Deputatul PDL Constanța Florin Gheorghe, a susținut o declarație politică în care a vorbit suveranitatea poporului

ORGANIZATIA JUDETEANA CONSTANTA
Str. Ion Lahovari nr. 2A cod postal 900675

__________________________________________________
Luni, 28 Mai 2013


Informare de presă


Vă informăm că în plenul Camerei Deputaților, deputatul PDL Constanța Florin Gheorghe, a susținut o declarație politică în care a vorbit suveranitatea poporului. Mai jos vă redăm integral declarația susținută, cu titlul: Poporul este suveran!
„Îngrijorat de anumite hotărâri ale majorității parlamentare exprimate prin voința senatului, am hotărât să susțin astăzi în fața dumneavoastră, o declarație politică ce are ca subiect referendumul și validarea lui.
La fel cum am afirmat și în titlu, în Constituția României se spune hotărât că poporul este suveran. Dar poporul nu este neapărat majoritatea celor ce vin la vot, dar nici majoritatea celor ce plătesc taxe și impozite, ci o mare parte a celor cu cetățenia română, fie că locuiesc în interiorul granițelor țării, sau în afara lor. El întotdeauna se exprimă, nu prin fraze sofisticate, ci prin formulări hotărâte de da sau nu.
Temeiul democrației și anume luarea unei decizii, cu cel puțin jumătate din jumătatea necesară a celor cu drept de vot, este astăzi periclitat prin intenția de confirmare a unui cvorum de 30%. Procentul este aleatoriu, de ce nu 29% , sau 31%? Nu există justificare rațională, logică, democratică, sau istorică pentru acest procent. Este inadmisibil ca un număr restrâns de oameni să hotărască în numele tuturor în chestiuni fundamentale, căci la așa ceva se referă un referendum.
Dincolo de consecințele scandalului de vara trecută, și dincolo de recomandările comisiei de la Veneția, trebuie să ne gândim la implicațiile pe termen lung a unei astfel de legi. Nu facem legi împotriva unei persoane!
Dacă revizuirea Constituției și adoptarea faimosului proiect de regionalizare, vor avea dificultăți în toamnă din cauza absenteismului la vot, trebuie găsită o soluție de mobilizare, și asta este datoria USL-ului, deoarece au fost creditați cu 2/3 din opțiunile electorale. Poporul în majoritatea lui și-a pus baza în ei, pentru a rezolva implicit și această problemă, pe lângă multe altele pe care au promis că le rezolvă.

Constituția este actul fundamental de organizare a unei societăți moderne și de aceea trebuie să fie pe deplin legitimă, ori legitimitatea nu se autorizează prin votul unei minorități.
După revoluție am acceptat cu toții bucuroși democrația reprezentativă ca și expresie a unui dictaturi a majorității. Observăm că avem al treilea act succesiv de dictatură a minorității.
În 2008 PNL legiferează alegerea președinților de consilii județene din primul tur, indiferent de procentul câștigător. Ulterior PDL modifică legea alegerilor locale, instituind alegerea primarilor din primul tur, iar acum USL dorește ca și referendumul să se adopte printr-o prezență minoritară.

Susțin cu hotărâre că exprimarea democratică și legitimă a poporului suveran se face întotdeauna printr-o prezența la vot de cel puțin 50%, iar acest lucru trebuie să fie valabil la toate tipurile de alegeri ( inclusiv cele parlamentare) și referendumuri ( inclusiv cel de demitere ).
Închei această declarație politică în speranța că decidenților USL le va veni mintea de pe urmă și vor reveni la expresiile bunului simț.”
Biroul de presă






Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Trafic îngreunat pe podul de la ieșire din Ovidiu, județul Constanța! Mai mult porumb, împrăștiat pe șosea (GALERIE FOTO+VIDEO)

29 Mar 2024 305

Constanța Accident rutier pe bulevardul Tomis în apropierea Muzeului de Artă. Un autoturism, implicat (GALERIE FOTO+VIDEO)

20 Mar 2024 1743

Horoscop pentru marți, 19 martie 2024. O zi minunată pentru a stabili călătorii profesionale pentru unii nativi

19 Mar 2024 603

Grupul de spitale MEMORIAL din Turcia deschide birou de reprezentanță la Constanța

18 Mar 2024 546

UPDATE. Județul Constanța Accident rutier pe DN2A între localitățile Stupina și Crucea. O persoană a decedat(GALERIE FOTO+VIDEO)

18 Mar 2024 3856

Știri Constanța azi O mașină s-a răsturnat la Cumpăna! (FOTO+VIDEO)

18 Mar 2024 1493

UPDATE. Pompierii intervin în cartierul Faleză Nord din Constanța! Arde un apartament (FOTO+VIDEO)

16 Mar 2024 1732

Un doc s-a scufundat în Portul Constanța (FOTO+VIDEO)

16 Mar 2024 1390

UPDATE Percheziții DNA la Primăria Capitalei!

15 Mar 2024 470

Florin Salam, reținut pentru 24 de ore pentru înșelăciune. Detalii din anchetă (VIDEO)

14 Mar 2024 882

UPDATE Accident rutier în localitatea Nicolae Bălcescu, județul Constanța

12 Mar 2024 1105

Horoscop pentru luni, 11 martie 2024. Dorința de comunicare este mare pentru una dintre zodii

11 Mar 2024 586

Editorial Pentru o minte bogată și o inimă deschisă. Importanța delectării în lectură

10 Mar 2024 625

Știri Constanța azi UPDATE. Accident rutier în Medgidia! Două autoturisme implicate

01 Mar 2024 888

UPDATE Accident rutier în localitatea Cumpăna, județul Constanța. O persoană, rănită

29 Feb 2024 742