PNL

Comunicat PNL Constanta

Filiala Constanța a Partidului Național Liberal precizează faptul că proiectul de lege privind prevenția în sănătate nu prevede nicio penalizare a cetățeanului, așa cum eronat s-a interpretat, ci își propune să-l informeze, să-l ajute să-și reducă riscurile de îmbolnăvire și să afle din timp dacă este bolnav. Prevederile legii sunt eminamente pozitive pentru cetățeni.

Orice eventuală suportare a costurilor de tratament este legată doar de refuzul expres, în scris, al cetățeanului de a participa la programele de prevenție, fapt menit să responsabilizeze cetățeanul și să-l facă să conștientizeze beneficiile prevenției.

Partidul Național Liberal dorește ca toți cetățenii să aibă parte de cele mai bune servicii de prevenție și de cele mai bune tratamente, în condițiile acoperirii costurilor de către stat. Mai mult, proiectul de Lege privind prevenția în Sănătate prevede ca cetățenii să fie informați, să primească gratuit aceste servicii de prevenție ca un drept și o responsabilitate a statului român față de ei, dar solicită ca și cetățenii să învețe să fie responsabili față de propria sănătate.
Considerăm că Legea prevenției în sănătate propusă de PNL este soluția cea mai potrivită pentru îmbunătățirea stării de sănătate a românilor pe termen lung. Prevenția înseamnă informarea cetățenilor, analize gratuite pentru depistarea precoce a bolilor, reducerea factorilor de risc. De asemenea, prevenția în sănătate pune un accent important pe educarea publicului.

Precizăm că toate aceste aspecte se vor regăsi în normele de aplicare care se vor dezbate public cu cât mai mulți cetățeni, cu asociații ale pacienților și asociații profesionale, cu Colegiul Medicilor, astfel încât să fie identificate soluțiile cele mai potrivite pentru fiecare caz în parte. Proiectul de lege al PNL a fost dezbătut cu specialiști și e inspirat din legislația țărilor occidentale.
  
08 februarie 2016 Departamentul de Comunicare al PNL Constanța    
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Deputatul Huţucă îi bate obrazul senatorului Chiţac şi Asociaţiei „Constanţa Altfel” „Nu am stat la masă cu membrii familiei Mazăre. O minciună sfruntată!”

22 Jul 2019 782

Revista presei locale

19 Jul 2019 415

Huţucă (PNL) - „În al 12-lea ceas, Constanţa are nevoie de un alt primar şi de un alt model de administraţie!“

13 Jul 2019 915

Preşedintele PNL Constanţa, deputatul Bogdan Huţucă - „PSD tratează limba română ca pe o marfă politică“

05 Jul 2019 711

Guvernul trebuie să revină asupra Ordonanţei Huţucă (PNL) - „Mii de elevi din judeţul Constanţa care fac naveta spre şcoală vor plăti din toamnă abonamente la preţuri întregi la firmele de transport“

28 Jun 2019 793

Conducerea Consiliului Judeţean, interpelată de consilierul Bola - „De ce am plătit, din bani publici, o strategie judeţeană în turism care nu este gata şi despre stadiul căreia nu suntem informaţi?“ (document)

26 Jun 2019 1397

Constanţa. Consilierii PNL cer schimbarea din funcţie a viceprimarului Dumitru Babu (document)

26 Jun 2019 1276

Huţucă (PNL) - „Este greu să vorbeşti în acest moment în Constanţa despre inovaţie şi soluţii «smart», când oraşul nu are nici măcar un PUG“

24 Jun 2019 857

Zece etaje, spaţii comerciale şi restaurante la parter Fostul consilier local Virgil Lixandru va supraetaja blocul pe care îl ridică în Mamaia Nord

24 Jun 2019 1231

Fără studiul de fezabilitate şi documentaţia necesare realizării investiţiei Dăncilă promite că lucrările la Spitalul Regional de Urgenţă Militar Constanţa încep anul viitor (document)

19 Jun 2019 1770

Președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă, a mers în Palazu Mare și a discutat cu locuitorii care nu vor betoane ridicate printre case (galerie foto)

15 Jun 2019 1800

Cine este noul secretar general al PNL Constanța. Decizia, luată în ședința Biroului Poltic Județean Constanța

14 Jun 2019 1893

Primarul insistă cu proiectul şi pentru o reconciliere între locuitori şi investitor PUD-ul VDT Construct Impex SRL pentru blocul cu zece etaje din Palazu Mare, aviz negativ

12 Jun 2019 3673

PNL Constanţa strânge semnături pentru montarea de limitatoare de viteză în dreptul grădiniţei din Horia, aflată pe drumul judeţean

11 Jun 2019 505

Constănţeanul supărat Un grup de locuitori din cartierul Palazu Mare solicită autorităţilor să respecte PUZ-ul zonei aprobat în 2011 şi să nu autorizeze un bloc în mijlocul unui cartier de case (documente)

11 Jun 2019 4326