Parlamentul European

Minodora Cliveti "Programul activităţilor Preşedinţiei irlandeze se anunta promitator pentru depasirea crizei economice"

COMUNICAT DE PRESA


Minodora Cliveti:  "Programul activităţilor Preşedinţiei irlandeze se anunta promitator pentru depasirea crizei economice"


Odata cu preluarea presedintiei Uniunii Europene de catre Irlanda, ministrii pentru Ocuparea Fortei de munca, intreprinderilor si inovarii, pentru protectia sociala si pentru problemele legate de dizabilitate, pentru persoane in varsta, egalitate si sanatate mintala au prezentat prioritatile in cadrul Comisiilor pentru munca si afaceri sociale si egalitate de sanse si drepturile femeilor, in cadrul carora europarlamentarul Minodora Cliveti este membra.

Atentia Irlandei se indreapta in special spre masurile care vor trebui sa fi luate in perioada ce urmeaza pentru a repune economia europeana pe drumul cel bun prin promovarea cresterii economice si crearea de noi locuri de munca.

Irlanda va trebui sa impulsioneze punerea in aplicare a Pactului pentru creştere economica si locuri de munca si a pachetului de masuri pentru reducerea somajului in special in randul tinerilor. Efectele crizei financiare s-au resimtit in special in randul tinerilor europeni, iar in acest sens Presedintia irlandeza se va concentra in special pe calitatea locurilor de munca pentru tineri, care sa duca la o creștere a incluziunii sociale a tuturor tinerilor, la dezvoltarea si bunastarea lor si la maximizarea potentialului politicii de tineret in atingerea obiectivelor Strategiei Europa 2020, in special in abordarea ocuparii fortei de munca pentru tineri.

De asemenea, o prioritate o constituie Directiva privind detasarea lucratorilor pentru a stimula economia europeana si crearea de noi locuri de munca.

Totodata, Irlanda va acorda o importanta deosebita in ceea ce priveste concentrarea resurselor necesare pentru formarea si recalificarea lucratorilor care si-au pierdut recent locurile de munca.

Un alt subiect important il constituie egalitatea de sanse intre femei si barbati care reprezinta o valoare fundamentala a UE si in acest context economic trebuie promovata puternic egalitatea de gen. Irlanda va organiza o conferinta la Dublin, pe tema "Angajarii economice a femeilor si a Agendei Europa 2020", pentru ca obiectivul ocuparii fortei de munca de 75% pentru femei si barbati sa fie realizat in majoritatea statelor membre.

"De asemenea, printre prioritatile pe care ar putea sa le gestioneze Irlanda ar fi si directiva privind concediul de maternitate. Sunt state membre care si-au exprimat ingrijorarea cu privire la modificarile si costurile aferente acestui concediu. Potrivit a patru state membre (Germania, Marea Britanie, Irlanda si Cehia) din cauza modificarilor aduse de Parlamentul European s-a constatat ca este foarte greu sa se ajungă la o pozitie comuna in cadrul Consiliului. Prin urmare, presedintia irlandeza ar putea juca un rol esential in cadrul negocierilor pentru a debloca situatia actuala", a declarat doamna Cliveti.

Nu in cele din urma, Presedintia va continua sa avanseze negocierile privind aderarea Bulgariei si Romaniei la Conventia Schengen pentru a intari solidaritatea in cadrul Uniuni.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ion Marcel Vela, față în față cu europarlamentarul francez, Fabienne Keller. Despre ce au discutat

06 Mar 2020 552

Europarlamentarul USR, Nicu Ștefănuță, a deschis un cabinet la Constanța

29 Feb 2020 2127

Nicolae Ştefănuţă, membru al Renew Europe. Primul europarlamentar român care îşi deschide birou la Constanţa

27 Feb 2020 1471

Mihai Tudose a demisionat din Pro România!

02 Dec 2019 967

Știați că...? Politicianul și scriitorul Corneliu Vadim Tudor ar fi împlinit astăzi 70 de ani

28 Nov 2019 348

Aviz favorabil pentru Adina Vălean, în comisiile parlamentare de specialitate pentru postul de comisar european

12 Nov 2019 708

Profil de candidat - Cătălin-Sorin Ivan, candidat la alegerile prezidenţiale 2019

07 Oct 2019 1419

Profil de candidat - Mircea Diaconu, candidat la alegerile prezidențiale 2019

04 Oct 2019 930

După Gabriel Liiceanu, Monica Macovei demisionează și ea. Ce se întâmplă cu GDS

02 Oct 2019 740

Știați că...? Se împlinesc patru ani de la trecerea în neființa a politicianului și scriitorului Corneliu Vadim Tudor

14 Sep 2019 232

Senatorul de Constanţa Nicolae Moga, ales vicepreşedinte al Senatului

19 Jun 2019 1836

Preşedintele PRO România, Victor Ponta a renunţat la mandatul de europarlamentar

13 Jun 2019 904

Candidatul independent George Simion - „Îmi voi dona 90% din salariul de europarlamentar pentru o cauză civică“

24 May 2019 2080

Victor Negrescu (PSD) - „Prioritatea în viitorul Parlament European trebuie să fie alocarea de fonduri suplimentare pentru România şi combaterea sărăciei“

24 May 2019 941

Candidatul Alianţei 2020 USR-PLUS la europarlamentare Clotilde Armand se întâlneşte cu electoratul de la Constanţa şi Medgidia

17 May 2019 1163