Parlamentul European

Minodora Cliveti "Femeile cu dizabilitati trebuie ajutate sa se integreze pe piata muncii"

COMUNICAT DE PRESA

Minodora Cliveti: "Femeile cu dizabilitati trebuie ajutate sa se integreze pe piata muncii"

Doamna Minodora Cliveti, membra a Comisiei pentru munca si afaceri sociale din Parlamentul European, a fost desemnata raportor din partea socialistilor si democratilor pe raportul privind "Femeile cu dizabilitati".
Aproximativ 650 de milioane de oameni la nivel mondial (aproximatix 10% din populatia intregii lumi) traieste cu o dizabilitate si se confrunta frecvent cu o multitudine de obstacole fizice si sociale. La modul general, femeile trebuie sa faca fata discriminarilor pe baza de rasa, varsta, limba, etnie, cultura, religie sau dizabilitate. Persistenta unor bariere culturale, juridice si institutionale face ca femeile si fetele cu handicap sa fie victime ale discriminarii de doua ori: ca femei si ca persoane cu handicap.
Potrivit Organizatiei Natiunilor Unite, doar 25% dintre femeile cu handicap sunt integrate pe piata muncii la nivel mondial.
Persoanele cu handicap se confrunta cu dificultati in a intra pe piata fortei de munca, dar, dintr-o perspectiva de gen, barbatii cu dizabilitati au sanse duble de a fi angajati in comparatie cu femeile cu handicap. Femeile cu handicap de munca se confrunta adesea cu inegalitati la angajare si in ceea ce priveste promovarea, la formare si reconversie profesionala, la obtinerea de credite, la plata inegala pentru munca egala si segregarea profesionala, si participa foarte rar sau deloc la procesul de luare a deciziilor economice.
Astfel, fetele si femeile de toate varstele, cu orice forma de handicap sunt printre cele mai vulnerabile si marginalizate de societate. Prin urmare, trebuie luate masuri in asa fel sa fie integrate preocuparile acestora la elaborarea politicilor sociale.
"Punerea in aplicare si executarea principiului non-discriminarii este necesara pentru a creste ocuparea fortei de munca a persoanelor cu handicap si a incluziunii sociale in toate statele membre. Trebuie sa abordam problema femeilor cu handicap, concentrandu-ne mai mult pe capacitatea partiala de munca, mai degraba decat pe incapacitatea de munca a acestora. Statele membre ale Uniunii Europene ar trebui sa faciliteze, prin urmare, o abordare echilibrata a flexicuritatii in tarile lor", a declarat doamna Cliveti.Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Carambol rutier pe bulevardul Ferdinand din Constanța

22 Sep 2020 1326

#alegerilocale2020 Interviu cu Claudia Dobre, candidat PSD pentru CLM Constanța - „În 2016, s-a realizat un pas important în apropierea mediului universitar de administraţia locală“

14 Sep 2020 564

Editorial Ce vremuri de restriște! Începutul școlii în vreme de pandemie, baubaul familiilor

12 Sep 2020 2944

Incendiu la un autoturism în stațiunea Mamaia. Intervin pompierii

05 Sep 2020 768

UPDATE Accident în dreptul Hotelului Iaki, din Mamaia. Cinci autoturisme implicate (galerie foto plus video)

05 Sep 2020 4360

UPDATE - Oficial, de la ISU S.O.S. pe mare! Ambarcațiune cu patru persoane, dintre care doi copii, în pericol de scufundare, în Mamaia (galerie foto + video)

29 Aug 2020 4489

Oficial! Un tânăr din Tulcea, cercetat pentru viol în Suedia, arestat la Constanța

28 Aug 2020 667

Dobrogea (Scythia Minor) în urmă cu 1500 de ani, în vremea împăratului Iustinian (III) Mărturiile lui Procopius din Caesarea

27 Aug 2020 2536

„Băieții cu ochii albaștri“, dați în judecată, la Constanța Serviciul Român de Informații, chemat la proces pentru mai multe terenuri din Mamaia

27 Aug 2020 925

MAI Șeful Direcţiei Generale Anticorupţie a fost eliberat din funcţie!

26 Aug 2020 743

Incendiu în Mamaia Sat. Intervin pompierii

19 Aug 2020 406

Cinci cetăţeni din Afganistan şi Iran, printre care și doi copii, opriţi la frontiera cu Serbia

12 Aug 2020 499

Oficial de la IPJ Constanța Accident rutier cu două victime în Mamaia Nord. Două autoturisme implicate (galerie foto+video)

12 Aug 2020 2535

​Uimitorul pepene verde și beneficiile sale nebănuite

11 Aug 2020 1393

Licitație publică SNTFC "CFR Călători" Constanța repară aparatul de cale (document)

04 Aug 2020 494