Parlamentul European

Sabin Cutaş "Soluția la impasul în care se află Coreea de Nord se situează sub semnul dialogului şi al conduitei pașnice"

Grupul Alianţei Progresiste a SOCIALIŞTILOR & DEMOCRAŢILOR din Parlamentul European

DELEGAŢIA ROMÂNĂ

COMUNICAT DE PRESA


Sabin Cutaş: "Soluția la impasul în care se află Coreea de Nord se situează sub semnul dialogului şi al conduitei pașnice"

Bruxelles, 15 martie 2013,


Europarlamentarul Sabin Cutaș, membru al Delegației pentru relațiile cu Peninsula Coreeană, a atras atenția asupra rolului pe care China şi Uniunea Europeană ar trebui să îl joace în vederea temperării situației cu potențial exploziv din această zonă. În acest context, el a subliniat importanţa dialogului pentru soluționarea pașnică a tensiunilor.


Intervenția eurodeputatului român a avut loc în plenul Parlamentului European, în cadrul dezbaterii privind situația din Coreea de Nord.


"Declarațiile agresive ale Coreei de Nord, care au culminat, recent, prin anunțul de rupere a Acordului de armistițiu cu Republica Coreea, întreruperea comunicării dintre cele două state şi amenințarea cu un atac nuclear sunt profund îngrijorătoare", a declarat Sabin Cutaş.


"Republica Populară Democratică Coreeană trebuie să îşi tempereze pornirile războinice şi să evite o deteriorare a relațiilor sale cu comunitatea internațională. În joc se află bunăstarea cetățenilor săi, care suferă de foamete, sărăcie, depind de ajutoare internaționale pentru a supraviețui şi sunt izolați din punct de vedere economic şi politic", a adăugat acesta.


Potrivit eurodeputatului român: "Soluția la impasul în care se află Coreea de Nord se situează sub semnul dialogului şi al conduitei pașnice. Aceasta trebuie să reia moratoriul privind testele cu rachete şi să renunțe la armamentul nuclear, aderând la Tratatul privind neproliferarea armelor nucleare."


"Totodată, este în interesul şi de responsabilitatea Chinei, în calitate de membru permanent al Consiliului de Securitate al ONU şi principal partener comercial al Coreei de Nord, să urmărească menținerea stabilității în regiune. Aceasta trebuie să convingă Pyongyang-ul să reia negocierile în format de șase, esențiale pentru o soluționare pașnica a situației din peninsula coreeana. Uniunea Europeana trebuie de asemenea sa mențină canalele de comunicare cu Republica Populară Democratică Coreeană", a conchis Sabin Cutaş.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Judeţul Constanţa. Injecţie letală. Aşa ceva nu s-a mai auzit. Cum se presupune că şi-ar fi ucis, tatăl, fiica

18 Jan 2019 702

Accident rutier grav pe DN 22 D, în apropierea localității Carcaliu din județul Tulcea. Elicopterul SMURD, chemat în ajutor (galerie foto)

16 Jan 2019 1774

UPDATE. Alertă pe Dunăre, în zona Cernavodă. O persoană a căzut de pe o barjă în apă. Pompierii, chemați în ajutor

16 Jan 2019 842

Accident rutier pe DN2A Crucea, județul Constanța. O persoană rănită

15 Jan 2019 1288

Accident rutier în Eforie Sud. Două autoturisme, implicate

15 Jan 2019 834

Cine este șoferița constănțeancă, prinsă cu 170 de kilometri la oră la volan. Cu cine mai era în mașină

13 Jan 2019 4548

Imagini de la eveniment Accident rutier cu victimă, pe strada Baba Novac din Constanța (galerie foto+video)

12 Jan 2019 3940

UPDATE. Accident rutier pe DN1. Mai multe victime, inclusiv copii. Implicate un microbuz și un autoturism

12 Jan 2019 359

Accident rutier la intrare în Mihail Kogălniceanu, județul Constanța. Cadrele medicale de la Ambulanță, chemate în ajutor (galerie foto)

11 Jan 2019 4160

Accident rutier pe bulevardul Alexandru Lăpupșneanu din Constanța, zona Trocadero. Un pieton implicat (galerie foto)

11 Jan 2019 1243

Accident rutier în localitatea Dulcești, județul Neamț. Un autoturism s-a răsturnat. O victimă (galerie foto)

10 Jan 2019 324

Imagini de la eveniment. Accident rutier în intersecția de la Teatrul de Stat din Constanța. Două mașini implicate. Una s-a oprit într-o clădire (galerie foto+video)

08 Jan 2019 3486

UPDATE. Accident rutier în localitatea Cobadin, județul Constanța. Patru victime

07 Jan 2019 1162

Accident rutier la ieșire din Suceava. Un șofer a devenit cascador de ocazie. În ce poziție a ajuns mașina (galerie foto)

06 Jan 2019 433

Astăzi este ziua luptătorului antitero

24 Dec 2018 285