiect si nici suficient de hotărați sa creeze politici eficiente pentru a combate fenomenul obezității, a afirmat Daciana Sârbu la Bruxelles, în cadrul atelierului de lucru la nivel înalt dedicat politicilor de nutriție, inițiat de Organizația Mondiala a Sanatatii si Președinția olandeza a Consiliului UE. 

Eurodeputata a insistat în mesajul sau si asupra nevoii de blocare a promovării către copii a alimentelor nesănătoase, pe care o considera una dintre cele mai importante si urgente masuri necesare la nivel european. O alta tema dezvoltata de Daciana Sârbu a fost necesitatea ca Uniunea Europeana sa-si stabilească ținte si obiective clare în privința obezității, pentru ca principiile si strategiile adoptate sa aibă cu adevărat aplicabilitate si rezultate concrete.

Evenimentul, intitulat “Alimentație mai buna pentru o stare de sănătate mai buna” (Better Food for Better Health), a avut ca tema prioritatea de a îmbunatati obiceiurile alimentare ale cetățenilor europeni, în condițiile amplificării fenomenului obezității. In cadrul atelierului de lucru au fost prezentate argumente științifice privind legătura dintre consumul de alimente nocive si bolile cronice asociate nutriției.

La dezbatere au participat Dr Roberto Bertollini, reprezentantul Organizației Mondiale a Sanatatii la Uniunea Europeana, Dr Angelique Berg – în numele Președinției olandeze a Consiliului, alături de experți în nutriție, reprezentanți ai organizațiilor consumatorilor, ai Comisiei Europene si Parlamentului European, precum si ai companiilor din domeniul alimentar.

Un subiect aparte a fost nevoia reformulării alimentelor, cu accent pe reducerea cantităților de sare, grăsimi trans, zahar si calorii. Atelierul de lucru are un rol pregătitor pentru conferința dedicata îmbunatatirii produselor alimentare, organizata de Președinția olandeza a Consiliului UE pe 22-23 februarie 2016.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Daciana Sârbu demisionează din PSD - ”Voi continua să lupt pentru aceleaşi cauze ”

06 Jul 2018 2138

Descinderi la sediul PSD Prahova. Procurorii DNA cer documente privind alegerile europarlamentare din 2014

22 Feb 2018 1870

Mesajul Dacianei Sârbu după ce Victor Ponta a fost plasat sub control judiciar

06 Sep 2016 2951

Robert Negoiță, cap de listă printre datornicii la Fisc

16 May 2016 3045

Daciana Sârbu organizează la Bruxelles o conferința si o expoziție pe tema impactului alimentației asupra sănătății

11 Mar 2016 1890

Elevii unui liceu din Cluj au avut-o pe Daciana Sârbu drept subiect de teza „E femeie de casă Spală bani”

26 Jan 2016 2100

Daciana Sârbu a cerut Comisiei Europene asigurarea unor standarde mai bune de îngrijire si tratament pentru bolnavii de cancer

11 Nov 2015 1773

Soţia premierului Victor Ponta se pregăteşte să deschidă porţile cofetăriei

12 Sep 2015 2181

Comunicat - Daciana Sârbu

08 Sep 2015 1147

A renunțat la șefia PSD și a anunțat că nu mai vrea să fie premier din 2016 Victor Ponta pleacă în concediu

28 Jul 2015 1897

Afacerile premierului Update - Ponta şi-a modificat declaraţia de avere

18 Jun 2015 1686

Daciana Sârbu propune Comisiei Europene masuri pentru protejarea copiilor de publicitatea agresiva la alimentele nesănătoase

19 May 2015 1628

Daciana Sârbu a co-prezidat reuniunea comisiilor de Agricultura si Mediu din Parlamentul European

17 Apr 2015 1372

Daciana Sârbu Comisia Europeana trebuie sa crească finanțarea programului „Fructe în scoli” 18 Martie 2015

18 Mar 2015 1313

Mesajul premierului Victor Ponta de Ziua Femeii

08 Mar 2015 1366