Comunicat de presă Întrevederea domnului Călin Popescu-Tăriceanu, preşedintele Senatului, cu E.S. domnul Nabih Berry, președintele Adunării Naționale a Republicii Libaneze

Domnul Călin Popescu-Tăriceanu, preşedintele Senatului, a avut o întrevedere, marţi, 13 octombrie a.c., cu E.S. domnul Nabih Berry, preşedintele Adunării Naţionale a Republicii Libaneze.
Oaspetele libanez a fost însoțit la această întâlnire de E.S. dna Rana Mokaddem, ambasadorul Republicii Libaneze la București, precum și de înalți funcționari din cadrul Parlamentului libanez.
Din partea Senatului României au participat la întrevedere domnul senator Ion Rotaru, secretar al Biroului Permanent, membru al Grupului parlamentar al Partidului Social Democrat şi doamna senator Cristiana Anghel, membru al Grupului parlamentar Liberal Conservator.
În cadrul întrevederii, au fost discutate aspecte privind cooperarea bilaterală româno-libaneză, în plan politic, economic şi cultural şi posibilităţile de consolidare a acesteia, printr-o valorificare mai bună a potenţialului semnificativ al celor două ţări.
Domnul Călin Popescu-Tăriceanu a salutat prezenţa investitorilor libanezi în România, inclusiv în domeniul bancar, contactele la nivelul Camerelor de Comerţ şi al Asociaţiilor bancare fiind în continuare foarte importante. În acest context, a fost subliniată oportunitatea organizării unei noi reuniuni în cadrul Forumului România-Liban-Africa în vederea stimulării participării firmelor româneşti, alături de cele libaneze, la dezvoltarea de proiecte comune în Africa.
Oaspetele libanez a apreciat, la rândul său, cooperarea la nivelul mediului de afaceri din România și Liban, subliniind impactul remarcabil al Forumului de afaceri „România-Liban-Africa”, organizat la Bucureşti, în anul 2012.
În cadrul dialogului purtat, a fost abordată problematica prelungirii conflictului din Siria, precum și a urmărilor acestei situaţii, preşedintele Parlamentului libanez prezentând în acest context multiplele aspecte care afectează negativ societatea libaneză, din punct de vedere economic, social, al sănătăţii şi educației. Oaspetele a precizat că există două milioane de refugiați în Liban, marea majoritate sirieni, pentru care Libanul, cu o populație de 4 milioane de locuitori, găsește din ce în ce mai greu soluții de integrare socială, educațională și economică.
Totodată, oaspetele a subliniat necesitatea identificării unei soluţii politice, apreciind, în acest context, atitudinea României faţă de problematica din regiune.
În încheiere, interlocutorii au subliniat importanța dialogului parlamentar dintre Senatul României şi Adunarea Naţională Libaneză şi rolul diplomației parlamentare, partea libaneză avansând propunerea de încheiere a unui Protocol de colaborare la nivelul celor două Parlamente.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Candidatul PNL la Primăria Capitalei - o opțiune reală, viabilă și de viitor

13 Apr 2016 2016

Senatorii Comisiei juridice, raport de respingere pentru proiectul de lege iniţiat de către deputatul Eugen Tomac privind reducerea numărului de parlamentari

06 Apr 2016 1692

Comunicat -1000 de primari din România și Rep. Moldova, reuniți la București

05 Apr 2016 1796

România are nevoie de soluții, nu orgolii și tergiversări în privința situației critice din TVR, domnilor din PSD

23 Mar 2016 1650

Comunicat ATENTATELE DIN BELGIA – Prerogativele SRI trebuie protejate. Razboiul politicienilor contra SRI, un pericol pentru siguranta nationala

22 Mar 2016 2098

Comunicat de presă - Vizita de lucru a Comisiei pentru transporturi şi energie din Senatul România la Bruxelles

21 Mar 2016 1850

PNL - Legea dării în plată stabilește un cadru de protecție pentru consumatori și bănci

09 Mar 2016 1834

Mărțișorul poate ajunge în scurt timp pe Lista reprezentativă UNESCO a patrimoniului cultural imaterial

01 Mar 2016 2437

Legea Darii in Plata - o lege care penalizeaza cetateniii

23 Feb 2016 1978

Comunicat de presă - Şedinţa Biroului permanent - luni 15 februarie

15 Feb 2016 1716

Victorie importantă în Parlament a deputatului constănţean Florin GHEORGHE

03 Feb 2016 1935

Comunicat de presă - Vizita de lucru în Norvegia a delegației Camerei Deputaților și Senatului a continuat, la Parlamentul norvegian (Stortinget)

22 Jan 2016 1522

Senatori români prezenţi la Primul Forum Parlamentar organizat de către Agenția Internațională pentru Energie Regenerabilă

22 Jan 2016 2599

Vizita de lucru în Norvegia a delegației Camerei Deputaților și Senatului a continuat, la Parlamentul norvegian (Stortinget)

22 Jan 2016 2227

De Ziua Unirii Principatelor Române, la Bucureşti se va desfăşura Conferinţa Românilor de Pretutindeni

20 Jan 2016 2036