Parlamentul European

Sabin Cutaş "Soluția la impasul în care se află Coreea de Nord se situează sub semnul dialogului şi al conduitei pașnice"

Grupul Alianţei Progresiste a SOCIALIŞTILOR & DEMOCRAŢILOR din Parlamentul European

DELEGAŢIA ROMÂNĂ

COMUNICAT DE PRESA


Sabin Cutaş: "Soluția la impasul în care se află Coreea de Nord se situează sub semnul dialogului şi al conduitei pașnice"

Bruxelles, 15 martie 2013,


Europarlamentarul Sabin Cutaș, membru al Delegației pentru relațiile cu Peninsula Coreeană, a atras atenția asupra rolului pe care China şi Uniunea Europeană ar trebui să îl joace în vederea temperării situației cu potențial exploziv din această zonă. În acest context, el a subliniat importanţa dialogului pentru soluționarea pașnică a tensiunilor.


Intervenția eurodeputatului român a avut loc în plenul Parlamentului European, în cadrul dezbaterii privind situația din Coreea de Nord.


"Declarațiile agresive ale Coreei de Nord, care au culminat, recent, prin anunțul de rupere a Acordului de armistițiu cu Republica Coreea, întreruperea comunicării dintre cele două state şi amenințarea cu un atac nuclear sunt profund îngrijorătoare", a declarat Sabin Cutaş.


"Republica Populară Democratică Coreeană trebuie să îşi tempereze pornirile războinice şi să evite o deteriorare a relațiilor sale cu comunitatea internațională. În joc se află bunăstarea cetățenilor săi, care suferă de foamete, sărăcie, depind de ajutoare internaționale pentru a supraviețui şi sunt izolați din punct de vedere economic şi politic", a adăugat acesta.


Potrivit eurodeputatului român: "Soluția la impasul în care se află Coreea de Nord se situează sub semnul dialogului şi al conduitei pașnice. Aceasta trebuie să reia moratoriul privind testele cu rachete şi să renunțe la armamentul nuclear, aderând la Tratatul privind neproliferarea armelor nucleare."


"Totodată, este în interesul şi de responsabilitatea Chinei, în calitate de membru permanent al Consiliului de Securitate al ONU şi principal partener comercial al Coreei de Nord, să urmărească menținerea stabilității în regiune. Aceasta trebuie să convingă Pyongyang-ul să reia negocierile în format de șase, esențiale pentru o soluționare pașnica a situației din peninsula coreeana. Uniunea Europeana trebuie de asemenea sa mențină canalele de comunicare cu Republica Populară Democratică Coreeană", a conchis Sabin Cutaş.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cu maşina în gardul Capelei Militare Accident rutier la intersecția bulevardului Tomis cu strada Nicolae Iorga din Constanța (galerie foto+video)

24 Apr 2019 2113

UPDATE. Imagini de la eveniment. Tâlhărie în această dimineață la o casă de pariuri din 23 August, județul Constanța. Ce sumă a sustras suspectul (galerie foto+video)

24 Apr 2019 1315

Imagini de la eveniment. Carambol a intersecția străzilor Mihai Viteazu cu Decebal din municipiul Constanța. Patru mașini implicate (galerie foto+video)

23 Apr 2019 2076

UPDATE. Accidet rutier la ieșire din Constanța către Valu lui Traian. Un bărbat care aștepta autobuzul, accidentat de o mașină care s-a oprit într-un copac (galerie foto)

23 Apr 2019 2844

Trei societăți vor livra alimente către Spitalul Militar Constanța (document)

18 Apr 2019 568

Constanța. Pieton, lovit pe bulevardul Tomis, în fața Liceului Internațional

18 Apr 2019 960

Constanța. Accident rutier la intersecția străzii Cumpăna cu bulevardul Aurel Vlaicu. Un copil, rănit

17 Apr 2019 827

FC Viitorul joacă la Ovidiu cu FCSB. Informaţii despre biletele de intrare la meci

17 Apr 2019 1087

Incendiu pe Aeroportul Băneasa din București. Un avion ar fi fost cuprins de flăcări

17 Apr 2019 803

UPDATE. Accident rutier în stațiunea Mamaia, zona Pasarelei de la Perla. O mașină s-a răsturnat (galerie foto+video)

17 Apr 2019 2988

UPDATE. Alertă la Paris. Un incendiu violent a izbucnit la Catedrala Notre Dame. Clădirea, mistuită de flăcări cu câteva zile înainte de Paștele Catolic

15 Apr 2019 1526

UPDATE. Imagini de la eveniment Accident rutier, cu o persoană încarcerată, la Anda din municipiul Constanța (galerie foto+video)

15 Apr 2019 4462

Accident rutier pe strada Baba Novac din Constanţa. Un pieton, rănit

15 Apr 2019 523

LIVE-VIDEO Imagini de la eveniment. Accident rutier pe podul de la Ovidiu, județul Constanța. Un autoturism s-a răsturnat. O victimă încarcerată (galerie foto+video)

14 Apr 2019 10157

UPDATE. LIVE -VIDEO Accident rutier pe DN2A în zona Aeroportului Mihail Kogălniceanu din județul Constanța. Un autobuz implicat. Sunt mai multe victime (galerie foto+video)

14 Apr 2019 10857