Comunicat de la Școala de Vară a Tinerilor Democrat-Liberali Andreea Paul - Ponta îl va îmbăia pe Antonescu în vraja mării roșii la fel cum Vântu l-a îmbăiat pe Geoană

La Școala de Vară a Tinerilor Democrat-Liberali de la Eforie Nord, prim-vicepreședintele PDL Andreea Paul a atacat dur „minciunile lui Hocus Pontus” și crede că „Ponta îl va îmbăia pe Antonescu în vraja mării roșii la fel cum Vântu l-a îmbăiat pe Geoană”. Prim-vicepreședintele PDL a prezentat „Starea națiunii tinere mințite de USL”, declarând că „tinerii dreptei nu au fost seduși de vraja USL", de un USL care s-a dovedit „incapabil să vegheze la viitorul națiunii”.
 
Vraja USL a eșuat. Ponta a promis 1 milion de locuri de muncă, Hocus Pontus șomajul a crescut cu 40 de mii de persoane. Ponta a promis drumuri, Hocus Pontus investițiile sunt blocate. Ponta a promis 10 miliarde euro investiții străine, Hocus Pontus investițiile scad cu o cincime. Ponta a promis bani europeni care să susțină bugetul public, Hocus Pontus bani europeni ioc, mai puțin decât anul trecut. Ponta a promis curățenie la guvernare, Hocus Pontus a creat cel mai murdar guvern, cu 14 miniștri incompatibili sau acuzați de corupție nominalizați. Ponta a promis dezvoltare, Hocus Pontus economia stagnează sufocată de incompetența USL", a declarat Andreea Paul.
 
Despre viitorul președinte al țării, prim-vicepreședintele PDL crede că „doar Crin a fost sedus de vraja Victor-iana. Antonescu își dă zilnic câte un monumental auto-gol. Nu va fi Președinte. Antonescu e naiv să-și imagineze că mașinăria de vot a PSD îl va urma. Antonescu nu a reușit nici pe ai lui să-i convingă să-l voteze. Ponta îl va îmbăia pe Antonescu în vraja mării roșii la fel cum Vântu l-a îmbăiat pe Geoană. USL e incapabil să pună capăt corupției, gravei crize morale sau să propună modele politice".
 
Andreea Paul le-a cerut tinerilor democrat-liberali să pună accent pe profesionalism și pe politica de 'caracter' așezată pe „promisiuni îndeplinite” pentru a oferi soluții credibile la principalele provocări care îi privesc în mod direct, în timpul dezbaterii raportului „Starea Națiunii Tinere mințite de USL”.
 
Populația stabilă tânără a scăzut cu un sfert în ultimul deceniu, la 5,3 milioane romani cu vârsta între 15 și 34 de ani. Oficial, o jumătate de milion de tineri sunt plecați pe perioade îndelungate în străinătate. Motivația a 8 din zece tineri plecați tine de un salariu mai bun și de absenta locurilor de munca în țară. Doar 2 din 10 tineri plecați pun dezvoltarea personală și educația pe primul loc. Mai mult de jumătate din aceștia s-ar întoarce acasă daca ar avea pentru ce", a declarat Andreea Paul.
 
Prim-vicepreședintele PDL a atacat „goana după diplome și imagine” și susține că Romania are nevoie de populație adecvat educată. Andreea Paul a ridicat problema celor „peste 65 de mii de tineri analfabeți”, dar și a „tinerilor cu studii superioare, din care marea majoritate, 80%, lucrează în alt domeniu decât în cel pentru care s-au pregătit, iar 15% din tineri sunt „prea educați” comparativ cu cererile pieței, peste media celor din Germania sau Marea Britanie”.
 
Andreea Paul a atacat dur incapacitatea USL de a propune o strategie de dezvoltare, priorități credibile de investiții în următorii șapte ani, dar și măsuri concrete pentru a combate șomajul ridicat în rândul tinerilor.           România are de cheltuit aproape 40 miliarde de euro în 2014-2020 și încă aproape o jumătate de miliard de euro în 2014-2015 din bani europeni pentru absorbția șomajului în rândul tinerilor. USL a trădat speranțele tinerilor și nu are un plan convingător de măsuri, care să respecte condițiile minimale de calitate, pentru a le înainta Comisiei Europene”.
 
Andreea Paul
Deputat de Țara Oașului, Satu Mare

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăria Amzacea, județul Constanța, concesionează mai multe zeci de loturi de teren. Iată ce trebuie să faci

22 Apr 2024 461

Procurorul Cotoară Valentin, delegat șef al Serviciului informații clasificate din DIICOT! Averea și interesele (DOCUMENTE)

22 Apr 2024 462

Teren lângă SRI Constanța, restituit proprietarilor de drept! Ministerul Afacerilor Interne se opune. Decizia Curții de Apel (MINUTA)

16 Apr 2024 3727

Misiune de salvare desfășurată de echipajul Navei „Sar Artemis”. Un marinar a avut nevoie de ajutor (FOTO+VIDEO)

15 Apr 2024 588

UPDATE Accident rutier pe strada Tulcei din localitatea Lumina, județul Constanța

11 Apr 2024 985

UPDATE Mai multe persoane rănite într-un accident în lanț la ieșire din localitatea Ovidiu, județul Constanța (GALERIE FOTO)

11 Apr 2024 2607

LIVE VIDEO. Știri Constanța Incendiu la Hotel Parc din Mamaia. Intervin pompierii (GALERIE FOTO+VIDEO)

10 Apr 2024 3598

Sancțiuni aplicate de jandarmii tulceni la sfârșit de săptămână

08 Apr 2024 423

Accident rutier pe bulevardul 1 Mai din Constanța, în zona Gării CFR (GALERIE FOTO)

06 Apr 2024 1092

Oficial de la MApN despre detonarea din Poligonul Capul Midia!

05 Apr 2024 965

A fost condamnată în primă instanță Mirabela Călin, fost secretar al municipiului Constanța, vrea să anuleze dispoziția primarului Chițac prin care a fost concediată!

04 Apr 2024 644

UPDATE Caz șocant la Constanța! Adolescent de 17 ani decedat după ce a căzut de la etajul unei clădiri în construcție. Minorul fusese dat dispărut (GALERIE FOTO+VIDEO)

04 Apr 2024 4188

UPDATE Autocamion încărcat cu piatră răsturnat în județul Constanța, O victimă, încarcerată (GALERIE FOTO)

04 Apr 2024 1171

Horoscop pentru joi, 04 aprilie 2024. Este o zi animată la serviciu pentru una dintre zodii

04 Apr 2024 838

Autobuz plin cu elevi, cuprins de flăcări în Moldova Nouă! (FOTO)

02 Apr 2024 791