Grupul de consilieri judeteni ai PD-L a parasit sedinta CJC

ORGANIZAŢIA JUDEŢEANĂ CONSTANŢA
Bulevardul 1 Mai, nr.1, bloc H9, parter
Telefon/Fax: 0241.614.140; e-mail: constanta@pd.ro

          18 decembrie 2009

COMUNICAT DE PRESĂ

Grupul de consilieri judeteni ai Partidului Democrat Liberal a parasit astazi sedinta Consiliului Judetean Constanta in semn de protest fata de atitudinea domnului Nicusor Constantinescu, neconforma cu rigorile institutiei presedintelui Consiliului Judetean.

Grupul de consilieri judeteni ai Partidului Democrat Liberal respecta atat institutia Presedintelui Consiliului Judetean, asa cum este aceasta prevazuta in lege, cat si persoana presedintelui, ca efect al votului exprimat de cetatenii judetului Constanta la alegerile locale din anul 2008.

Consideram insa ca respectul nu poate fi numai unidirectional, de la grupul nostru de consilieri catre Presedintele Consiliului Judetean, ci, asa cum este normal si civilizat, respectul trebuie sa fie bidirectional.

Putem intelege ca Presedintele Consiliului Judetean nu respecta grupul de consilieri judeteni ai Partidului Democrat Liberal doar ca simplu efect al formatiunii politice pe care o reprezentam, insa, daca domnia sa se doreste a fi un presedinte al tuturor cetatenilor judetului Constanta, atunci trebuie sa fie si pentru cei 25% care au votat PDL la alegerile locale din anul 2008. Acest lucru, extrem de facil de altfel, se poate face printr-un comportament demn de institutia Presedintelui Consiliului Judetean, care se poate materializa prin introducerea pe ordinea de zi a proiectelor depuse de consilierii judeteni ai PDL, chiar daca unele nu convin intereselor politice ale partidului din care face parte presedintele Consiliului Judetean, acordarea cuvantului atunci cand acesta este solicitat, respect fata de votul acordat de consilierii judeteni democrat-liberali asupra diverselor proiecte de hotarari supuse aprobarii, mai ales cand acesta este negativ.

Faptul ca domnul Nicusor Constantinescu a refuzat introducerea pe ordinea de zi a unui proiect de hotarare privind desemnarea de catre Consiliul Judetean a unui reprezentant in comisia de organizare a referendumului pentru suspendarea primarului orasului Cernavoda, element conform cu legislatia in vigoare, nu ne-a mirat, intrucat nu este primul gest de acest fel al domniei sale. Atitudinea agresiva si limbajul violent au aratat insa o suparare profunda a domnului Nicusor Constantinescu datorata, probabil, unui cumul nefericit de factori politici: pierderea alegerilor prezidentiale la nivel national, pierderea alegerilor prezidentiale la nivelul judetului Constanta, suspendarea primarului municipiului Mangalia, Claudiu Tusac, si declansarea referendumului cu privire la suspendarea primarului orasului Cernavoda, Mariana Mircea, ambii membri ai PSD.

Amaraciunea publica a domnului Nicusor Constantinescu se datoreaza faptului ca domnia sa stie ceea ce stim si noi: in eventualitatea organizarii de alegeri locale pentru functia de primar la Mangalia si Cernavoda, conducerea PSD Constanta va sterge cele doua localitati de pe harta rosie a judetului si le va bifa in zona portocalie.

In ceea ce priveste refuzul acordarii dreptului la cuvant pentru proiectul cu nr.13, privind aprobarea documentatiei tehnico-economice pentru obiectivul de investitii “Amenajarea Parcului public I.N. Roman, aferent Bibliotecii Judetene I.N. Roman Constanta”, faza P.T.+ D.D.E., grupul nostru de consileiri dorea o lamurire cu privire la alocarea sumei de 514.152 euro pentru amenajarea acestui parc a carui suprafata este de 3.462 mp., asa cum reiese din proiectul cu nr. 38, privind emiterea acordului de principiu in vederea preluarii terenului in suprafata de 3462 mp, domeniul public al Municipiului Constanta, situat in Zona Universitatii Maritime Constanta, din administrarea Consiliului Local Constanta in administrarea Consiliului Judetean Constanta, in vederea amenajarii unui parc

Un simplu calcul matematic ne conduce la o valoare de 148 de euro/mp iar noi doream o simpla explicatie cu privire la ce inseamna in mod real amenajarea parcului la acest cost: sa fie marmura in loc de asfalt, poate palmieri in loc de copaci, si, de ce nu, scene de samba in loc de banci.

Grupul de consilieri judeteni ai Partidului Demcrat Liberal Constanta isi reafirma in mod public sprijinul pentru toate proiectele, indiferent de initiator, care vizeaza binele public si dezvoltarea judetului Constanta. De asemenea, precizam ferm ca nu vom tolera nici pe viitor atitudini si comportamente nedemne de institutia Presedintelui Consiliului Judetean.

Intrucat ne aflam in pragul sarbatorilor de iarna, dorim pe aceasta cale domnului presedinte al Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, intregii conduceri a Consiliului Judetean, tuturor consilierilor judeteni, angajatilor Consiliului Judetean, dar mai ales tuturor cetatenilor judetului Constanta: “Sarbatori fericite alaturi de cei dragi”.


#####.

Grupul de consilieri judeteni ai PDL Constanta


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Candidatul PSD la Primăria Constanța, Horia Constantinescu, și-a anunțat demisia din fruntea ANPC

28 Mar 2024 457

Baza sportivă de pe malul lacului Siutghiol, din Constanța, miza unui proces intentat de Clubul Sportiv Electrica Președinte Dumitru Frățilă face acuzații -„Nu ne putem desfășura activitatea!“

23 Mar 2024 1840

Scupra, primar Ovidiu „Nu mă interesează funcțiile în partid. (...) Florin Mitroi știe că se bazează pe sprijinul meu! "

17 Mar 2024 1190

UPDATE George Scupra a demisionat din funcția de președinte al Ligii Aleșilor Locali din organizația județeană a PNL Constanța (VIDEO)

17 Mar 2024 1521

UPDATE Trei primari PNL din județul Constanța, vizați de intoxicări din partea PSD Constanța (VIDEO)

17 Mar 2024 1296

PUZ pentru terenurile din strada Belvedere ale afaceristului George Secărea! Curtea de Apel anunță data verdictului

15 Mar 2024 677

Iată cine vrea să conducă judecătoriile din Mangalia și Medgidia! (DOCUMENTE)

05 Mar 2024 946

Mesajul lui Emil Constantinescu despre trecerea în neființă a lui Max Bădin „Regret profund că nu mai este printre noi și că nu am avut ocazia să-mi iau rămas bun”

02 Mar 2024 752

Conferința județeană a PUSL Constanța. Chiforeanu -președinte, Eserghep-primvicepreședinte (FOTO+VIDEO)

01 Mar 2024 1121

ZIUA LIVE Interviu cu Gabriel-Octavian Nicolae, președinte al Asociației Societatea Culturală „Magrin 1878”, despre proiecte și noutăți pentru pasionații de fotografie

27 Feb 2024 725

ZIUA LIVE Gabriel-Octavian Nicolae, președinte al Asociației Societatea Culturală „Magrin 1878”, despre proiecte și noutăți pentru pasionații de fotografie

26 Feb 2024 1002

Preşedintele CNAS, Valeria Herdea „În România sunt peste 200.000 de pacienţi oncologici”

19 Feb 2024 880

Remus Zăgan, ales președinte al Senatului Universității Maritime din Constanța. Averea și interesele (DOCUMENTE)

19 Feb 2024 1274

Alegeri interne la UAR, Sucursala Constanța. Liviu Merdinian, președinte pentru următorii patru ani

19 Feb 2024 760

Are termen să predea absolut toate actele partidului în original Șoșoacă a divorțat politic de soțul său!

18 Feb 2024 1257