Minodora Cliveti - Incheierea negocierilor privind Acordul de Asociere UE-Moldova

Europarlamentarul roman Minodora Cliveti, membra a Delegatiei Comisiei parlamentare de cooperare Uniunea Europeana - Moldova, saluta vizita efectuata de de Inaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe si politica de securitate / vicepresedinte al Comisiei Europene Catherine Ashton in Republica Moldova.
 
Inaltul Reprezentant s-a intalnit la Chisinau cu Presedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, Presedintele Parlamentului, Igor Corman, cu prim-ministrul Iurie Leanca si ministrul de externe, Natalia Gherman, precum si cu liderii partidelor politice si factiuni.
 
Catherine Ashton a salutat depasirea crizei politice din aceasta tara si reformele intreprinse de guvern pentru integrarea in UE.
 
Astfel, Uniunea Europeana sustine reformele politice si economice curente din Republica Moldova, precum si stabilizarea institutiilor democratice si a luptei impotriva coruptiei.
 
"Consider ca vizita doamnei Ashton la Chisinau reprezinta un semnal puternic din partea Uniunii Europene dat cetatenilor moldoveni in ceea ce priveste perspectiva aderarii Republicii Moldova la familia europeana. Practic, Uniunea Europeana si Moldova au incheiat negocierile privind Acordul de Asociere UE-Moldova. Parte a acestui acord il reprezinta Zona de Liber Schimb Aprofundat si Cuprinzator care aduce beneficii suplimentare economice pentru Republica Moldova. Acest acord urmeaza sa fie parafat la Summit-ul Parteneriatului Estic de la Vilnius din Lituania in luna noiembrie 2013.
 
In urma cu cativa ani, pe cand eram membra a Parlamentului roman, am formulat o initiativa legislativa prin care am modificat legea cetateniei prin solutionarea dificultatilor prin care treceau cetatenii moldoveni care isi depuneau cereri de obtinere a cetateniei, care a devenit legea 248/2003. Pentru mine, romanca moldoveanca din Bacau, cauza Moldovei este una majora.
 
Procesul de integrare al Republicii Moldova in Uniunea Europeana este in plina desfasurare, iar obiectivul imediat este acela ca cetatenii moldoveni sa circule in Uniunea Europeana fara vize, iar Moldova sa obtina statutul de membru asociat al UE", a declarat doamna Cliveti.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Teren lângă SRI Constanța, restituit proprietarilor de drept! Ministerul Afacerilor Interne se opune. Decizia Curții de Apel (MINUTA)

16 Apr 2024 3620

Misiune de salvare desfășurată de echipajul Navei „Sar Artemis”. Un marinar a avut nevoie de ajutor (FOTO+VIDEO)

15 Apr 2024 549

UPDATE Accident rutier pe strada Tulcei din localitatea Lumina, județul Constanța

11 Apr 2024 940

UPDATE Mai multe persoane rănite într-un accident în lanț la ieșire din localitatea Ovidiu, județul Constanța (GALERIE FOTO)

11 Apr 2024 2553

LIVE VIDEO. Știri Constanța Incendiu la Hotel Parc din Mamaia. Intervin pompierii (GALERIE FOTO+VIDEO)

10 Apr 2024 3529

Sancțiuni aplicate de jandarmii tulceni la sfârșit de săptămână

08 Apr 2024 405

Accident rutier pe bulevardul 1 Mai din Constanța, în zona Gării CFR (GALERIE FOTO)

06 Apr 2024 1045

Oficial de la MApN despre detonarea din Poligonul Capul Midia!

05 Apr 2024 951

A fost condamnată în primă instanță Mirabela Călin, fost secretar al municipiului Constanța, vrea să anuleze dispoziția primarului Chițac prin care a fost concediată!

04 Apr 2024 630

UPDATE Caz șocant la Constanța! Adolescent de 17 ani decedat după ce a căzut de la etajul unei clădiri în construcție. Minorul fusese dat dispărut (GALERIE FOTO+VIDEO)

04 Apr 2024 3370

UPDATE Autocamion încărcat cu piatră răsturnat în județul Constanța, O victimă, încarcerată (GALERIE FOTO)

04 Apr 2024 1128

Horoscop pentru joi, 04 aprilie 2024. Este o zi animată la serviciu pentru una dintre zodii

04 Apr 2024 816

Autobuz plin cu elevi, cuprins de flăcări în Moldova Nouă! (FOTO)

02 Apr 2024 781

Motociclist implicat într-un accident rutier la intrare în Constanța dinspre Lazu (GALERIE FOTO+VIDEO)

01 Apr 2024 1570

Accident rutier în Constanța la intersecția străzilor Mircea cel Bătrân cu Nicolae Iorga (GALERIE FOTO+VIDEO)

01 Apr 2024 1184