Rovana Plumb Parlamentul European sprijina forta de munca feminina, in timp ce guvernul Boc o persecuta

Rovana Plumb: Parlamentul European sprijina forta de munca feminina, in timp ce guvernul Boc o persecuta

Rovana Plumb, europarlamentar PSD, saluta rezolutia adoptata miercuri de Parlamentul European prin care se solicita Comisiei legislatie menita sa creasca reprezentarea femeilor in conducerea companiilor, si condamna in acelasi timp masurile guvernamentale din Romania care afecteaza profund sectoarele dominate de femei.
Rovana Plumb, vicepresedinte al Grupului S&D din Parlamentul European, a sustinut in plenul PE ca nivelul unei democratii performante este dat de participarea egala a femeilor si barbatilor in pozitii cheie de conducere, iar politicile de promovare a femeilor pe piata muncii – inclusiv pentru obtinerea de castiguri egale cu ale barbatilor pentru slujbe similare – sunt o prioritate pentru perioada urmatoare.
„Participarea egala a femeilor si a barbatilor in procesul luarii deciziilor este o necesitate atat pentru democratie, cat si pentru economie; in special pe timp de criza, resursele umane valoroase trebuie mobilizate”, a subliniat eurodeputata in cadrul dezbaterii de la Strasbourg.
 „Daca stimularea acestei participari se lasa la aprecierea statelor membre, nu se va rezolva insa nimic. E dificil sa convingi companiile romanesti sa promoveze femei la varf, daca de la nivelul guvernului forta de munca feminina este desconsiderata, prin taierile de salarii din domenii precum sanatatea si educatia, unde femeile domina numeric. E nevoie ca promovarea femeilor pe piata muncii sa devina obligatorie prin legislatie europeana, iar adoptarea acestui raport este un pas important in acest sens”, afirma Rovana Plumb.
Potrivit Rovanei Plumb, noi politici menite sa permita mai multor femei accesul in conducerea companiilor pot fi stimulate prin masuri precum: initierea unor dialoguri cu managementul marilor corporatii pentru a solicita cresterea reprezentarii femeilor la varf sau initiative menite sa ofere femeilor pregatire specifica pentru sarcini de management.
Raportul, elaborat de eurodeputata Rodi Kratsa-Tsagaropoulou, solicita Comisiei sa "propuna legislatie pâna in 2012, inclusiv cote, pentru a creste reprezentarea femeilor in cadrul organelor de conducere ale intreprinderilor la 30% pana in 2015 si la 40% pâna in 2020", in cazul in care masurile voluntare nu ating in mod corespunzator obiectivele legate de ponderea femeilor.
Rovana Plumb activeaza in Comisia pentru drepturile femeii si egalitatea de gen, precum si in Comisia pentru ocuparea fortei de munca si afaceri sociale.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE Accident rutier în parcarea Kaufland, municipiul Constanța. Ambulanța a intervenit

16 Mar 2024 1330

Licitații publice O firmă înființată anul trecut va executa pentru Primăria Constanța, documentația de reabilitare urbană a terenului din zona ICIL din Constanța (DOCUMENT)

12 Mar 2024 861

Știri Constanța azi Trafic îngreunat în zona ICIL, direcția Casa de Cultură spre gară (FOTO+VIDEO)

12 Mar 2024 1595

Știri Constanța Camere de supraveghere în zonele școlare. Poliția Locală monitorizează zonele. Atenție unde parcați! (FOTO+VIDEO)

07 Mar 2024 844

Sondaj de opinie Majoritatea respondenților ar fi de acord cu o trecere de pietoni între intersecția de la ICIL și strada București din Constanța

25 Feb 2024 884

Sondaj de opinie Ar fi utilă o trecere de pietoni între intersecția de la ICIL și strada București din Constanța?

18 Feb 2024 920

Colindătorii au luat la pas străzile din municipiul Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Dec 2023 2538

Primăria Constanța Încep lucrările de reabilitare în zona Dacia și Trocadero

20 Dec 2023 1020

Pe străzile din Constanța şi-au făcut apariţia primii vestitori ai Crăciunului! (GALERIE FOTO+VIDEO)

09 Dec 2023 3739

Constanța Atenție șoferi! Circulație restricționată în intersecția de la ICIL pentru desfășurarea lucrărilor de asfaltare

16 Nov 2023 865

Știri Constanța Lucrările de modernizare și reabilitare a bulevardului 1 Decembrie 1918 continuă în zona ICIL! Restricții de trafic

15 Nov 2023 1709

Știri Constanța Se lucrează zilele acestea în zona ICIL

10 Nov 2023 741

Incendiu parcare LIDL Constanța Inspirând prin acțiune. Patricia, voluntara de 17 ani, impresionează în prima ei intervenție (FOTO+VIDEO)

01 Nov 2023 2339

Incendiu parcare LIDL Constanța Căruciorul unui bebeluș scos de pompieri dintr-o mașină în flăcări (FOTO+VIDEO)

29 Oct 2023 2680

Știri Constanța azi UPDATE. Incendiu auto în parcarea Lidl din zona ICIL! (FOTO+VIDEO)

29 Oct 2023 3118