PNL

Comunicat PNL Constanta

Filiala Constanța a Partidului Național Liberal precizează faptul că proiectul de lege privind prevenția în sănătate nu prevede nicio penalizare a cetățeanului, așa cum eronat s-a interpretat, ci își propune să-l informeze, să-l ajute să-și reducă riscurile de îmbolnăvire și să afle din timp dacă este bolnav. Prevederile legii sunt eminamente pozitive pentru cetățeni.

Orice eventuală suportare a costurilor de tratament este legată doar de refuzul expres, în scris, al cetățeanului de a participa la programele de prevenție, fapt menit să responsabilizeze cetățeanul și să-l facă să conștientizeze beneficiile prevenției.

Partidul Național Liberal dorește ca toți cetățenii să aibă parte de cele mai bune servicii de prevenție și de cele mai bune tratamente, în condițiile acoperirii costurilor de către stat. Mai mult, proiectul de Lege privind prevenția în Sănătate prevede ca cetățenii să fie informați, să primească gratuit aceste servicii de prevenție ca un drept și o responsabilitate a statului român față de ei, dar solicită ca și cetățenii să învețe să fie responsabili față de propria sănătate.
Considerăm că Legea prevenției în sănătate propusă de PNL este soluția cea mai potrivită pentru îmbunătățirea stării de sănătate a românilor pe termen lung. Prevenția înseamnă informarea cetățenilor, analize gratuite pentru depistarea precoce a bolilor, reducerea factorilor de risc. De asemenea, prevenția în sănătate pune un accent important pe educarea publicului.

Precizăm că toate aceste aspecte se vor regăsi în normele de aplicare care se vor dezbate public cu cât mai mulți cetățeni, cu asociații ale pacienților și asociații profesionale, cu Colegiul Medicilor, astfel încât să fie identificate soluțiile cele mai potrivite pentru fiecare caz în parte. Proiectul de lege al PNL a fost dezbătut cu specialiști și e inspirat din legislația țărilor occidentale.
  
08 februarie 2016 Departamentul de Comunicare al PNL Constanța    
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Este oficial. Prefectul județului Constanța a semnat ordinele prin care doi consilieri locali rămân fără mandate

18 Feb 2019 347

Proiectul „Tu decizi pentru Constanţa“ a fost înregistrat la secretariatul Consiliului Local Municipal

18 Feb 2019 495

Consilierul judeţean Bogdan Bola trage un semnal de alarmă „Copiii cu boli rare mor, iar Spitalul Judeţean Constanţa nu are un compartiment de neurologie infantilă!“ (document)

15 Feb 2019 473

Amendamentele PNL la Legea Bugetului de stat în domeniul dezvoltării, sănătăţii, educaţiei, administraţiei şi infrastructurii rutiere (document)

14 Feb 2019 389

Liberalii cer modificarea Regulamentului privind parcările publice din municipiul Constanța! (document)

13 Feb 2019 690

Proiectul „Tu decizi pentru Constanţa!“, iniţiat de PNL şi USR, a intrat în linie dreaptă

13 Feb 2019 822

Bogdan Huţucă (PNL) - „OUG 114 creşte taxele şi impozitele locale cu încălcarea Constituţiei“

12 Feb 2019 532

Două amendamente depuse de deputații PNL de Constanța la Legea Bugetului. Acestea vizează în mod direct județul Constanța.

10 Feb 2019 688

PNL va depune amendament la proiectul bugetului de stat pentru profesori

10 Feb 2019 351

Senator achitat la Constanţa. Decizia este definitivă

08 Feb 2019 1957

Amendamentele liberalilor la bugetul pe 2019 - fonduri pentru spitale regionale, inclusiv la Constanţa, şi restituirea taxei auto şi a timbrului de mediu

08 Feb 2019 701

UPDATE. Consiliul Judeţean Constanţa, convocat în şedinţă extraordinară. Ce proiect se discută (galerie foto+video)

07 Feb 2019 999

Sondaj la nivel național efectuat de PNL pentru anul electoral 2019 Klaus Iohannis conduce detașat la nivelul județului Constanța în plutonul prezidențiabililor

05 Feb 2019 2382

PNL solicită conducerii CJC ședință de îndată pentru acordarea facilităților la transport pentru elevi și studenți (galerie foto)

03 Feb 2019 459

Licitaţia pentru PUG-ul municipiului Constanţa, anulată. Conducerea PNL Constanţa acuză că este o mişcare deliberată a municipalităţii

02 Feb 2019 1161