Ioan Enciu - "Lucratorii sezonieri romani din UE vor avea conditii mai bune de munca, plata si cazare"

Europarlamentarul PSD Ioan Enciu, membru al Comisiei pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne din cadrul Parlamentului European, a declarat, in sesiunea plenara de la Strasbourg, ca lucratorii romani din strainatate vor fi avantajati de masurile ce vor fi instituite prin Directiva privind lucratorii sezonieri.
 
"La capatul unor negocieri de ani de zile, Parlamentul European adopta un set de reguli care instituie standarde minime obligatorii si drepturi esentiale pentru imigrantii care practica munci sezoniere. Este mai ales cazul prevederilor referitoare la salarizare corecta si la asigurarea unor conditii decente de cazare. Obiectivul principal al masurilor pe care le-am propus este eliminarea conditiilor inumane si indecente de munca si viata pentru o categorie larga de cetateni, adesea exploatati si supusi abuzurilor angajatorilor", a subliniat Ioan Enciu.
 
Europarlamentarul social-democrat a precizat ca raportul votat azi cu privire la propunerea de directiva a Parlamentului European si a Consiliului privind angajatii sezonieri reprezinta un pas semnificativ in procesul de elaborare a unui cadru legal european al migratiei lucratorilor atat din tarile terte, cat si din statele UE. Ioan Enciu a pledat, in discursul din plenul forului europarlamentar, pentru o punere rapida in aplicare a directivei in statele membre, astfel incat mecanismul de monitorizare si inspectie a conditiilor de munca sa elimine exploatarea imigrantilor si asigurarea unui tratament egal si nediscriminatoriu pe piata europeana a muncii.
 
"Desi domeniul de aplicare a directivei ii vizeaza pe resortisantii tarilor terte, in practica, toti lucratorii sezonieri, inclusiv cei romani - concentrati mai ales in agricultura, turism si horticultura - vor beneficia de masurile menite sa combata vulnerabilitatea migrantilor in raport cu angajatorii", a mentionat europarlamentarul Ioan Enciu.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Plângere la Parchetul General depusă de Dacian Cioloș împotriva lui Marcel Ciolacu (VIDEO)

11 Mar 2024 436

Conferința județeană a PUSL Constanța. Chiforeanu -președinte, Eserghep-primvicepreședinte (FOTO+VIDEO)

01 Mar 2024 1121

Traian Băsescu, internat în spital din cauza unei gripe de tip A

28 Jan 2024 629

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, internat la Spitalul Militar din București

27 Jan 2024 1342

Pro România a decis să participe cu liste proprii la alegerile pentru Parlamentul European, cap de listă fiind Victor Ponta

14 Jan 2024 907

Europarlamentarul Dan Motreanu Comisia Europeană a aprobat o schemă notificată de România pentru investiții în porturile unde fluxurile comerciale au crescut în urma războiului declanșat de Rusia împotriva Ucrainei

12 Jan 2024 761

Scenariu-Klaus Iohannis ar putea prelua președinția Consiliului European

10 Jan 2024 831

Corina Creţu Politicienii pro-europeni trebuie să coopereze pentru apărarea proiectului european de valul extremismului

04 Jan 2024 704

Dacian Cioloş „Ciolacu se bate cu pumnii-n piept pentru negocierea flexibilizării poziţiei Austriei pe Schengen"

10 Dec 2023 864

LIVE VIDEO+TEXT Europarlamentarul Corina Crețu și consilierul judetean, Razvan Filipescu susțin o conferință de presă la Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

10 May 2023 1498

Revista Zări Alb Astre ZăriAlbAstre2017. „Și tu poți fi europarlamentar pentru o zi!“ de Mara Gabriela Belcin, clasa a IX-a A

06 May 2023 1076

Dan Motreanu, europarlamentar PNL „Sunt dezamăgit de modul în care Ministerul Agriculturii a negociat acordarea compensațiilor pentru fermierii români afectați de importurile de grâne din Ucraina”

16 Mar 2023 1506

Botoșani Directorul DSVSA, Mihai Țurcanu, cercetat de DNA sub control judiciar

14 May 2022 1538

Bancnota de 20 lei, lansată până la sfârșitul anului. Va avea imprimat chipul Ecaterinei Teodoroiu

28 Sep 2021 6770

Constanța Conferință de presă la biroul europarlamentarului Nicolae Ștefănuță. Prezent și președintele Senatului României, Anca Dragu

10 Jul 2021 1823