Cabinet Parlamentar Maria Stavrositu - Duminica, 11 Septembrie 2011

APEL CĂTRE PĂRINȚI

Am remarcat cu tristețe rezultatele slabe obținute anul acesta de elevi la examenul maturității - BACALAUREATUL. Este primul examen din viața unui tânăr care îi poate schimba decisiv parcursul în următorii ani de existență- pentru ca este un examen ghilotina. Fie că suntem părinți, profesori sau politicieni nu trebuie să rămânem indiferenți în fața acestei situații triste și extrem de îngrijorătoare. Semnalul de alarmă a fost tras! Cu toții trebuie să fim îngrijorați de ceea ce se întâmplă cu copiii noștri, pentru că tinerii reprezintă mesajele prezentului transmise către viitor. În ei stă forța schimbării și perpetuarea valorilor oricărei țări!

Ceea ce s-a întâmplat anul acesta nu ar trebui să ne lase impasibili, mai ales pe cei care avem și minunata misiune de a fi părinți. Educația copiilor nu trebuie lăsată totalmente în responsabilitatea școlii. Dincolo de cadrul instituționalizat în care se desfășoară procesul educațional, este nevoie de o implicare serioasă și susținută din partea părinților. Educația trebuie să depășească granițele școlii, iar acest lucru de cele mai multe ori nu se poate realiza în absența implicării părinților.

Se simte, mai acut ca niciodată, necesitatea reprioritizării agendei părinților, astfel că educației ar trebui să i se acorde un loc mai important decât cel pe care, poate, l-a ocupat,de multe ori, până acum. Se simte nevoia consolidării parteneriatului între școală și părinți, realizat în interesul superior al elevului.

Pentru atingerea unui nivel calitativ superior este nevoie să se stabilească o colaborare strânsă și eficientă între profesori și părinți. Consider că părinții ar trebui să fie mult mai participativi în procesul educațional, să se implice în luarea deciziilor care îi vizează în mod direct pe copiii lor. Sunt numeroase situații când părinții pretind totul de la școală și o fac întru-totul răspunzătoare de rezultatele dezamăgitoare obținute de către elevi.

Uneori, interesul scăzut manifestat de părinți poate anula eforturile depuse de profesori în activitatea didactică. Așadar, eforturile cadrului didactic trebuie dublate de părinți. Trebuie să

acceptăm că societatea se metamorfozează, iar diversificarea alternativelor de petrecere a timpului liber al copiilor nostri nu este întotdeauna avantajoasă pentru dezvoltarea armonioasă a lor. Aș menționa aici două aspecte care au luat amploare în ultimii ani în țara noastră: consumul de droguri și fenomenul violenței în școli. Am adus în discuție, de ceva timp, aceste probleme pentru că impactul lor asupra educației copiilor noștri este major, influențând în mod direct și calitatea educației instituționalizate. Preocupările elevilor din afara școlii sunt, in bună parte, corelate cu succesul sau eșecul școlar.

Este datoria noastră, ca părinți, să urmărim interesului copilului față de școală. Un rol esențial în prevenirea acestor situații îl au, deopotrivă, părinții și școala.

Școala românească trebuie să dea în continuare oameni valoroși, cu o cultură generală solidă și principii de viață în acord cu dezideratele societății în care trăim. Avem instrumentele necesare pentru modernizarea sistemului de educație și aici mă refer la Legea Educației Naționale care impune o serie de modificări fundamentale menite să aducă plus valoare învățământului românesc.

Când este vorba de educația copiilor noștri, miza este foarte mare, iar acest lucru trebuie să determine o implicare serioasă și din partea părinților, care să întărească eforturile cadrelor didactice în activitatea desfășurată de acestea în școală! Si cand vine vorba de bacalaureat, preocuparea trebuie sa inceapa cu mult timp inainte!

Pledez pentru o Școală mai bună pentru copiii noștri cu ajutorul dumneavoastră, dragi părinți!

Urez tuturor elevilor constănțeni un an nou școlar marcat de succese, iar părinților și cadrelor didactice speranțe, idealuri și proiecte comune care să dea în viitor valoare școlii constanțene!

Deputat Maria STAVROSITU

Membru al Comiiei de invatamant,stiinta, tineret si sport


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Publicare de comunicate în presa națională, locală sau regională, plus promovare, cu eAdvertising

12 Dec 2022 1201

Purtătorul de cuvânt al Ambasadei Chinei în România răspunde la întrebările reporterilor cu privire la vizita lui Pelosi în Taiwan

13 Aug 2022 1246

ISU Prahova Buletin informativ - Măsuri de prevenire pentru perioadele caniculare

22 Jun 2021 1282

ISU Ialomița Comunicat de presă - 15.06.2021

15 Jun 2021 1215

IPJ Iași Buletin de presă - 3.06.2021

03 Jun 2021 1375

ISU Ialomița Comunicat de presă - 28.05.2021

28 May 2021 1511

IPJ GalațiBuletin informativ - 24.05.2021

24 May 2021 1970

IPJ Bistrița Năsăud Buletin de presă - 21.05.2021

21 May 2021 1580

ISU Bihor Buletin de presă - Incendiu la un garaj din Oradea

21 May 2021 1524

IPJ Iași Buletin de presă - Acţiuni desfăşurate de poliţişti pentru limitarea răspândirii virusului SARS-CoV 2

20 May 2021 1447

Ministerul Sanatatii Informare cu privire la incendiul care s-a produs în această dimineață la Spitalul de Psihiatrie din Cavnic

15 Mar 2021 1619

Ministerul Sanatatii Comunicat de presa 19 februarie 2021

19 Feb 2021 1862

„Mărturii de epocă privind istoria Dobrogei (1878-1947)“ Cu amărăciune, despre „plămânii bolnavi ai viitoarei metropole a românismului dobrogean”.

01 Sep 2020 3790

Editorial Campania din spatele prezidenţiabililor

19 Oct 2019 3123

Interviu live Punem proiectele pe masă. Priorităţile Consiliului Judeţean Constanţa în 2019!

14 Jan 2019 6190