Comunicat PNL Constanta

Filiala Constanța a Partidului Național Liberal precizează faptul că proiectul de lege privind prevenția în sănătate nu prevede nicio penalizare a cetățeanului, așa cum eronat s-a interpretat, ci își propune să-l informeze, să-l ajute să-și reducă riscurile de îmbolnăvire și să afle din timp dacă este bolnav. Prevederile legii sunt eminamente pozitive pentru cetățeni.

Orice eventuală suportare a costurilor de tratament este legată doar de refuzul expres, în scris, al cetățeanului de a participa la programele de prevenție, fapt menit să responsabilizeze cetățeanul și să-l facă să conștientizeze beneficiile prevenției.

Partidul Național Liberal dorește ca toți cetățenii să aibă parte de cele mai bune servicii de prevenție și de cele mai bune tratamente, în condițiile acoperirii costurilor de către stat. Mai mult, proiectul de Lege privind prevenția în Sănătate prevede ca cetățenii să fie informați, să primească gratuit aceste servicii de prevenție ca un drept și o responsabilitate a statului român față de ei, dar solicită ca și cetățenii să învețe să fie responsabili față de propria sănătate.
Considerăm că Legea prevenției în sănătate propusă de PNL este soluția cea mai potrivită pentru îmbunătățirea stării de sănătate a românilor pe termen lung. Prevenția înseamnă informarea cetățenilor, analize gratuite pentru depistarea precoce a bolilor, reducerea factorilor de risc. De asemenea, prevenția în sănătate pune un accent important pe educarea publicului.

Precizăm că toate aceste aspecte se vor regăsi în normele de aplicare care se vor dezbate public cu cât mai mulți cetățeni, cu asociații ale pacienților și asociații profesionale, cu Colegiul Medicilor, astfel încât să fie identificate soluțiile cele mai potrivite pentru fiecare caz în parte. Proiectul de lege al PNL a fost dezbătut cu specialiști și e inspirat din legislația țărilor occidentale.
  
08 februarie 2016 Departamentul de Comunicare al PNL Constanța    
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Florin Mitroi, candidatul PNL pentru președinția CCJ vrea să reabiliteze Palatul Copiilor aflat într-o paragină de nedescris (VIDEO)

19 Apr 2024 224

Daniel Gigi Tatu a sărit din echipa Chițac, în cea a senatorului Felix Stroe!

18 Apr 2024 496

Compania Mamaia SA și directorul general, Ursu Carmen, trimiși în judecată de procurorii din Constanța!

18 Apr 2024 728

ZIUA LIVE. Iulia Iurea, viceprimar Valu lui Traian „28 de hectare de teren sunt destinate strict amenajării de parcuri în localitate" (VIDEO)

18 Apr 2024 811

ZIUA LIVE Predare de ștafetă la Valu lui Traian! Iulia Iurea, despre proiectele pe care le-a gândit și pentru care a obținut finanțare!

17 Apr 2024 717

Este nașul fiicei afaceristului Comănescu de la GSP Plecare din echipa Chițac. O nouă demisie din Consiliul Local Municipal Constanța!

17 Apr 2024 2773

ZIUA LIVE Perspective și proiecte pentru comunele Bărăganu și Cerchezu dezbătute cu cei doi candidați PNL

16 Apr 2024 471

ZIUA LIVE Perspective și proiecte pentru comunele Bărăganu și Cerchezu

15 Apr 2024 568

Declarațiile primarului Chițac și ale lui Nicolae Ciucă referitor la stadionul Farul din Constanța (VIDEO)

13 Apr 2024 846

Președintele PNL, Nicolae Ciucă „Sunt sigur că, pe 9 iunie, echipa liberală din Constanța va ieși învingătoare“

12 Apr 2024 653

Primarul comunei Peștera, județul Constanța, Nicoleta Vrabie, a intrat în PNL. Candidează pentru un nou mandat (GALERIE FOTO)

12 Apr 2024 632

Cine sunt candidații PNL la primăriile din județul Constanța. Lista oficială (GALERIE FOTO+VIDEO)

12 Apr 2024 2110

LIVE VIDEO+TEXT Liderii PNL sunt prezenți la Constanța la lansarea candidaților partidului! (GALERIE FOTO+VIDEO)

12 Apr 2024 1201

Consultare publică Regulamentul de organizare și funcționare al comisiei de repartizare a locuințelor din fondul locativ de stat din municipiul Constanța destinate închirierii (DOCUMENT)

12 Apr 2024 536

ZIUA LIVE Septimiu Bourceanu (PNL) - „Dacă la Constanța era blat, PSD nu avea contracandidați"! (VIDEO)

10 Apr 2024 717