Zile de sărbătoare în județul Constanța pentru românii de etnie turcă!

Cu ocazia Kurban Bayram, Sărbătoarea Sacrificiului, șase reprezentanți ai Federației Turcilor din Olanda au venit în România pentru a-și arăta sprijinul pentru persoanele de etnie turcă din Constanța în scopul păstrării limbii și valorilor spirituale. Astfel, prin intermediul Uniunii Democrate a Turcilor din România (UDTR), Federația a donat 6 tone de carne de oaie la peste 1500 de persoane de etnie turcă, pentru prepararea mâncărurilor tradiționale de Kurban Bayram conform religiei islamice.
Turcii din Hârșova au beneficiat, de asemenea, de o parte din donație:

“Noi avem o deschidere mare față de conservarea valorilor tradiționale ale fiecărei etnii. Dobrogea este un model în întreaga lume prin felul în care conviețuiesc într-un mod atât de frumos persoane de diferite religii și etnii și noi vom face tot ce ne stă în putință să păstrăm aceste valori”, a spus Ionel Dia, consilier local Hârșova din partea Partidului Național Liberal, care a avut un rol activ în cadrul evenimentului. Acesta a sprijinit intens acțiunea ce a avut loc cu ocazia Kurban Bayram și a arătat prin demersul său importanța cooperării și întrajutorării pe plan local pentru o dezvoltare de lungă durată a comunității.

Președintele UDTR, Osman Fetbii, vicepreședintele UDTR și președinte al organizației din Hârșova, Memet Reducan, au întreținut legăturile cu Federația Turcă din Olanda încă de anul trecut. “Oaspeții noștri au venit și în 2012 la noi cu o donație de 11 tone de carne pentru sărbători. Federația din Olanda are o grijă deosebită ca turcii aflați în diverse state din Europa să păstreze o legătură strânsă, lucru pe care îl sprijină mereu prin diferite acțiuni”, a declarat vicepreședintele UDTR și președinte al organizației din Hârșova, Memet Reducan.

“Putem să spunem că ne face o deosebită plăcere să revenim în județul Constanța și dorim să le mulțumim tuturor celor care ne-au sprijinit și care au facilitat accesul către frații noștri turci pentru a ne bucura și anul acesta de această sărbătoare”, a ținut să precizeze Gemaletin Cankaya, reprezentant al Federației Turcilor din Olanda.
Olandezii s-au arătat foarte încântați de acțiune, cât și de reprezentanții administrației locale și cei ai UDTR, invitându-i pe aceștia să vină să le viziteze organizația proprie. Astfel, relațiile dintre persoanele de etnie turcă din Europa sunt întreținute într-un mod dinamic iar puterea exemplului va aduce beneficii tuturor cetățenilor europeni.
           
17.10.2013 Departamentul de Comunicare al PNL Constanța

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Teren lângă SRI Constanța, restituit proprietarilor de drept! Ministerul Afacerilor Interne se opune. Decizia Curții de Apel (MINUTA)

16 Apr 2024 572

Misiune de salvare desfășurată de echipajul Navei „Sar Artemis”. Un marinar a avut nevoie de ajutor (FOTO+VIDEO)

15 Apr 2024 505

UPDATE Accident rutier pe strada Tulcei din localitatea Lumina, județul Constanța

11 Apr 2024 925

UPDATE Mai multe persoane rănite într-un accident în lanț la ieșire din localitatea Ovidiu, județul Constanța (GALERIE FOTO)

11 Apr 2024 2528

LIVE VIDEO. Știri Constanța Incendiu la Hotel Parc din Mamaia. Intervin pompierii (GALERIE FOTO+VIDEO)

10 Apr 2024 3479

Sancțiuni aplicate de jandarmii tulceni la sfârșit de săptămână

08 Apr 2024 399

Accident rutier pe bulevardul 1 Mai din Constanța, în zona Gării CFR (GALERIE FOTO)

06 Apr 2024 1012

Oficial de la MApN despre detonarea din Poligonul Capul Midia!

05 Apr 2024 933

A fost condamnată în primă instanță Mirabela Călin, fost secretar al municipiului Constanța, vrea să anuleze dispoziția primarului Chițac prin care a fost concediată!

04 Apr 2024 625

UPDATE Caz șocant la Constanța! Adolescent de 17 ani decedat după ce a căzut de la etajul unei clădiri în construcție. Minorul fusese dat dispărut (GALERIE FOTO+VIDEO)

04 Apr 2024 3042

UPDATE Autocamion încărcat cu piatră răsturnat în județul Constanța, O victimă, încarcerată (GALERIE FOTO)

04 Apr 2024 1118

Horoscop pentru joi, 04 aprilie 2024. Este o zi animată la serviciu pentru una dintre zodii

04 Apr 2024 805

Autobuz plin cu elevi, cuprins de flăcări în Moldova Nouă! (FOTO)

02 Apr 2024 771

Motociclist implicat într-un accident rutier la intrare în Constanța dinspre Lazu (GALERIE FOTO+VIDEO)

01 Apr 2024 1547

Accident rutier în Constanța la intersecția străzilor Mircea cel Bătrân cu Nicolae Iorga (GALERIE FOTO+VIDEO)

01 Apr 2024 1178